![]() |
konfa(htpc)
razmisljam sastaviti neki htpc znaci da bude jako tih i da sluzi za ono kaj je napravljen,a to je da bude kao neki multimedijalni centar(slika video zvuk),al u njega ce ici stariji dijelovi koji bi dobro posluzili,ne zelim baciti veliku lovu na nesto kaj ce mi raditi par puta tjedno kad ce mi se gledat neki film u boravku...tako da bi molio neku preporuku starijih dijelova,al cijela konfa jedino bez kucista!unaprijed hvala
|
Cek, ti bi pravi htpc sa snimanjem TV programa itd ili bi samo da u dnevnoj mozes pustat DVD-e i MP3-ce i gledat slike?
|
pa i da mogu katkad nes snimiti nista ultra,ono nabavit cu neki case malo jeftiniji i stare komponente,pa vas zicam da mi kazete sta,jedino sta od sveg zelim je da se moze upravljat daljenskim i da je ultra tih
|
Neki P4/Celeron s Northwood jezgrom ili AMD athlon64/sempron na soc. 754/AM2, maticna bilo koja, glavno da se pasivno hladi, ATI grafa s pasivnim hladjenjem (mogu i najstariji radeoni 7000), 512MB ram, jeftina TV kartica s daljincem, 80Gb disk, Fortron 350W napajanje, DVD-RW.
Kad odaberes proc i kuciste, javi za preporuku hladnjaka :) |
hoce biti preslab neki amd socket a od 1000 mhz?
|
Tada moras uzet TV karticu s MPEG-2 hardverskim enkoderom, a to je skuplje nego da si recimo uzmes Athlon XP 2000 ili jaci.
|
dobio sam besplatno taj proc i maticnu...tako da ono...a oce biti poteskoca?
|
Sve ce ti glatko raditi osim snimanja TV programa na disk. Ovu maticnu i proc mozes prodati i kupis nekaj gore navedeno (uz nadoplatu naravno), recimo celer 2.0 i maticna matsonic su nedavno bili za 250kn...
|
e mene zanima kako napraviti da je cijeli komp, tj. htpc upravljiv daljinskim, čini mi se da sam vidio nešto na forumu, da se prikopča IR u serijski port i nekako isprogramira, jel ide to tako?
dakle da sve možeš iz kauča, upalit komp, upravljat aplikacijama, ne mislim sad na daljinac od tv kartice, pa se moraš ustajat, upalit htpc, izabrat aplikaciju pa tek onda upravljat s daljincem od tv kartice, jel to izvedivo? |
Za paljenje nemam pojma, no ostalo je izvedivo. Trebas uICE ili WinLIRC, u njima podesis akciju za odredjenu tipku i to je to, recimo na "0/1" tipku na daljincu se pokrece winamp itd...
Mozes iskoristiti i daljinac od Tv kartice, no nisam siguran jel ces morati raditi novi prijemnik ili mozes koristit onaj na TV kartici... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:16. |