![]() |
Spybot.EJ
Eto mene opet po pomoć:
Pokušavam već dva dana nećaku očistit komp. Naime sa Lime Wire je skinuo neki exe. i tu se u... , Stalno mu nakon toga diže Lime Wire bez obzira što napravio. Probao sam iz safe moda i ad ware ga nađe i kao počisti, nakon njega spyware doc. nenalazi ništa a kad se vrati iz safe moda eto ti vraga. Win javlja o problemu u b.exe a nakon toga BD nalazi Win32.Worm.Spybot.EJ. Na netu ne nalazim objašnjenje o tom wormu pa vas lijepo molim tko zna da me prosvijetli. E da i komp se gasi jedno 3 do 4 minute. Pomagajte samo da ne moram radit reinstal. ima xp Domy: Bez spominjanja ovih ostalih stvari... |
Probaj ga barem locirati sa nekim boljim AV programom (NOD32, Kaspersky)
Prije toga iskljuci System Restore i dozvoli Show hidden files and folders (Folder option->View->Show hidden....) Zatim procesljaj sa AV da ti ga locira i brisi rucno sve sto ti oznaci. Nakon toga restart i ponovo isto i sa AV i sa AntiSpy programom Probaj tako jer stvarno o tom smecu jos nema poznatih stvari niti kako ga skinuti |
Također preporučam AntiVirus. Ipak ukoliko ovo nije neki spyware već je virus, onda spybot nema neke šanse protiv njega!
Odi u safe mode i u njemu pokreni anti virus! Mora pomoć (naravno prvo update-aj anti virusni program;)) |
Jedna od boljih zaštita računala je NE koristiti programe poput Limewire. Postoje tisuću puta bolji P2P programi, tako da em neće imati problema sa sumnjivim fajlovima, em će koristiti 100 puta bolji soft.
I btw. da je imao NOD32 praktički ne bi ni znao da je neka exe datoteka s virusom na kompu - NOD bi to po kratkom postupku u karantenu. Dakle, obavezno bratića uputiti na NOD32, eventualno Comodo Firewall, te neki bolji P2P program. |
Zahvaljujem na preporukama.....
Ovako ako koga zanima te ako će naići na ovoaj virus nek me slobodno priupita jer ima toga dosta, naime doktoriro sam s njim...... Ukratko to je virus koji nosi sa sobom neke druge, ljepi se na exe. te šalje podatke uz put naravno svom vlasniku. Indikativno je da jako uspori gašenje kompa, da se konstantno želi spojiti kroz naj adekvatniji soft. ( u ovom slučaju je bio lime w. )..ti ga gasiš a on se stalno pali, ima još toga. zaljepi se u start up i raširi bukvalno po svuda sve do restore. Zasad ga nalazi BD ali nema lijeka i Sophos. Ovaj drugi ima lijek ali se morate malo više angažirati. Ima program za dos kojeg morate sami napraviti na CD i pridodati aktualne ID te kroz safe mod uz upute koje su vrlo dobro napisane možete se riješiti tog nametnika. Ma zapravo koga zanima nek ode do Sophosa te upie ime tog nametnika, sve će mu se lijepo objasniti..... Što se tiče P2P neznam ja koji preporučiti kad se time ne koristim pa mi dajte prijedlog. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:18. |