![]() |
Fortron 350W vs. Chieftec Delta 350W
Evo, trea mi neko novo napajanje, ovo moje je postalo preslabo (MS 400W)...
Neću previše love izdvajat, jer mislim da ni ne trea za ove moje komponente neko ultra jako napajanje... Izbor je spao na ova dva.Fortron iz Ve-mila za 220kn i Delta iz borga za cca.260kn...Jako mi je bitno da je napajanje tiho, pa onda...Za Deltu sam čuo da je tiha, isto ko za ovog Fortrona.Pa kaj vi preporučate? |
Uzmi taj Fortron.
|
a koja je razlika između fortrona iz ve-mila i onih 3 modela iz linksa koji su po 400kn? baš to gledam sad malo jer i ja planiram uzet taj iz ve-mila.. u čem je caka?
|
Ako je FOrtron sa 12cm ventom - taj valja i vrijedi 220kn , a mozda i mrvicu vise
Ali nekad znaju biti neke cudne serije , imao sam prilike vidjeti jedan takav 350w , fortron na naljepnici a unutra 2x80cm ventovi i tezina u rangu mog maxpowera 300w a ni blizu Delti 350w . |
Zato prije kupnje pogledati naljepnicu i pročitati koji je model i snagu koju daje na pojedinim railovima. Tako se i ventovi mogu vidjeti koji su :)
|
Ukratko-gledaj da pise PNF. I pogledaj na konkretnom primjerku, bilo je vec svega, cak i toga da pod 120mm daju 80mm :hitthewal:
|
Delta je tisa. A ima snage da tjera X1900XT i naclockani E6600.
|
Da,ja mislim da je Delta mal tiša.....Al malo,jer je i Fortron nečujan,ono baš nečujan......A mal mi se više čini da Fortron (PNF) može dati mal više struje neg Delta....
|
Citiraj:
Naravno nije bil nikakav problem dostaviti pnf s 120 mm iz zg. Ne nasjedaj na price prodavaca da su to ista napajanja. |
Citiraj:
|
Uzmi Fortrona ali pazi da piše PNF
ako nije PNF onda uzmi Deltu U linksu su THN serije Fortrona a one su slabije od PNF iako je PNF jeftiniji |
Citiraj:
|
Je, napajanje je PNF i ima 120mm ventilator!Sad me malo zeza ovo kaj je rendula reko-da se čuje u tihom kompu.Moj je tih jer iam Silencera na procesoru, Silent Pipe grafičku i Samsung hdd (koji i nie tolko tih)...
|
rendula je reko da se čuje opterečen
a tvoj komp i nije nešto naročito velik potrošać no opet buka je jako subjektivan dojam, nekome je nešto tiho nekome bučno jednostavno moraš sam poslušati i ocjeniti |
Citiraj:
|
Ne daje ona niš puno više od 10A+15A nego 350W PNF ne daje 16+18 već su to peak vrijednosti
350W PNF daje ukupno do 25A na +12V a to je upravo ono što navodi i 350W Delta Dakle ona može imat ili baš tih 10+15 ili manje ;) |
Znam da je buka subjektivan dojam, recimo da sam ja jako zahtjevan kad je buka u pitanj...Znači volim jaaaako tiho.Na ovog MS-a sam stavio Sharkon Silent Eagle baš zbog buke i fakat se niš ne čuje...
@SRV-po tvom mišljenju, kolko je tiha ta Delta?Ti je imaš, ne? I koje je onda na kraju kvalitetnije, tj. koje isporučuje više struje? |
Citiraj:
Ja imam baricu i cujem je puno vise od napajanja. |
mislim da više Delte nema na tržištu nego original Cheiftec.
ali su i ta napajanja super tiha. ja imam baš deltu, a frend običnog chifa, i jednako su tihi. |
Moje je Chieftec Delta 350W EB. Iznimno tiho, iako bih ja najradije Fortron ZEN-a :D
|
Evo, da javim tu. Kupio sam ovog Fortrona i stvarno sam zadovoljan. Šta se tišine tiče neam riječi.Iznenadilo me dosta jer koje sam god napajanje čuo sa ''defaultnim'' ventilatorom bilo mi je preglasno, al ovo je taman!
Hvala svima na preporuci! pozz |
Eto, imao i ja jedan dan Fortrona 350W PNF. Dobro je napajanje, 300W na +12V, tiho (nije nečujno). Uglavnom, zate pare koje košta, super.
Ali - nije tiše od mojeg 400W PNF-a :p Nije bilo moje napajanje (thx ZMAJ) pa ga nisam htio otvarati da vidim koji vent ima unutra, znam da moje ima Yate Loon-ca unutra, ali neku medium verziju. Delta ima malo slabiji i tiši vent. |
I da još bi trebo reć jednu stvar.Masa...He, ne znam kak rade ona MS-ova napajanja, al ***emti, ovaj Fortron je 4-5 puta teži...Stvarno...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:47. |