![]() |
t-com fair usage
jel istina da t-com nakon odredenog prometa spusti brzinu, unatoc flatrate-u? ako da, nakon koliko prometa. napravio sam ugovor za 3MB kod njih a ako je to istina onda ta brzina nema smisla jerbo ja radim 10-20GB prometa dnevno. DCM to nikad nije smetalo, vaša iskustva? tnx
|
ja imam 1MB i FLAT kod t-coma i trošim mjesečno ~150GB i brzina mi je ok....
|
3 MB? Daj, Bože, prelazim odmah... :)
|
Nije istina, uvijek imas full brzinu, bez obzira na kolicinu prometa.
Citiraj:
|
Mislim da je u uvjetima koristenja prije pisalo da kod neracionalnog koristenja ti imaju pravo smanjit brzinu il tako nesto, al izgleda da su to maknuli, ne vidim to vise nigdje.
|
Citiraj:
|
U vezi fair nacina placanja, ja sada imam oko 6.200 MB prometa trenutno, to znaci da placam cijenu 6GB jeli tako, tj. 7 bi mi se naplatilo tek kada bih presao 6.512 MB ?
|
Citiraj:
|
2 rams NE, od kad je paket skocio na 1Gb nestao je takav nacin naplate, dakle ako imas 1023MB onda platis 1Gb ako imas 1024MB onda platis 2GB
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
7167... onaj 1kb je jos i nesto bitova i onda to vec ode da si prekoracio 7Gba.... |
Oh odlicno, kad sam vec prekoracio idem to onda iskoristit :D
|
Citiraj:
Uglavnom - kad to počnu prakticirati znat ćemo. |
kad počnu komplicirati spajam satelit pa nek kompliciraju do mile volje, ako nešto mrzim to su ove gluposti što radi Optima s ograničavanjem P2P, ak je flat nek je flat, sve ostalo je mazanje očiju
|
nda, ja sam cuo sakojake price, kao navodno flat nie flat vec kao ima limit od 300 Gb, pa te onda skreshu...
Velis Optima kreshe P2P, a ja bas mislio prec na optimu, damn... |
Citiraj:
|
Na optimu traffic se isplati ici ako skidate puno preko rapidsharea ili tako necega i ako ne morate ici rano spavati.
|
Citiraj:
|
torenti ?
rapid ? :D pa kad bi to sve poskidao imao bi oko 20TB :D |
Citiraj:
Da se ljudi znaju razumno ponašati,VM mreže nebi propale za 2 tjedna. A pošto neznaju,Optima šejpa. A u odnosu na ostatak ponude u Hrvatskoj,to što nude,nude po odličnoj cijeni. |
ajd ti skini 20TB u jednom mjesecu sa 1Mbit...
|
Citiraj:
Ma ne znam, to mi sve uglavnom szvuči kao spika ljudi koji nemaju flat, pa onda prigovaraju onima koji ga imaju (ne ciljam ovdje konkretno na tebe, ali u zadnje vrijeme se puno puta povukla ova tema, i puno puta se osjetilo da se baš o tome radi). Ako već plaćamo tako skupi flat onda ima da ga ako želimo možemo cijediti. Zašto ne bih mogao 30 dana mjesečno, 24 sata dnevno skidati punom brzinom? T-Com nas cijedi do mile volje. Kul, fair usage - neka onda oni stave fair usage i nek flat košta 50kn. |
Citiraj:
Citiraj:
sad će t-com spustiti cjene flata ali će ga ograničiti, pa će kao ispast vid što smo dobri smanjili smo cjene. Iako ja ne potrošim ni blizu tog ograničenja, trošim oko 40-80GB mjesečno opet ne želim plačati nešto što to zapravo nije. |
Moj avatar govori sve što mislim o ovome a i opcenito o T-Comu...
|
Citiraj:
Još u onom intervjuu u PC-Chipu lik iz T-Coma je rekao kako će "možda, a možda ne" (yeah right) ograničiti flat, a korisnicima koji žele skidati više na flatu ponuditi dodatnu uslugu - i tako dolazimo da će na kraju ipak biti double flata :D |
Ovo ti je moj ovomjesečni promet:
Ukupni promet: 121.703,21 MB Dolazni promet: 91.785,89 MB Odlazni promet: 29.917,32 MB Ništa posebno jer nisam niti puno skidao. A ovo ti je moja brzina: ...možete prenositi podatke brzinom od 103.51 kB/s sa našeg poslužitelja. ...možete prenositi podatke brzinom od 19.1 kB/s na naš poslužitelj. Podaci nisu 100% točni jer su mi još 2 kompa na netu. |
Citiraj:
Glupo mi je kad ljudi napadaju optimu što šejpa svoj adsltraffic flet. Za 70kn,preko iznajmljenih t-com kablova koji dođu (mislim) 2500kn za 1mbit,to je odlična ponuda. Za tu cifru preko tekoma možeš dobiti 6 gb. A ovdje dobiješ 5gb+ koliko uloviš. A za VM...nek je 30%(a sigurno je više;) ) ljudi koji su uzeli akaunt radilo puno opterećenje,tih 30% pomnoži za 2500 kn po korisniku mjesečno, nema šanse da im se isplati,bilokakav link da uzmu. Jer ljudi ne žele dati 200 kn jednom u 4-5 mjeseci,poskidat sve što im apsolutno treba i što mogu pogledat/poslušat/odigrat,već žele to isto za male novce. I onda kad to dođe,bude krah. Sumnjam da bi i vani opstao isp kojem ni pola korisnika popije cijeli bandwidth. Tekom je to pogrešno odigrao,trebao je polako uvoditi adsl sa jeftinijim fletom. Ovako je stvorio veliku bazu korisnika,ograničenu malim paketima. Flat za malu cifru,ne tako brzo. Nemaju oni tolko kapaciteta. Nema nitko.:D |
cek o cemu pricamo?
kad kupujes S klasu ili bmw 7, nigdje ne pise da ide 320 KM/h, jel tako? Pise 250 jer je elektronski ogranicena brzina. kad kupujes skuter od 50 kubika, ne pise da ide 80, 90, nego pise 50, jel tako? zasto bi s ovim bilo drugacije? Ja sam za 10 dana prvog mjeseca koristenja platio punu cjenu flata (ne namjerno). Zasto? Da pazim kolko skinem, da ne bi drugima falilo? yeah... Kad nemam sta drugo vuc, stavim neke linux distre da se skidaju, bilo sta, skinem i obrisem. Idiot sam? Ne, samo im vracam. Pricam o t-comu. A za ove male jadne nevine ISP-e koji pokusavaju nesto napravit i uspjet... kao sto su neki vec rekli, postoje izrazi "100GB paket" "200GB paket"... kako god. Ako ne, bolji link uzet ili sta vec. Oni bi odma omastili brk na brzinu, ne ide to tako bas |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |