![]() |
reinstal windowsa kod zamjene procesora?
Kod zamjene procesora soc939 jel nužno potrebno reinstalirat windowse(vjerovatno je potrebno ali mi se nekako neda)? Jel san diego 4000 troši puno više struje od winchastera 3000??
|
Nije potrebno, eventualno očistit CMOS ili izvadit bateriju.
Ako pitaš za potrošnju zbog novog napajanja, ne troši puno više... |
Nemora ga čistit, nego namjesti sve da je AUTO što se tiče CPUa i Memorije i voltaža i...
|
box coller sa winchastera normalno ide na dan diega, jel tak? Ovi tray procesori na sebi nemaju nikakvu pastu, jel tak?
|
Bilo bi dobro kad bi kad bi stavio drugi cooler, po mogućnosti Hyper TX ili Freezer 64 Pro, a što se tiče paste ne dolazi sa tray procom ali dolazi sa coolerom, a ne bi bilo na odmet da se kupi ili Silver5 ili Ceramique.
|
meni ovaj box cooler super ohladi winchastera a i prilično je tih, a koko i nisam neki clocker puno bolje mi i ne treba. freezer 64pro dođe 200kn i bio bi značajna stavka u toj investiciji pa zbog toga pitam jel baš nužno
|
Citiraj:
|
znači pasta ide tanki sloj na gornju površinu procesora i na donju plohu hladnjaka (hladnjak prvo ispuhat od prašine i očistit staru pastu)?
|
Ja nikad ne stavljam na cooler pastu, samo ga malo "zamažem" pa prstom sa kojim sam nanosio pastu na proc.
Bartuc je napisao mislim čak i sticky o tome. EDIT: Ja mislio da je :fiju: |
Tak je, ak ti pomogne, nedavno sam radio kratki Tutorial pravilnog nanošenja paste pa si malo pročitaj o tome!
Evo link:http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63469 EDIT: Buljo, nije sticky, običan thread je:chears: |
kako imam raniju reviziju ploče gigabyte k8nf-9 nforce4-4x a taj san diego je izdan naknadno može li doći do neke nekopatibilnosti s pločom? Možda bi trebalo flashirat bios
|
Pa nema ti to veze kada je što izašlo. Ako su i matična i procesor isti socket nebi smjelo biti nikakvih ne kompatibilnosti. Ne kompatibilnosti se javljaju isključivo između memorije i matične ploče!
|
Da, trebao bi flashat bios, makar bi mozda radio i sa starim. Sigurno je sigurno.
Ja sam pola godine imao stari bios koji nije daval 1.4V za venice, no radilo je. :D |
evo baš sam promjenio proc i za prvi puta nije loše, sve radi kak spada i temperature su u redu. Bilo je malo zeznuto skinut cooler jer se pasta zapekla uz stari procesor pa mi je izletio cooler zajedno sa procesorom, al nisam ništa oštetio. dečki hvala na savjetima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05. |