PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Optički uređaji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Kraaatak savjet oko prže.... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64420)

denied 22.03.2007. 12:53

Kraaatak savjet oko prže....

Kupujem pržilicu u Linksu, pa mislim da najbolje što imaju je Pioneer 112 i LITEON LH-20A1P...Ono što mi je najvažnije je kvaliteta prženja (DVD+/-R i DVD+/-DL), da ako je problematični medij automatski spusti brzinu i da se može istestirati medij nakon prženja u CD Speed-u (ne znam dal ga sve podržavaju).....
Brzina i glasnoća mi nisu toliko važni....
Hvala na savjetu.... :chears:

igorba 22.03.2007. 13:32

Sve prže manje-više imaju optimiziranje laserske zrake on-the-fly (tzv. WOPC, AOPC, OHT... tehnologija), dakle, spuštaju brzinu u slučaju da je medij lošije kvalitete od očekivanog. Što se tiče kvalitete, obje prže su još nove i nema previše iskustava (naročito za Pioneer), ali uglavnom kvalitetno prže. Obje mogu testirati kvalitetu DVD medija, s tim da je LiteOn inače najbolji izbor za to, a Pioneer može, ali ne daje baš realne rezultate.

denied 22.03.2007. 15:16

danke.....valjda bum onda liteon kupio....

igorba 22.03.2007. 22:46

Mislim da Pioneer daje malo konzistentnije rezultate snimanja, dok LiteOn više varira u kvaliteti. Mislim, dobra su oba snimača, jedino ako ne dobiješ neki škart primjerak.

denied 24.03.2007. 17:39

još jedno kratko......kakav je LG H12??? Od ova tri, da li možda lg-ev kvalitetnije prži il je sve tu negdje??? :chears:
Fala....(samo me kvaliteta zanima...niš drugo)

igorba 24.03.2007. 18:05

LG ti je najbrži uz istu kvalitetu kao Pioneer, i za nijansu bolju nego LiteOn (ovisno o mediju koji se koristi, može biti bolja ili lošija). Ali ne podržava skeniranje kvalitete, od ova tri samo ti je LiteOn za to (može i Pioneer, ali ne može mu se vjerovati).

denied 24.03.2007. 18:51

Fala!!!!
Morat ću malo promozgati onda...jer hoću kvalitetu ali i skeniranje, čisto da vidim kako je spržen medij (da znam za ubuduće što se tiče kvalitete medija)...no valjda ću si onda kupit pioneera koji dobro prži a skenirat ću na benq-u koji može skenirati (ali koji mi je skršio dosta +DL traxdata)...

Uglavnom puno hvala igorba (kaj bi bez tebe mi lejmeri)!!!!!! :chears: :goood:

Poggiali 30.03.2007. 15:19

Vidim da se spominje LG H 12 , pa me zanima , u vemilu imaju 2 uređaja pod identičnim nazivom, al nisu cjene iste 283 i 323 kn , pa u čem bi mogla bit razlika?'

stuc 30.03.2007. 15:27

Razlika ti je u pakiranju, retail / bulk E sad nisam siguran koje pakiranje je prža u vrećici a koje dobiješ valjda više toga... logično bi bilo da za skuplje dobiješ više...

domy_os 30.03.2007. 15:32

Ne znam točno na koje dvije misliš, ali svaka se razlikuje ili u LightScribe podršci ili u pakiranju.

EDIT: Retail je u kutiji s uputama, vijcima, kabelom,... a bulk samo u vrećici.

Poggiali 30.03.2007. 15:38

LG GSA H12 L, al sad vidim, da je jedna bulk, a druga retail :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:49.