![]() |
9600XT hladnjak
Naime posjedujem gecube 9600Xt i nakon nekih 3 god mi je prosvirao hladnjak,ono totalno se dere i svaki cas ce "zaribati"...sada koji hladnjak preporucujete za tu grafu s tim da mi tisina hladnjaka igra veliku ulogu u kupnji....
hvala |
Ako ti novac nije problem vf700alcu.
Iako bih ja stavio gore plavi zalman i neki vent na 5-7V da piri po njemu. |
meni je ovaj zapeo za oko a i cijena mi je ok!
http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.084 zanima me jeli jako bucan ovaj zalman... |
Cijena je overkill za tu VGA. Kad ju prodaješ obavezno ga skini jer bez problema ohladi 7900GS na 5V i ide na sve VGA.
VF700-AlCu = 148,23 Kn Formel edit: no pazi sad, prodaš svoju VGA preko plavog oglasa za 200-250KN, dodaš tih 150KN i kupiš si 9800PRO sa silencerom... I da vf700 se na 5V ne čuje. |
e da zanima me ak uzmem sad tog zalmana dali cu trebati uzimati jos kakve pasivnjake za okolo one chipove...neznam tocno kak se zovu....
|
Sa Zalmanom dobiješ pasivce za memoriju, doduše za BGA čipove (ti na svojoj imaš TSOP), ali nije ti to od neke presudne važnosti, ionako će Zalman puhati po memoriji...
|
ma daj kupi si najobicniji mali hladnjak sa ventilatorom za cipset na maticnoj i stavi ga na karticu kada se kartica uopce negrije puno
|
Citiraj:
|
Hehe i ako klokaš bude ti dosta. Najbolja opcija je plavi zalman po 25KN i neki vent od 80mm na 5-7V da piri jednom polovicom po donjem, a drugom polovicom po gornjem dijelu VGA. Club 3D sam sa onom stock igračkom terao 580/810 i naravno sa ventom sa strane da malo ohladi memoriju.
|
Citiraj:
|
evo kaj ti ja imam na istoj grafi:
http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.012 po njemu puse vent na 7V i nemrem se pozalit :) |
Citiraj:
Mislio je na ove: 1, 2 |
Citiraj:
Ovo je taj hladnjak: ZALMAN ZM-47J "Plavi Zalman" links EDIT: Sporo pišem |
aha..onda cu vjerovatno uzet taj pasivnjak,a na bocnoj stranici imam jednu 8-micu koja puse po grafi....valjda ce to biti dosta..
|
Da ne otvaram novu temu pošto se radi o istim grafama. Da li ide ovaj cooler na 9600XT, nije za mene pa da pitam...
http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...07&ID=A0702047 |
yes
|
Tvoje mišljenje, koliko je bolji od manjeg plavog brata :D Lova nije velik problem, jer po mogućnosti bi bila pasivno... A onda možda stavit jedan vent na bok kućišta da puše po njemu.
|
A slušaj, bolje popij litru vina za razliku u cijeni. Zbog 3-4C nema smisla.
|
Ne dajem ja lovu tak da, hvala neš od toga sigurno ide na grafu...
|
1 privitaka
Evo našo sam zanimljivu "zujalicu" koja je navodno tiha. U formelu je 20kn, vidjet ću tam kako ti izgleda, sa slike se ne vidi kak spada...
|
Na 9600XT imam raspiljeni komad (prilicno velika hrga aluminija) GT Iglooa 4200, nekad hladio P4 1500 (willamette). Hladim pasivno, u idle je 55C, u loadu preko 80 (pec-pec). Ne znam kak bi to izgledalo s onim malim zalmanom... Da jednostavno zavezes neki vent preko postojeceg coolera (kojem istekas vent)?
|
Ma nije za mene, a dotični ne želi da mu se "eksperimentira". Ma grafa je od sapphirea i ima tak jadan da neznam kako to uopće može hladit :lol2: Ma probat ćemo sa ovim za 20kn, valjda će šljakat...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |