PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   best buy laptop (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6422)

St0rm 01.11.2003. 13:36

best buy laptop

Pozdrav,
imam na raspolaganju oko 7k kuna i htio bi uzeti neki laptop s kojim necu imati problema i biti miran neko vrijeme..

Molim prijedloge,dakle ne treba mi najnovije cudo tehnike,vec cisto ono da se na njemu moze programirati,surfati,znaci za igre mi ne treba...

Ovaj Gericom Bellagio na 1,7GHz/256Mb/30Gb mi se cini cist ok,sta vi mislite o tome?Cujem da mu tipke bas nisu naj...

Hvala na pomoci,Davor

msvrtan 01.11.2003. 17:37

Re: best buy laptop

Citiraj:

Originally posted by St0rm
Pozdrav,
imam na raspolaganju oko 7k kuna i htio bi uzeti neki laptop s kojim necu imati problema i biti miran neko vrijeme..

Molim prijedloge,dakle ne treba mi najnovije cudo tehnike,vec cisto ono da se na njemu moze programirati,surfati,znaci za igre mi ne treba...

Ovaj Gericom Bellagio na 1,7GHz/256Mb/30Gb mi se cini cist ok,sta vi mislite o tome?Cujem da mu tipke bas nisu naj...

Hvala na pomoci,Davor

pa nemas s 7000kn bas neki izbor .. mislim da za te pare jedino i gericom mozes naci...

stoga morati ces ili vise para ili zaboravit da ima grozne tipke ako i jesu grozne

Master Neo 01.11.2003. 19:30

BAS tako za 7 kn nemas bas neki izbor! i sam si hocu kupiti laptop , ali ne na tako sitne novce (ZATO STO SE NE ISPLATI, DOBIJES KANTU) das malo vise para i dobijes super latop! za sada mi se cini Gericom dobra marka (masterpice jako dobar model) , a sto se tice compak,Ibm,asus... previse love za sto dobijes ,trenutno se dvouim izmedu Gericom masterpice i compak evo n800v! STO RECI KOD COMPAKA .. DA JE JAKO GLUPo NADOPLATITI 1500+KN ZA DVIJE GODINE GARANCIJE ! cisto deranje kupcevog Đepa

St0rm 01.11.2003. 19:44

Lap ne mora bit novi,moze bit i polovni,samo da je ok i da me posluzi neko vrijeme.
Ne zelim davat vise love za nesto sto necu koristit.
Sta su gericomi tako losi?Daj nek napise komentar neko ko ga ima..

msvrtan 02.11.2003. 00:21

ja ti imam doma vec 7 godina hyundai notebook koji je yapravo gericom..osim problema s nekim zicama izmedju kutije i monitora sve radi super...

a taj problem su ljudi vidli i na novijim gericomima..

po meni postoje laptopi i IBM...gericom je sa svima u rangu a van ranga je ibm..nisam istina isprobao i vidio cak niti sve vrste notebooka ali po onome sto su se ljudi cesto znali buniti da njihov ne radi to i to je moj presuceni odgovor cesto bio "ali na IBM-u to radi"

vise manje su svi notebooci dobri ali samo je IBM iznad...znam da ce mnogi poludit na ovu izjavu ali kad cesto gledate 4 komada okolo shvatite koja je razlika izmedju njih i drugih...

widowmaker 02.11.2003. 08:40

imam Gericoma dvije godine i do sada nisam imao problema. Jedino mi je otišla baterija ali je bila pod garancijom pa sam dobio novu, u biti tip u servisu mi je rekao da je bolje izvaditi bateriju kad je komp na struji. Ako kupuješ gericoma pripazi kakav procesor ima, jer stavljaju i mobility i obične procesore ovisi o modelu. Kaj se tiče compak evo n800v kupio ga je frend prije par mjeseci i mene je oduševilo kaj je potpuno bešuman, a i puno se manje grije od gericoma. :beer:

Master Neo 02.11.2003. 19:09

pa bas i nije potpuno bešuman!!! cuje se kak disk rajca...:cool:
prvo i naj bitnije kod laptopa , treba uzeti mobile od procesora ...tj kada imas stolni procesor u laptopu grije ko lud

St0rm 04.11.2003. 16:43

Misllim da cu uzet belaggia,pa ajde ako ga netko ima nek napise kak se ponasa u praksi,sta valja,sta ne i dal je tipkovnica i ostalo ok.
Thx

perich 04.11.2003. 19:44

a kaj mislite o onim Astro laptopima u Ve-milu? Za cca 11k dlakavaca dobije se intel 2,4 sa 256 ddr-a, radeon mobility 9000, 40G hdd, modem i lan, 15 colni ekran, dvd-RW combo, tv-out, bla bla...

St0rm 05.11.2003. 11:01

khm,dakle... :D
mane koje sam ja uspio vidjeti kod belaggia su sto nema
tv-out i ir,grafika mu je sherana i naravno tipkovnica opcenito je nekak cudna..
Ali imho za te pare je stroj cist ok,display je perfektan(akrive matrix fore i to..)..

RAK 05.11.2003. 11:28

Citiraj:

Originally posted by St0rm
khm,dakle... :D
mane koje sam ja uspio vidjeti kod belaggia su sto nema
tv-out i ir,grafika mu je sherana i naravno tipkovnica opcenito je nekak cudna..
Ali imho za te pare je stroj cist ok,display je perfektan(akrive matrix fore i to..)..

A što si ti očekivao od stroja koji se zove balega.

widowmaker 05.11.2003. 11:45

Citiraj:

Originally posted by RAK
dobra :D

Lignja 05.11.2003. 12:32

Citiraj:

Originally posted by RAK
haha :)

tor 05.11.2003. 13:42

nemreš belivet

Paske 05.11.2003. 14:04

Citiraj:

Originally posted by RAK
RAK je inaće zakleti protivnik Gericoma - tako da zna biti malko okrutan :D

Master Neo 05.11.2003. 15:52

ma nemoj kupiti Gericoma - balega , bolje uzmi masterpice ili onaj blockbuster=>taj je zakon

Black Dragon 05.11.2003. 18:45

Čuj ja sam prošli tjedan ili prije dva, nisam siguan:D uzeo Compaq n800v i notebook je sasvim pristojan. Ja sam uzeo verziju sa P4m 1,8, 256 Mb, 40 Gb i Combo drive od Toshibe, ATi 7500, ... i da jedan mrtav pixel na ekranu:fuming: (sva sreća nisam ga uzeo za sebe) i sada ti je potrebno 4 baš mrtva pixela (stalno bijeli) da bi mogao mijenjati notebook. Eto imam ti tu bench u PCMarku 2002 (ako imaš browser za rezultate) tog notebooka kada radi na bateriju (onda se downclocka na 1,2 GHz, morao sam nekako ubiti bateriju:D nakon prvog punjenja u što kraćem roku). I da baterija živi malo duže od 3 sata i to intenzivne upotrebe, ne grije se, tih je (vetilator šuti), jedino nisam zadovoljan sa tim ekranom, ne radi mrtvog pixla već mi je nekako presvjetal i mali mi je kut gledanja ... uglavnom n800V je solidan notebook. BTW ima ko, vidio i radio na 9010 ... morao bi to uzeti a nisam ga vidio pa da ne kupim mačka u vreći da mi tip ne bi nio nezadovoljan (svrha mu je da zamjeni desk PC, cijena malo manje od 9k kuna) P4 2,66, 256, 40, combo, ATi video IGP (mislim), ...

Black Dragon 05.11.2003. 18:47

1 privitaka
Zaboravih, bench na bateriju u PCMarku2002 (vidljivo ako imaš browser od PCMarka 2002)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:12.