![]() |
vista instalaciski problem
krenuo ja veselo intalirat vistu kad ono--usb storage device je u qurcu..keldam ja..volan je uljučen u USB-pa ga iskopčam al al opet bava error..piše da je usb sorage ili optic driver iskopčan dok je radio..thing is ja imam usb stick koji nije uključen u komp, a HDD je normalno uključen..pa ono wtf
|
Pozdrav kolega gamer4life;)
Ja ne znam na koju foru ali meni su WinXP prepoznali HDD kao "USB Mass removable storage". HDD mi je bio spojen na SATA II konektor od Gigabyte-a, kasnije sam ga premjestio na Intel konektor i sve super:) Možda i tebe neš slično zahebava! |
da moguće..imam i gigabyticu i mogu otići na safely remove hardwere i isključitit disk..kako da ga prebacim na drugi konektor
|
Najbolje da otvoriš kućište i spojiš ga na utor najsličniji ovom u koji je priključen sada.
:D |
Samo ga prebaciš na drugi SATA II konektor! Imaš ih 2-3 ili više na matičnoj!
|
imaam serial ata konektore(2) i niti na jednom ne radi..ima neke žute i s nijma sam probao sve konbinacije..ofkors ne radihttp://forum.pcekspert.com/images/icons/icon8.gif
|
Ako može samo info, u kojem trenutku ti javlja grešku? Do kuda instalacija dođe... Jel počne sa pisanjem po disku ili je greška prije, dok čita installer sa DVD-a?
Ono što bih ti toplo preporučio, ako ti je disk besprijekorno radio prije, je da ponovno pokušaš sa instalacijom. Ovo sa konektorima ne bi trebalo predstavljati problem. Možda jednostavno Vista ne voli da joj volan daš pa oduzimaš on the fly... (skromno i osobno) Mislim da je VISTA zapisala nešto o toj grešci na disk i kad dođe do tog dijela, pukne instalacija... Zašto to mislim? Pa čim se Vista takne particije, nije baš lako natrag... naime ima neki svoj divlji ntfs, i samo formatiranje istog nije dovoljno za rollback, već je preporučljivo particiju obrisati, ponovo kreirati i tek onda npr. vraćati image sa XP-om. Pokušaj to. :D ps. Ovo su divlja nagađanja, al mogu biti točna. Za pravu analizu potrebno je više informacija. Sretno. |
odmah na početku, kaže da je usb storage device nesh tipa pokvaren, da je moguće da je iskjučen dok je još radio, a ja neam usb storge device uključen u komp
|
Dali možda moraš instalirati Sata driver prije instalacije Viste isto kak se moralo kod nekih matičnih na WinXP-u!? Nemam Vistu tak da malo uspoređujem sa XP-om:)
Kod WinXP-a si morao kod nekih matičnih staviti driver od Sata uređaja na disketu i onda prilikom instalacje stisneš F6 tako da ti se prije instaliraju ti driveri (čini mi se da je kolega Fera_os to tako objasnio)! PS: Ovo vrijedi i za RAID i za SATA (isto mislim da je kolega Fera_os ovo rekao, osim ak se ne varam!) |
Ok, ali molim te samo za malo definicije ovog "Odmah na početku"... daklem, pikno si DVD, restarto komp, reko mu da se boota sa dvd-a, on krene sa analizom hardware-a i onda odmah ovo... jel to fora?
Možda si (ako si roštao diskove po matičnoj) nešto i dirao u BIOS-u? To jest, ako je prva instalacija corruptana, a on se boota sa diska (ne sa DVD-a) ovo bi bila normalna greška... zar ne? Mislim... :stoopid: Aj provjeri u BIOS-u jel ti se komp uistinu boota sa DVD-a VISTA-e ... :chears: |
Citiraj:
pokušat ću kad dođem doma(sad sam at school koliko sam razumio trebam uzet cd koji sam dobio s matičnom, koirat sata driver na disketu (jel mogu na usb stick) i onda ga instalirat |
Možda je netko i uspio sa stickom, ali znam da XP izričito traži disketu. Ne zaboravi odzipan driver staviti na disketu, a ne zip file.
|
Citiraj:
|
Za instalaciju Viste možeš SATA/RAID drivere staviti na bilo koji medij pa i USB stick...
|
Citiraj:
Hvala svima, budem pokušao |
kad vista ide "windows is loading files" onda napola stan, a ne kasije u instalaciji(do koje još nisam došao)
|
opet problem..naime imam na cd koji sam dobio s MBO sljedeće Nsata2K3, NSATAS64, NSATAX64
koji drvier da stavim na disketu |
anybody
|
Zašto ti uopće trebaju driveri? Pazi samo da ti RAID nije uključen i radit će bez drivera.
|
Mislim Nsata2K3
|
Citiraj:
zato što se nećee vista instalirat tj. odmah na početku pregleda kompa stane(još niti ne počne instalacija) |
To nema veze s driverima, problem je u nečem drugom. Za početak, vrati proc i sve ostalo na default taktove.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |