![]() |
P4 na 2,8Ghz ili ?
Kupio sam P4 procesor na 2,8GHz sa L2 512.
Nije mi jasno zasto mi u CPUz-u u core speed pokazuje 2105 MHz. Znaci li to da on uopce ne radi na taktu od 2,8GHz koji nosi u imenu? |
Koliki ti je FSB (Bus Speed u CPU-z), trebao bi ti biti 200
|
bus mi je 100,2 Mhz...kako to mogu podici...gledao sam u biosu ali nisam nista nasao
|
ploca mi je MS9047 sa intelovim chipsetom i845D..jeste da je starija pa mozda nema tu mogucnost podizanja Busa
|
Mislim da ti ploča ne podržava veći FSB, i ako ga ne možeš dići u BIOS-u može ti raditi jedino na FSB 100, odnosno 400Mhz dok je tvoj proc na 800, odnosno FSB 200. Probaj na tržnici ulovit neku "noviju" ploču...
|
thx
|
Citiraj:
Proc je po defaultu 133*21=2800 A njemu radi na: 100*21=2100 @Sino: Daj za svaki slucaj provjeri TOCNO koji chipset imas gore. 533 FSB ne podrzavaju samo vulgaris i845 i 845GL, dok svi ostali iz serije 845 podrzavaju: http://compare.intel.com/pcc/showcha...93&familyID=11 |
Sory, pretpostavio sam odmah da mu je proc na 200 jer je moj takav...Sry Sino!
|
Samo podigni takt FSB-a na 133 MHz i trebalo bi biti o.k.
|
Ovako :chipset je Intel 845D, definitivno..trazio sam na netu neku noviju verziju Biosa ali nema. U biosu, u postavkama "CPU PnP SetUp Page" dozvoljeno mi je jedino da mjenjam DRAMM Frequency Select sa 100 na 133 MHz. To sam napravio ali nisam nista dobio...
U knjizi od maticne pise : Supports up to 533 MHz Front-Side-Bus. Znaci da bi to moralo raditi? |
Ako si postavio 133 MHz jesi li spremio postavke? Mora raditi da.
|
a dal se mozda FSB mijenja sa jumperom na ploci? :)
|
Citiraj:
Proc ti se nije maknuo nego memorija. Potraži negdje u BIOS-u dal imaš nešta tipa FSB ili CPU clock ili u manualu, kako madmax kaže, da se slučajno FSB ne miče sa jumperima... |
Da, :lol2: nisam ni skužio DDRAM
Tražiš FSB ili jumper, kao što su rekli dečki. |
Provjerio sam...jumperi mi nemaju veze sa tim. Pronasao sam jos nesto u knjizi od maticne : "The CPU supports 100MHz system bus. The SDRAMM DIMMs and DDRs can synchronously work with 100MHz or operates a 133 MHz memory bus."
To bi dakle znacilo da samo memorija moze raditi na 133 a proc na 100? |
yep, ja sam skinuo manual i sve pretrazio, ali jumpera za mijenjanje FSB-a nema nigdje... znaci, CPU FSB 100Mhz, a ram maksimalno asinkrono moze raditi na 133Mhz
|
Tako je , ona c+ verzija podrzava 533fsb, a njegova je c verzija.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |