![]() |
Radeon 9600XT i pasiva
Ovaj cooler na Sapphireovoj 9600XT mi je bucan pa sam odlucio iskoristiti komad GT Iglooa 4200. Rupe su vec gore i narezane (otprije), i jos moram ispilit hladnjak jer mu kondici smetaju. No to nije nikakvi problem.
Vise me brine klackanje hladnjaka na GPU (imam i x550 i onaj ficlek se klacka kad ga primim). Sad, mogu ja to dobro stegnuti, no onda bi mozda zdrobio jezgru i stegnuo nakoso. I na GPU postoji sto malih elektronickih elemenata pa me strah da to ne kurslusiram. Nasao sam one okrugle spuzvice kao u coskovima socket A procesora, samo su se ove lijepile na tulce koji ih nisu imali tvornicki. Da upotri***im to? Kako da stezem, preko federa kao na x800 ili direktno sarafima? Slike: http://img157.imageshack.us/img157/3404/p4200048uc6.jpg http://img157.imageshack.us/img157/2994/p4200045iy9.jpg |
obavezno stavi opruge, ako budeš išao stezati direktno ode jezgra garant
|
Mogu opruge od kemijske ili moraju bit jace?
|
Citiraj:
Ovak je to izgledalo na 9200 i stock cooler od intela - link A sadasnju 6600gt sam ohladio ovako - link Prvu sam stezao bez federa, a podloske sam izrezal i probusil od nekog komada plastike. Definitivno je bolje rjesenje s oprugama, samo bi trebale biti jace i krace od onih iz kemijske olovke. Ovo ce ti biti kvalitetno i prije svega jeftino rjesenje, a ako zelis nekaj skupoga i lijepoga na oko imam zalmana z80d-hp, pa ako si zainteresiran mozemo se dogovoriti. |
Rib@, vidim da i 6600 GPU nema nikakve zastite jezgre, kako si rijesio problem klackanja? Jos si gruntam dal da stavim te spuzvice ili ne...
edit: THX za federe :beer:, mislim da budu dobri od amortizera autica na daljinski... :D |
Citiraj:
Kad naginjem s rukom ima klackanja, ali se nemoze micati zbog svoje tezine, u kojem god polozaju bila kartica. A sad kolko treba stezati - osjecaj. Bitno da kod pomicanja (klackanja) rukom ne ide prelagano. Spuzvice nisam stavljal i ne vidim neku preveliku ulogu tih spuzvica. Ako je preniska - ko da je nema, a ako je previsoka - bolje da je nema. |
OK, hvala, jos cu vidjeti kaj bum napravil sa spuzvicama. Ustvari se bojim da nebudu previsoke. Jos budem to sve sublerom premjerio i vidio...
|
Rijesio. Na sarafe sa strane GPU-a sam stavio par plasticnih podloski, a u druge coskove sam na PCB zalijepio spuzvice tako da se vrlo malo klacka. Straga su federi koji sluze za ucvrscenje zrcala u episkopu.
Grafa radi, sad jos moram probati koliko9 se zagrijava... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |