PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problem; distorziran zvuk s DVD-roma (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66242)

yoke 10.04.2007. 12:19

problem; distorziran zvuk s DVD-roma

Trebam pomoc pa ako netko ima kakvu ideju ;-)

Prilikom gledanja filmova direktno s DVD-roma ( pioneer 110 ) onda mi je zvuk distorziran ! ono izoblicen, vristi, krci i slicno

dok CD-ove vrti i svira uredno

kad prebacim DVD na HDD i pustim film s HDD onda je sve o.k. ( zvuk je normalan, nije distorziran )

Konfiguracija je u potpisu i DVDrom je s maticnom ( ostatkom konfiguracije ) spojen samo s IDE kabelom ( ako se ne varam sto se naziva tice, onaj siroki tanki s hrpu pinova ).

Nije spojen onaj audio kabel, koji se obicno spaja s DVDroma na zvucnu...cini mi se da ga nemam gdje ni spojiti na zvucnoj, a mislim da i nema nekog utjecaja s obzirom da CD-ovi sviraju normalno.

pokusao sam reinstalirati drajvere za zvucnu, PowerDVD...nije pomoglo...( mozda sam tu nesto krivo radio )

nekakav savjet sta uciniti ???

hvala
pozdrav

tomifish2002 10.04.2007. 12:23

servis i garancija. definitivno je u kvaru

yoke 10.04.2007. 12:28

Mislis da je DVD-rom u kvaru ?

ali cita sve podatke o.k. ?, mislim bez problema otvori Bug DVD, slika s DVDova je o.k jedino sto je zvuk skomiran...a opet CDove snima/cita i svira o.k....ne djeluje mi kao hardverski kvar ? ... ( ali ja nisam ekspert ;-) )

e sad dali sam u pravom dijelu foruma ;-) dali je ovo hardverski ili softverski kvar/problem ;-)

.

yoke 11.04.2007. 08:35

Nema netko jos kakvu ideju ?

Znaci da ga moram iskopati van kucista i isprobati negdje drugo... ako je do dvd-roma kao sto je tomifish2002 sugerirao...

-

coconut 11.04.2007. 08:47

Sigurno je u kvaru. Osim toga, ne koristi se isti laser za cd i dvd-e, a ti očito imaš problema s onim za dvd. igorba će ti sigurno znati više reći o tome. Ipak je on stručnjak na polju optika.

domy_os 11.04.2007. 09:00

Napravi backup Windowsa pomoću Ghosta ili True Imagea, instaliraj nove Windowse i na njima probaj. Ako radi, znaš što je, ako ne radi, vratiš image i probaš DVD-ROM u nekom drugom kompu.

Yoke, smanji sig, dozvoljeno je pet redova, ne deset.

yoke 11.04.2007. 11:02

Hvala svima na odgovoru

nekako nisam siguran od kad je ovaj problem, jer donedavno sam gledao DVDove preko komponentnog DVD playera kojeg sam se rijesio kad sam skuzio da i nema neke razlike u kvaliteti slike jednog i drugog a opet PC mi je puno zgodniji zbog mogucnosti reproduciranja hrpe razlicitih formata. ( DVD player je bio Philips 963SA cca 3500Kn, tako da nije neki skart )

imam osjecaj da je donedavno sve bilo u redu, ali opet nisam siguran.

Znam samo da mi je jednom krepucnio transport u DVD playeru. Tad je isto citao CD-ove ( znam da ima odvojene lasere ) ali DVDove uopce nije htio ocitati.

Dok je ovdje problem sto ima slike a nema zvuka...Nekako mi je logicno da ukoliko je u pitanju kvar DVD pogona da bi onda imao problema i s slikom i zvukom...( mozda grijesim, ne znam kako to funkcionira )

Uglavnom hvala svima, vjerujem da je ovako malo zeznuto pricati, znam i sam da kod PC moze biti hrpu razloga zasto nesto ne radi, pa je mozda kod mene bas neki banalan razlog.

Image nikad nisam radio...mozda je vrijeme da se i s tim poigram :-)
nekako mi je lakse iskopati DVDrom i odnjeti ga do prijatelaj da vidim kako ce to raditi kod njega.

Srecom cijene DVDromova vise nisu kao sto su nekad bile ;-)

sorry sto se signa tice, nisam isao za tim ;-)

.

Fera_os 11.04.2007. 16:14

Eo sam da kažem; imam upravo tu pržu već više od godinu dana i nisam imo nikakvih većih poteškoća s njom. Uredno sve radim s njom i mogu reć da sam zadovoljan.

tor 11.04.2007. 20:46

A moguće da je i nešto zeznulo na softverskom dijelu priče, odnosno komponente i filteri zaduženi za 5.1 zvuk. Ajd probaj snimiti DIVIX s zvukom kodiranim u mp3 ili neki drugi oblik kompresije na DVD medij pa probaj onda. Ako sve radi OK nešto je softverski otišlo u playeru. Imaš instaliran AC3Filter? Jel pravilno podešen, output, preset itd. Nekako mi baš smrdi na njega..Ili možda starija verzija ffdshow? Disejblaj joj audio podršku, ako ga imaš instaliranog.

igorba 11.04.2007. 20:52

Ne vjerujem da je do problema s čitanjem (iz bilo kojeg razloga, PIO mod, zaprljana leća...), jer slika normalno ide, a video podaci su puno veći od audio podataka, pa bi se prije kod njih pojavio problem. Pretpostavljam da ti je uključena digitalna audio ekstrakcija u device manageru, jer ti zvuk s CD-ova normalno radi. Možda je kakva nekompatibilnost sa zvučnom karticom ili softverom. Najbolje isprobaj u drugom kompu kako su dečki rekli, pa ćemo možda biti malo pametniji (svi skupa :D).

yoke 12.04.2007. 09:21

malo sam u guzvi ali pokusat cu danas odraditi ovo s divx na DVD.
ako uhvatim vremena pokusat cu odnjeti dvd-rom u drugi pc...u svakom slucaju javim rezultat

hvala

P.S. Zvucna je audiotrak prodigy 7.1LT ... vidim da ju nemam u potpisu pa eto samo da spomenem ;-)

yoke 12.04.2007. 22:33

snimio sam jedan divx od 700Mb ( baraka.avi ) na DVD. Vjerujem da je zvuk u mp3.
Ista stvar...
slika ide dok zvuk u komi, manje nego kod DVDa ali svejedno zafrkava...

za vikend cu iskopati dvdrom i spojiti ga u drugi pc...

yoke 15.04.2007. 17:32

evo isprobao sam DVDrom u drugom kompu...

na moju zalost ( ili radost, otkrit cu uskoro ) radi sve kako treba...kazem zalost jer da je krepucnuo DVD samo bi kupio novi, ovako mi predstoji zafrkancija s softwareom :-(

e sad, kopajuci po mozgu cini mi se da je sve radilo o.k. donedavno...
a jedino sto sam mjenjao je da sam u isto vrijeme imao instaliran winDVD i PowerDVD...
winDVD sam uklonio i ostavio samo PowerDVD koji sam vec pokusao deinstalirati i ponovo instalirati ,ali to nije pomoglo u uklanjanju problema...

drugo sto mi pada na pamet je foobar2000 ( njega koristim za igranje oko nekakvih diyzvucnika jer ima plagin za aktivu skretnicu gdje mogu postaviti reznu frekvenciju i da mi salje visoke na jedan, srednje na drugi i baseve na treci kanal/izlaz zvucne kartice )

Jucer sam primjetio da mi od svih playera jedino foobar ima probleme s citanjem audio CDa direktno s DVDroma...Gotovo identican s gledanjem DVD filmova, odnosno zvuk mi je distorziran/zbucan...( winamp nema tih problema )

( osim foobara i winampa imam ja tu jos hrpu raznoraznih gluposti koji bi mogli zafrkavati ...)

idem pokusati deinstalirati foobar....

pa ako netko ima kakvu ideju kako elegantnije rijesiti ove probleme ? ( ne znam dali je to s codecima ili ... ) ...samo da nije reinstaliranje windowsa...s tim mi se neda sad gubiti vrijeme :-(((((((((((

.

yoke 15.04.2007. 19:02

deinstalirao sam foobar
deinstalirao power DVD
ponovo instalirao powerDVD ali nikakve promjene...sve po starom

yoke 15.04.2007. 19:53

I evo proradilo je bar se nadam
cita mi DVDove kako treba, bar iz windows media center > DVD ( prije je i on zezao )

uglavnom kako nista nije radilo sve sam rakopao/rastavio kuciste i IDE kabel koji ide iz DVDroma prebacio iz IDE2 konektora na maticnoj u IDE1 ( ATA133 )...
mislio sam da je taj IDE1 ( ATA133 ) prvestveno namjenjen spajanju HDD, da nije za DVD/CD rom ???
Dok sam imao stari PC koji nije imao SATA onda sam HDD spajao u plavi a CD/DVD u prvi crni slobodni, pa sam tako spojio i na ovo maticnoj ?

Idem sad ponovo instalirati power DVD, valjda ce biti sve o.k. :-)
( edit: instalirao i radi :-) jupi )

.

greg SE 15.04.2007. 21:51

Citiraj:

Autor yoke (Post 700276)
mislio sam da je taj IDE1 ( ATA133 ) prvestveno namjenjen spajanju HDD, da nije za DVD/CD rom ???

odakle samo dobivate takve ideje? :)

yoke 15.04.2007. 22:28

zato stoji ??? na kraju recenice
kad sam kupovao prvi PC ( nakon comodora 128 ;-) .. jel se netko jos sjeca orlova, spektruma ) onda je bilo pravilo, ukoliko se dobro sjecam, da ti master HDD ide u plavi utor a ostalo di uspijes nagurati ;-)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:27.