![]() |
XFX 7900GS Overclock
Evo da javim da sam si ubo privremeno 7900GS od XFXa
Za kupit ju ima u ZGu, H2-Shopu... (uvoznici za RH) Službeni link od grafe... I prvi dojmovi su odlični. Default frekvencije su: 480MHz/700MHz (1400MHz DDR3) Prvi clock, ko budali šamar, 600MHz/800MHz (1600MHz DDR3) Dalje, sljedi sutra. |
Pa nije loše...
|
mijenjaj avatar :)
|
Neću :p
|
Novo: 625/825 (1650Mhz) No, full stabilno radi na 600/825, ovo dalje nisam detaljno testirao...
|
Stigni mene 654/1728:p
Jel da je grafa zvjer? Nevjerovatan OC-er:chears: |
To joj dobro dodje da stigne X1950Pro :D Stigne, i to je sve. :D
|
Hehe moja se vrti na 600/900(1800) :p
Ma kartice su lude k'o struja. |
Jesu, ali nije Ati...
|
Jedva čekam vidim kakvo će onda bit trajno riješenje.... :fiju:
|
Meni mema ni nejde prek 840 za namjestit...
610/840 mi je max (stim da ni nemrem više od 840 memu ni stavit) |
Nemoj OC-ati u driverima. Predji na RivaTuner, u njoj mozes OC-ati memu do 1050 (2100)MHz, isto tako i GPU (do 750MHz).
|
Citiraj:
:fiju: :fiju: ,da se tako kloka trčao bi kupiti par komada,on priča o 7900gs. |
Citiraj:
Ma ja kazem do koliko slider ide :lol2:. On je rekao da u driverima na slideru ne moze dobiti vise od 840 Mhz za memoriju, pa sam mu preporucio RT jer u njoj slideri idu do onih vrijednosti koje sam naveo. |
Da ne otvaram drugu temu, zašto s najnovijim driverima nemam opciju "DualView" dok sam na 6600GT imao? Stavim starije drivere 91.47, i imam dualview!
|
Moja Gigabajtica nece preko 600/1600,onaj neki internal driver test nece proc kad namjestim na vise u riva tuneru.Da li ste vi ove clockove dobili out of the box ili je tko radio voltmod?
|
Imaš mogućnost da disableaš taj internal test u opcijama RT-a...
Inače i da misliš raditi vmod za svoju karticu nemaš nikakvih pertljanja sa lemilicom, sve se da napraviti sa tekućim srebrom... |
Citiraj:
Probaj sa novijim XG driverima, oni bi trebali imat. ;) |
Ja nisam nikakve volt modove radio! Kak sam je dobio tak sam je OC-ao! S tim da sam je OC-a sa CoolBitsom i slider me nije puštao dalje od 1728MHz! Nisam još probao sa RivaTunerom!
@SRV & kompanija.... čemu služi taj DualView? EDIT: Hvala Razer na objašnjenju! |
Za korištenje npr dodatnog monitora ili TV-a...
|
I ja sam dosao do 600/1800 bez ikakvog modanja graficke. Samo RivaTuner i to je to.
|
Eh, da ne otvaram još jednu temu, kad se radi o ovoj mojoj kartici, zašto kad spojim na SVIDEO kabel TV (preko Scart adaptera - čak sam u chipoteki kupio SCART adapter koji je HQ) stalno Crno bijelo?
|
To ti je do drivera, mislim.
Znam da je frend tako pizdio, slika mu je stalno bila crno - bijela. Promjenio drivere i sve super radi sad. Mislim da je stavio 81.89 drivere. |
Danas ću prelemit 5 i 21 pin na scartu, pa bi onda kao trebalo radit, ak ne radi, probam s tim driverima...
Inače, nVidia nema problema s time, ATI je poznat po tome, ali eto, očito XFX ima ;) Javim rezultate |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10. |