![]() |
Gigabyte M55S-S3
Ovako dobio sam onaj glupi programcic sa plocom easytune 5, pa me zanima kako podesiti brzinu ventilatora.
|
Citiraj:
Ajde, i mene iskreno zanima :) Ja sa tim programom nisam uspio (zacrnjen mi izbor) - od kad sam ga probao, nije mi više na komp išao taj Easytune. Ako nikako ne uspiješ sa njime (što sumnjam da će ti proradit), uvijek ti ostaje ručna manipulacija u SpeedFan-u ili automatska regulacija u BIOS-u. |
Citiraj:
|
Meni ovako radi kad se poštela na ovaj način:
http://www.imagesforme.com/thumbs/22...(00-13-46).jpg Samo neznam oće ti pamtit postavke nakon reseta ili gašenja/paljenja kompa. Pošto speedfan očitava (kao što i sam vidiš) nehumane brzine vrtnje, to provjeravam u Everestu dal dela. A i uostalom, vidiš i po temperaturi npr. |
Svaka cast na trudu :care: , probat cu danas kada dođem sa sljake.Treba li u biosu sto podesiti.
|
Ja sam imao samo ono uključeno, za automatsku regulaciju CPU-a i system FAN-a. To sam imao na "AUTO". Neznam dal je to potrebno, ali ako neš neće probaj to nekaj promjenit...
|
Citiraj:
|
Everest podivlja čim se SpeedFan pokrene. Meni je ventove čitao u stotinama tisuća rpm... :D
|
Radi , vuco hvala jos jednom.
|
imam onaj x2 3600+ sa megom. 9.5x.
Događa mi se na ovoj ploči da mi ram ne radi kako spada. Na 200mhz odnosno 1.9GHz radi na 736MHz. Digao sam 210 odnosno 2.0 radi kako spada...na 800... Imate li sličnih problema... |
To ti je normalno. Zato jer AM2 memorijski kontroler ima samo cijele brojeve kao djelitelje (mislim da se tako veli), a nema polovične pa ti je brzina ispod 800Mhz.
To nije do ploče, nego jednostavno do procesora i memorijskog kontrolera... RAM će ti raditi na 800Mhz na 2000Mhz (sa djeliteljem DDR2 800; 1:2), 2400 (mem. djelitelj 667) i 2800Mhz (mem. djelitelj 533), 3200Mhz (mem. djelitelj DDR2 400; 1:1). Znači, moral buš OC-at da dobiješ punu brzinu memorije... |
Znaci u tome je caka.
OK, tnx puno. Rep up ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |