![]() |
Mr. Diego 4000+ @3.06GHz
Evo slike na 3GHz;
http://img.photobucket.com/albums/v280/cythlon/3GHz.jpg I evo slike na 3.06GHz; http://img.photobucket.com/albums/v280/cythlon/3-1.jpg Na 3.06GHz nije stabilan, nekad oce bootat, nekad nece, pa se prije dizanja win smrzne itd...255x12 je max kaj sam dobio, sa HT x5 ili x4, spusto ja memu i do 300MHz, to je max...na 256MHz je jedanput digao win, poslije vise ni mrc, dakle sve ocekivano. Ali... Na 3GHz...dize svaki puta, sve radi, izgleda stabilno, ali to je totalna objektiva u zadnjih sat - sat i pol zekanja. Kupih ga danas, pa eto...ne stignem ga opteretiti posteno, to cu sutra, pa javim misljenja. Ugl., pootvarah sve programe kaj imam instalirane i sve radi, nema rusenja za sada. Igre i sve ostalo "zahtjevno" dolazi sutra. Konfu mozete vidjeti pod "moj komp", samo kaj su gore jos 2x512MB Kingmaxovog rama, dakle sveukupno 3GB Kingmax rama u dc-u, na 2,5-4-4-7-2T. Temperatura je cca 41 stupanj, ali kad se zalman "probudio" spustio ju je na 38. To je dakle u idle, sutra stavim temp pod koljazom. Mozda sam trebao staviti post tamo pod vec otvoreni thread, al' nema veze, ovako ce rulja bolje primjetiti. Isprika moderatorima, u slucaju da je treba!:respekt: Mislim da je ovo prilika za svakoga tko zeli heben OC potencijal za buduce dane a misli ostati na s.939 konfi, a da ima neki venice E3 ili winchestera, pa mu se i isplati neka novija tehnologija za ulozene novce...bar tih 1MB L2 casha vrijedi! Uzmite u obzir da je najjeftiniji 3000+ 449kn u linksu a 3800+ 573kn u optimumu, dakle najjeftinije cijene, ima i bisera kaj daju 3500+ za 903kn! Hm...ima i u netri za 2106kn!!!:wtf2: Netko nije updejto par godina cjenik...:D Info-gama, ul. V. Holjevca bb, cijena tocno 539.85kn, tray, godinu dana gare. Pa kome treba neka si upikne, ja nisam pozalio, makar ce to kod mene raditi 99.99% vremena na defaultu. Lucky my Mr. Diego!:D LP, Mladen Uzivajte! |
...to je ok procesor ali razlika izmedju venice,vinija i san diega je nikakakva ili zanemariva i niposto se ne isplati prelaziti sad na san diega nekom tko vec ima prije nabrojeni procesor,ovo govorim iz "prve ruke"...prednost je vec oc potencijal jer svaki ide do 2,8mhz-a a onda slijedi tzv "zid" gdje ni povecanje napona ne pomaze,taj proc vrijedi 500-njak kuna svakako ali amd spusta cijene i to naveliko svojih am2 procesora koji ce sad kostati 500kn pa nadalje,radi se o dvojezgrenim procesorima,tako da nakon svega recenog zapravo postavljamo pitanje isplativosti kupnje san diega u danasnjim vremenima dvojezgrenih pocesora i njihovih pocetnih "malih" cijena..zar ne ;)
sto se tice tvog overlocka,mema ti je na cr 2 ..zasto ? i koji napon se koristio za doci do 3 gige,moj primjerak je isao na 2,8 bez dizanja voltaze,na 3 gige je trazio preko 1.55v sto je bilo neisplativo ga drzati na toj voltazi za 200mhz-a vise |
istina, ali to sam sve i ja rekao u gornjem tekstu.
za s.939 vise ne mozes nigdje nabaviti X2, osim polovni, ali to rulja uopce ne prodaje. tko nema love bas previse, proda stari proc za cca 200-250kn i upikne ovog za 300kn vise. :chears: i da, nisam cuo da je neki venice isao do 3GHz samo tako...pretezito vidim/cujem 2.8GHz. pa eto...sve kaj si rekao stoji...ali opet, ni ja ga nebi kupovao da ne slazem curi konfu, pa moj ide k njoj. a i dual core procovi nemaju bas neke perspektive jos bar godinu dana dok ne pocnu kreteni programirati kako spada, pa da jos greske isprave u svemu tome itd(hehehe,primjer gf8800) itd itd it...ugl., kuzis kaj ocu reci. svaka cast intelu na conrou ali ja nemam bas 1300kn samo za proc da dobijem neki tamo veci score jer se djeca svadaju ciji proc ide vise. :D imam vid na 110%, to je oko 1.44v...tak negdje. i na 3 i na 3.06. brijem zato jer je gore 2x512mb + 2x1gb...i iskreno nemam pojma kako da to natjeram da radi u 1T! tak radi u u defaultu, pa i sa 3500+. probal sam mjenjat u biosu ali ne zeli bootat ak promjenim. trebalo bi isprobavati biose i prckati a meni se to neda, te mi ne treba. nisam oc fanatik. ovo je dobiveno u sat vremena, cisto iz znatizelje. uskoro mi odlaze ove 2x512 pa cu isprobavati samo sa 2GB. ak mi se bu dalo...:D pozz |
2x512mb i 2x1gb je odogovor zasto nece na 1t,tu nema pomoci..nazalost
|
Jedan X2 3600+ je upravo pojeftinio na 520kn :D Tako da... :D
|
Citiraj:
di? inace ok diegec. razmisljao sam o kupnji jednog al sad def9initivno prelazim na am2 |
Citiraj:
Sve mi dodje da mijenjam ovo svoje, ali mi se ne da zezat sa prodajom, cekanjem novih komponenti da stignu... |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Brutalno jeftino. |
Citiraj:
Dakle, nazad na s.diego! :D (bitches!spamate mi tu!:D ) Evo, isprobao ga pod opterecenjem. Na 3GHz se rusi pretezito na 3. testu 3DM05, dizao sam fsb, smanjivao mnozitelj, davao mu vise napona, itd itd...nista. Ne moze raditi stabilno. Na frekvi od 248x12=2977MHz mi se nije dalo zahebavati u marku, pa lijepo stavih NFS Carbon i odero nekih 3 sata igre. Stabilno. Dakle, FSB je 248, DDR radi na cca 217, HT x4, vid na 110% tj. tocno 1.44V. Izvadio sam 2x512MB Kingmaxa pa sad radi u 1T na 3-4-4-8, kako i treba. Temp je max 50, sa time da se stalno krece izmedu 47 i 49, mjereno u everestu, pa pitaj boga jel tocno. Imam trenutno 2 monitora pa sam pogledavao temp na taj drugi. Mislim da me i mema koci jer kad spustam FSB/DDR odnos, ram radi zapravo na cca 400MHz ali si to ploca oznacava kao DDR 360 (bas u ovom gore slucaju) i stavi memu na 2,5-4-4-7. Kad taj omjer jos spustam onda radi na 2-3-3-6, pa posto to ne radi na 133MHz(tj. 266) kak si to ona zamisli, nego na cca 400MHz, najvjerojatnije dolazi do problema pa se komp rusi. Dakle, da imam neki dobar primjerak rama, mozda bi i radio na cca 3GHz stabilno, no otom potom, a mozda mu je ovo maximum. Valjda sam sve rekao... Eto, prije kupnje sam se takoder pitao koliko se isplati, 100kn simo tamo, ali eto, na 2977 vrtit oko 3 sata nfs...meni je dokaz i pola. Da ne potaknem sad sve-opce-poznatu raspravu o ocanju hw-a poznatog vec 2 godine ili otkrivanja tople vode, ovo je sve dakle u svrhu moje znatizelje, nista vise, dakle da znam otprilike sa cime imam posla. Proc sad ide na default i ceka losija vremena gdje ce trebati koji MHz vise. :D Kaj se tice am2, kazem, nemam love za takvo nesto a niti mi ne treba, bar ne jos. Pozdrav! |
Upravo sam probo i meni radi normalno na 3060MHz i 1,45V :D
|
kenja AMD s tim cijenama,fakat mi idu na zivce,al elem,opet cemo doc do toga da ce se za godinu dana ovi Venici i sl. prodavat i za vise od 300kn,hehehe
|
|
Citiraj:
@mazohista; tch! bitch! imas bolji ram od mene!:D :care: dakle radi stabilno, ha? hm...sad ga moram i ja navesti na tu frekvu bez rusenja...a mozda i vise...hehehe!:D |
Citiraj:
nego elem,bas tog San Diega sam si mislio ubost,ali na zalost imam druge planove,a vidim da je ok. naime meni Abitica nejde vise od 270-275,tak da bi ovo leglo ko budali samar. :D |
da i ja priupitam nesto, imam u jednoj kanti ECS KV2 Lite s939 mbo i gore semprona 3000+,te 768mb rama, a zao mi prodati ati1650agp za sitne novce pa ako bih si ubacio SanDiega 4000+ (ploca podrzava,evo sad sam pogledao : http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=47&LanID=9 ) da li bi mi nesto kanta bolje radila, mislim brze u igrama, jel se osjeti napredak od Semprona na SanDiega (a i vidim da on ima 1MB kesha) ?
|
..odakle ti sempron za 939 socket ??
|
pa dobio ga s ESC plocom kad je rodjak dolazio iz inozemstva, evo mali radi odlicno vec mjesecima (tj. citava dva mjeseca), specifikacije:
Sempron 3000+ Frequency - 1.80GHz L2-Cache - 128KB Hypertransport - 1000MHz Multiplier - 9x Voltage - 1.35-1.40 V Part # - SDA3000DIO2BP E posto Sempron ima 128KB kesha i kuca na 1800 a SD na 2400 i 1MB kesha,pretpostavljam onda da je SD puno bolji, a da li cu ja to osjetiti u radu (citaj igranju) ? graficka odlicno radi,ima 256ddr3 memorije,ono sto igram vrti jako ljepo al sve kontam da mi se nece skoro pruziti prilika da zamjenim s939 procesor po toj cijeni. |
A neces nista osjetit, grafa te koci a ne taj Sempron.
|
Citiraj:
Sinkrono mi nikad nije iso preko 220FSB. |
@mazohista; ma zekam se.
evo ti novih slika: @ 3072MHz http://img.photobucket.com/albums/v280/cythlon/3072.jpg za stabilnost neznam, jucer sam se igral s njim opet do 4 ujutro. i ovo: @ 3100MHz http://img.photobucket.com/albums/v280/cythlon/3100.jpg ovdje ne postoji stabilnost...nikakva, nemre ni everest otvoriti, skljoka se. jucer sam ga isprobao na 3GHz u carbonu, radio je ca 20 min bez frke. btw...gdje namjestavas to sinkorno-asinkrono? i must be blind... hehehehe...:D kak nece dobiti, dobiti ce cca 10 fps-a max.:D za igranje mjenjaj grafu a ne proc. ja sam sa 3000+ na 3500+ dobio 7-8 fps-a vise u skoro svakoj igri, razlika u 400MHz-a. tako da...odluci jel ti se isplati uopce. pozz! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:22. |