![]() |
(riješeno )Ghost file ?
Pokušavam obrisati jedan folder na računalu i kaže mi : access is denied : make shure that disc is not full or write protected and that file is not currently in use. U tom folderu nalazi se samo jedan folder a kad pokušam njega obrisati, izvješće glasi : cannot delete xxx it is being used by another person or program. Close any program that may be using the file and try again.
Pogledam properties od tog xxx foldera i kaže da je u njemu 1 file veličine 149 kb. Taj file ne "vidim" ( nije hidden). Kako riješiti taj problem, kako vidjeti o kojem se fajlu radi ( da ne obrišem nešto bitno). |
C.panel/tools/folder options/view/kvačicu na use simple file sharing/..
Desni kik na taj file/folder,,propertis/security tab/owner/klik na admina/označiti dole kvadratić/apply/ok.......onda možeš uči u folder.. |
Citiraj:
|
Sorry ja sam ti napisao da staviš umjesto da makneš kvačicu sa "use simple file sharing"
Normalno prije toga : show hidden files and folders i makneš kvačicu sa hide protected operating sistem files (recomended) |
Sad je bolje utoliko što folder više ne sadrži (empty) tu fajlu od 149 kb ali se i dalje ne da obrisati uz tradicionalne napomene (vidi u postu )
|
A da probaš pobrisati sa unlockerom ?
|
Koliko je meni poznato, čim si rekao da ga neki program drži it
" is being used by another person or program " može biti više stvari neke od tih "više stvari " su: 1.Virus, 2.anti virusni prog. ga drži jer mu je sumljiv ili je fakat neš od gamadi 3.to je fajla od programa koji ti se uredno diže ( start up) Opcija sa unlockerom je ok. probaj a probaj i ugasit antivirusni pa onda izbrisat odnosno prvo pročešljaj fajlu sa antivirusnim pa češ vidit jel je virus il ne . |
Postaje sve zanimljivije! Checkirao sam folder s antivirusom i sve je ok. Pokušao s Unlockerom te odredio deblokadu u izborniku. Nakon što je to ( valjda ) sređeno, odlučih se za opciju OBRIŠI pa tako Unlocker javlja : Objekt ne može biti obrisan.
Kad kliknem desnim mišem na prvi folder i pokušam delete javlja: Cannot delete folder xxx , the directory is not empty ( folder xxx je u ovom prvom folderu). Kad postavim kursor na folder xxx javlja da je prazan. Ako ga pokušam obrisati, javlja da ne može jer : directory is not empty... Dalje ne znam... |
Provaj ako ima taj proces ugasit u task manager pa onda ga provaj obrisat, ako ne onda provaj preko safe moda.....
|
Citiraj:
|
Možda ovo pomogne...možda.:kafa:
|
Jesi probao preko Safe moda?
|
Citiraj:
|
Jednostavno, glupo, ali često zna rješit problem: restart kompa :)
|
Što sve imaš u Security tabu pod Groups or user names?
|
Mislim da ide s Recovery konzolom s WinXP CD-a...
|
Citiraj:
|
Uz pomoć Dr Zeda i ispravni savjet Greenfly-a riješeno. Trebalo je ispravno označiti u Properties / Securitiy / Advanced / Owner dodati my account name među one koji imaju full controll te tako obrisati "neposlušni" file.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |