![]() |
kako najbrze spojiti 2 racunala preko WLAN Usb sticka?
Znaci imam laptop sa wlan-om i Wlan usb stick kojeg cu staviti u taj drugi komp,instalirati drivere i sta sad?
|
|
Šta bi htio? Da oba idu na net? Da imaš kućnu mrežu tako da možeš fajlove prenositi s jednog na drugi? Budi malo konkretniji.
|
ovo drugo.samo za prijenos datoteka i mrezno igranje. samo znam spojiti 2 kompa crossover kablom.
|
Trebas postaviti uredjaje u Ad-hoc nacin rada te ih onda bezicno spojiti.
Mozda bi bilo dobro da napises o kojem USB uredjaju se radi... |
ok uspio sam. instalirao sam drivere. u system tray-u se pojavila ikonica od uredjaja.onda sam odabrao switch to AP mode. preko laptopa sam pronasao taj AP. unio sam na svom kompu i na laptopu one IP adrese i radilo je. mogao sam share-ti foldere itd. samo me zanima zasto je tako mala brzina prijenosa bila. 1 GB se pola sata prenosio. mozda zato jer nemam HI-speed USB port?
Sto je to ad-hoc? procitao sam u jednom tutorial-u sljedece USB konektori- priključivanje USB opreme (miševi, modemi, scanneri, printeri, joystickovi, eksterne pržilice, eksterni diskovi, USB memory stickovi, foto aparati i slično). Za USB 2.0 standard (mnogostruko brži od 1.1) potrebno je instalirati dodatne drivere koji obično dolaze (bar bi trebali doći) na CD-u od matične ploče. Kako mogu znati da li imam USB 1.1 ili 2.0? |
za USB pogledaj u manual
|
Podrška za USB 2.0 se instalira sa XP SP2. Naravno, uz uvjet da i ploča podržava USB 2.0. Koju ploču imaš?
|
ovo je ploca - Intel D815EEA2/D815EPEA2
jos mi niste rekli sto je to ad-hoc? nemam manual od ploce jer je komp kupljen preko oglasa |
Ovdje ćeš naći sve o svojoj ploči. Po meni, ona neće podržati USB 2.0
http://support.intel.com/support/mot...ktop/d815eea2/ |
da bio sam na toj stranici i isto nisam nasao nista.hvala svejedno. jos uvijek me zanima sta je to tocno ad-hoc?
|
Nisi našao ništa? Jesi li uopće kliknuo na koji link? Imaš apsolutno sve tamo: manual, podatke o ploči, drivere,...
|
nisam jos tako detaljno pogledao.budem procitao.ali jos mi nije jasno zasto je brzina prijenosa bila samo 550 kb/s. i da imam usb 1.1.on radi na brzini 11 mb/s.a tako je i pisalo i onom info obalcicu dolje u system tray-u- speed 11 mb/s.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |