PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   TV kartica za vhs u dvd (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64719)

dj_ruby 25.03.2007. 19:04

TV kartica za vhs u dvd

dakle razmišljam o kupovini tv kartice, najviše radi snimanja nekih stvari s tv-a i radi toga jer bi htio prebaciti si neke vhs snimke na dvd!
dakle dali je dobra kvaliteta kada se prebaci s vhs na dvd ili nije?
tj dali mi se više isplati odnjeti u neki studio da mi oni to prebace?
koju karticu preporučate i po kojoj cijeni?

Amdejac 25.03.2007. 19:22

Svaka kartica koja ima Video IN je dobra.
Ionako ćeš VHS morati prebacivati u realnom vremenu.
Malo pogledaj po Audio, Video, DVD i vidjet ćeš koje kartice se najviše koriste.

Vuco 25.03.2007. 19:24

Ja sam koristio Leadtekovu TV2000 Expert i ok je ispalo za prvi puta. Snimao tako da sam uštekao antenski kabel iz videa u karticu...

Amdejac 25.03.2007. 19:39

Citiraj:

Autor Vuco (Post 684211)
Ja sam koristio Leadtekovu TV2000 Expert i ok je ispalo za prvi puta. Snimao tako da sam uštekao antenski kabel iz videa u karticu...

Da si koristio Chinch kabel bilo bi vjerojatno i bolje, a današnji kompjuteri su dovoljno jaki za obradu videa.
Makar sa VHS-a netreba očekivati neku super kvalitetu.

Vuco 25.03.2007. 19:42

Dobio sam kvalitetu kakva je bila na kazeti. Chinch nisam mogao koristiti jer bi morao onda video micati, a nije mi se dalo. Ali ispalo je ok, možda je zvuk bio malo jači, ali nisam baš pregledavao kakav je na kazeti zvuk...

Inače, prebacivanje VHSa na DVD dođe kod profesionalaca 30kn/h pa mislim da se isplati kupiti neku karticu pa sam to napraviti...

Amdejac 25.03.2007. 19:51

To da. Kartica se definitivno isplati kupiti jer su danas fakat jeftine.

Ovo je jedan Best buy: Gigabyte Digital Theater Hybrid TV
Ima čak i sticky i stvarno su joj mogučnosti velike.

Adriatic 31.03.2007. 19:29

Bok ja imam tv karticu ali nikad je nisam koristio (a imam dosta toga za prebaciti u studiu traže 180 kn po kazeti puno) a htio bih neznam koju imam karticu pa gdje se to može viditi i gdje bi mogao skinuti driver za nju i koji kabel mi treba za spajanje tv i kompa hvala :dobar:

Vuco 31.03.2007. 19:45

Vau, nisam te ništa skužio. Doslovno nisi niti jedan interpunkcijski znak iskoristio :D

Koju karticu imaš? Analognu ili DVB-T ? Ja sam radio da sam sa koaksijalnim spojio karticu i video, našao njegovu frekvenciju i snimio kao i svaki drugi program.

Adriatic 26.04.2007. 20:30

Citiraj:

Autor Vuco (Post 689476)
Vau, nisam te ništa skužio. Doslovno nisi niti jedan interpunkcijski znak iskoristio :D

Koju karticu imaš? Analognu ili DVB-T ? Ja sam radio da sam sa koaksijalnim spojio karticu i video, našao njegovu frekvenciju i snimio kao i svaki drugi program.

U papirima piše OEM TV-FM TUNER mislim da je ta kartica?

Vuco 26.04.2007. 20:59

Ma dobro, opet nisi ništa rekao o modelu. Uglavnom mora biti analogna, bilo kako bilo. Spojiš koaksijalni iz videa u tv karticu, pustiš neku kazetu i tražiš program. Kad nađeš to kaj puštaš sa kazete, zapamtiš program i sejvaš ga. Onda pustiš kazetu koju želiš prebaciti i pokreneš Recording u nekom programu, ovisno koji program koristiš...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:03.