![]() |
Pitanja u vezi latencija memorije
imam dva keksa po 1gb i neznam kolike su im tvornicke latencije dali mozda ko ima kingmaxa na 800mhz i koja bi bila preporuka za latencije maticna ploca sat pkazuje 5-5-5-15 (nisam 100%siguran za ovaj zadnji broj)
hvala |
Upravo te latencije koje si naveo su defaultne za tu memoriju...
Inače to možeš još pogledati u Everestu ili u CPU-Z-u (kartica ''SPD'')... |
i ja imam doticnu memoriju al bogami nemam pojma nista o tim latencijama....
kako se to uopce kloka i koje bi latencije bile idealne bez psivnog kulera na plocicama...a da opet radi brze nego sta je u orginalu |
Ako svoju memu držiš na defaultu, na 800mhz, možeš i steći malo latencije, sa defaultnih 5-5-5-15 na npr. 4-4-4-12, pa čak i još clockati na nekih 900 ide na istim latencijama, s tim da moraš malo dizati voltažu...
|
a koliko tocno da dignem voltazu da nebi sto ZAHEBA
|
Sve ovisi na kojem taktu držiš memu, ako ideš na neki žešći OC, ne idi dalje od 2.2v, 2.5v samo za bench, s tim da je poželjno da bude nekog propuha u kućištu...
Ja svog Kinga držim na 2.0v @ 800mhz @ 4-4-4-12... |
Trenutno u vemilu:
DDR2 1GB PC4200 (533MHz) Kingmax 508,80 DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 431,15 DDR2 1GB PC6400 (800MHz) Kingmax 531,98 Niš mi nije jasno.... :stoopid: |
Ja imam 2 Kingmaxa od giga na 667 i držim ih na default voltaži od 1.9 na 4-4-4-12, prošao memtest is sve to...nisam siguran na koliko su sad, možda na 800...
Kak to provjerim? |
Brzinu memorije možeš provjeriti u Everestu ili u CPU-Z-u
|
...
Citiraj:
ako mislis uzimat svakako se isplati uztei taj DDR667 kingmax jer ide preko 800 sa 4-4-4-12 bez problema |
Samo mi nije jasno zašto bi netko uzimao 533 MHz kad je ovaj jeftiniji. Može se onda spustit na 533 ako baš treba i još zategnut latencije.
|
problem...
jel moguce da ddr2 800mhz nemoze radit na ploci koja max podrzava 667mhz???ako moze,kako to napravit?hvala...
|
može, spusti se na 667MHz, napiši detaljno svoj problem, možda se mema kolje sa pločom i napiši točan serijski broj RAMa
|
Isti SuperTalent, ali različite latencije?
nakon dosta proucavanja o memorijama na ovom forumu nikako da skuzim kako da namjestim latencije a problem je sljedeci:
do sada sam imao 2x512ddr supertalenta cl2 (2,3,3,7), xerox malabs, oznaka na hladnjacima je D32PB12C2 i uzeo sam jos takva dva identicna keksa st-a ali sa 2,3,3,6 latencijama, super talent, i kad testiram memu WS se sruse, probao sam svakakve postavke ali rezultat je uvijek isti. kad ih stavim odvojeno uredno sve radi, koliko sam skuzio do sada trebao bi latencije stavit na 2,3,3,7 ali ? na stranici od supert. sam procitao da gore navedeni rami rade na 2.6 v pa da li moram tako postavit i u biosu ovo su defolt postavke u biosu: http://www.imagesforme.com/show.php/52444_DSC00205.JPG pa kako po vama da ih namjestim te vrazje latencije? unaprijed zahvaljujem! |
mislim da sam problem rijesio, stavio nove drivere za chipset i za sad radi ok, jos cu testirat pa javim!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:26. |