![]() |
Preporučeni tihi diskovi
http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html
u idle-u je prvak samsung, a u seeku za zahtjevne korisnike wd-ova KS serija |
Staro je to, novi T166 Samsunzi brisu pod sa KS serijom. A tek S166, nova, ultra-tiha serija... ufffff :D
|
Di ima te nove serije kod nas?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako nešto može biti tiše od nečujnog? Moram malo braniti WD jer stvarno je tih...ma šta tih, nečujan.:goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma dva takva i sve pet :D
|
uf, ne dva nikako....:D
povećat će oni na više, meni taman 250gb. |
Dosta često pročitam da je Seagate barica 7200.10 320 gb tiha. No tu se ljudi
varaju. Posudil sam od frenda sata usb ladicu jer doma u kc-u nemam gde spojiti sata disk. Unutra je bil gore navedeni seagate. Izvadim ga i stavim svoj samsung da si skopiram nekaj i poslje vratim seagate da vidim kaj on ima. Stisnem ja ON gumb a kad ono ko da svemirski brod poljeće. Mislim si, to samo dok se ne zavrti. Ali ne, on je i dalje zujal. Da ne govorim kak je glasan dok se glava šeće. Ma katastrofa je disk (kaj se tiče tišine). Samsunga nisam ni čul dok je radil a niti glavu kak se šeće. Ko oče tihi disk Samsung od 250 GB je TIH. Htel bi "čuti" i tiši od njega disk... EDIT: nakon kaj sam pogledal link videl sam da se govori o diskovima za laptope. Isprika malo sam fulal. |
Citiraj:
kažu da su singapurske verzije barica dosta tiše od kineskih, govorim o 7200.10 seriji i to se već dosta raspravljalo na forumu |
Ovo o kinesko ili singapurskim verzijama neznam. Ali evo još nisam vratil disk
i sad vidim da je ovaj u Singapuru napravljen. Htel sam samo svoje zapažanje iz prve ruke reći jer mi se slučajno desilo da imam oba diska kod sebe. Pošto je tema bila o tihim diskovima, pa sam htel još malo Samsunga pohvaliti. |
Citiraj:
jel to možda bio repaired disk? |
čital sam o tome, ali se više ne sjećam kak je označen da je repaired
|
To su Refurbished diskovi, prepoznaju se prema ovom plavom okviru. Tako je koliko znam kod Seagate-a.
http://pictures.kyozou.com/pictures/_2/1893/1892086.jpg |
Nije Refurbished. Nema nikakvu takvu oznaku. Niti bilo kaj da bi upućivalo na to.
Budem popodne dok dođem doma stavil snimku ta dva diska i još jedno za usporedbu. Fala tutix. Nisam se sjećal dal je kakva točka negdje ili tak nekaj. |
Citiraj:
|
Ako pogledaš bolje naljepnicu, vidjet ćeš da na vrhu kod imena proizvođača jasno piše "Certified Reapired HDD".
|
OT: Pa nisam ni vidio, pa link od SuperUnknowna je zaljepljen par postova gore, govori o tome:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60592 |
Ja imam trenutno dva WD-ca(jedan 120GB,drugi 250), te Hitachi 250 i Seagate 80GB.
OD svih navedenih najtiši je WD250 uopće se ne čuje, dok Hitachi stvarno rošta sve u 16:banned: |
Ne može se uspoređivati disk u ladici i disk u kvalitetnom kućištu. A još uz to postoje serije i serije jednih te istih diskova tak da ono...
|
Citiraj:
Jel netko naletio na tu seriju? |
morat cu napraviti neki test t166 i aaks serije diskova :) da vidimo cija majka crnu vunu prede .
inace ja sam poklonik WD-a |
HDD 250.0 GB SAMSUNG SpinPoint, Serial ATA II, 8 MB cache, 7200 okr/min Cijena za gotovinu: 547,99 kn (2,188) u Linksu
Da uzmem? |
Bas i ne, tisi je WD KS.
|
piknuo jučer za novu konfu WD3200AAKS i fakat je tih, iako ga nemam s čim usporedit jer mi je prošli bio prastari Quantum od 3.2 Gb :)
|
Citiraj:
|
Ma ja imam WD na stolu (!!!) i nista ga necujem.... Raskomadan mi komp po stolu, tj. nije u kucistu, pa mogu samo reci da je moj WD od 200GB potpuno tih...
Pa cuo bi ga kad mi je kraj uha da je glasan :cool: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45. |