![]() |
moze li ovo?
namjeravma povezat 3 kompa.
ja imam p5b delux, a za ove ostale ne znam. nitko nema mreznu karticu nego nam je mreza integrirana na maticnoj. e ja sam mislio ovako da ta dva povezem na moj komp(jer imam dva izlaza)... oce sve to funkcijonirat da svi u isto vrijeme npr. igramo |
Imaš li ADSL modem i koji? Ako imaš neki s više LAN portova (npr. Kasda), baciš ga u router mode i priključiš sve kompove na njega. Onda svi mogu surfati istovremeno i dijeliti resurse.
Ako nemaš, nabavi neki obični router i pospajaj sve kompove na njega tj. naparvi mrežu sa 3 kompa. Prozuji malo po stickyjima ovog podforuma jer ćeš tamo naći upute. Integrirana mrežna na ploči je jednaka kao i PCI tako da nemaš brige oko toga. |
Hoće...
Napravi Ad-hoc s na jedan i na drugi komp i između te dvije "kartice" na svom kompu Bridge... Ali to je najgore moguće rješenje... Potpisujem ovo gore, a ak nemaš Kasdu, možeš nabaviti neki jeftiniji switch i preko njega to spojiti.... Ponavljam, ovo je moguće, ali premoščivanje radi samo ako nikako drugačije nejde, a u ovom slučaju ide na mali milijun načina... :chears: |
Citiraj:
to mi treba da se jedanput mjesecno povezemo i bacimo koju igricu umrezeni... ne namjeravamo ic na net i sl. |
mozes bridgat konekcije. stavi staticne ip adrese tipa 192.168.0.1,2 i 3 svakom racunalu, subnet masku 255.255.255.0 a default gateway bilo sto, dns ti netreba. bridge 2 'Local Area Network" i to je to, ping mora radit
|
Gle, ajmo to gledat ovako....
Nije to nešto ne znam kak loše rješenje, ali da je gore od rješenja prek nekog switcha ili slično, to je... Samim time što tvoj komp mora raditi sve što inače radi switch... Recimo da je to u teoriji najgore rješenje, ali u praksi se možda i neće primijetiti neke greške u radu... U krajnjoj liniji, ak niš drugo, teže je složiti... Priznajem, možda sam pretjerao, nije tak jako loše rješenje, ali ja bridgeve i takva mrežna rješenja izbjegavam ako je moguće... Dosta se bavim mrežama, kako žičanim, tako i bežičnim, i znam da je ipak bolje kad imaš jedan uređaj poput switcha (ili AP-a u WLAN-u)koji prima i dijeli podatke po mreži nego da to radi neki komp s dvije kartice... Ali opet, i to funkcionira pa.... Ak ti radi bez problema, čemu komplicirati.... :chears: |
Citiraj:
|
utp cross kabel da.
i definitivno se slazem i dalje da je to katastrofa opcija. postoje odrene konvencije kod izrade mreza kojih se dobro drzati. switch 10/100 kosta 50kn, a dobro ce ti doc kad-tad |
Ma kakvo bridganje...
Evo čovjek ti je dobro rekao, kupi najjeftiniji switch i 3 straight-through kabela i to je to.:goood: |
Pa cekajte malo, covjek nije reko za sta mu treba striktno nego samo jel moze povezat ta 3 racunala ako na jednom ima 2 integrirane mrezne.
Odgovor je: MOZE tako da stavis u Bridge te 2 mrezne na svom kompu i ostale frendove pristekas, ako ti je to samo privremeno rijesenje za neki LAN Party ili tako nesto. Ali ako zelis da u bilo koje vrijeme mogu funkcionirati ova 2 druga racunala neovisno o tebi (bio komp upaljen/ugasen) onda kupi switch kako su ti vec i rekli. |
Ajde da se ne ponavljamo....
Dakle, odgovor je DA... To radi i gotovo, ali ako ti je komp ugašen onda se ova dva ne vide u mreži, naravno.... Puno bolje rješenje je preko switch-a.... Bilo koja dva računala će se vidjeti bilo kad, tvoje računalo je rasterećenije, jednostavnije je napraviti mrežu (192.168.0.1, 2, 3 i 255.255.255.0 i :amen: ) Mislim da smo ovo razjasnili, dakle, moguće je, ali ima boljih rješenja koja su i jednostavnija i kvalitetnija, a stoje 50-ak kuna više... (npr. switch) Ajde više, to je to.... :chears: |
/OT on
jel zna netko mozda gdje se moze kupiti onaj mali switch koji se napaja preko USB porta? :) /OT off tih 50kn koje ces dati za switch ne vrijede truda i sekiranja sa cross-evima i bridganjem konekcija :) go for it. + koristis obicne UTP kablove koje mozes koristit svugdje ;) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |