PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Skureni hard... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6377)

Sky 29.10.2003. 11:06

Skureni hard...

Eto, ljudi moji, ponovo tražim pomoć. Frendu sam prodao stari IBM-ov disk, DTLA-307015, od 15 gigi, 7200 okretaja, ATA100. Frenda je disk zahebavao od prvog trenutka, čas ga je komp prepoznavao, čas nije. To je bilo dok je radio kao slave. Frandu sam rekao da ga pokuša staviti kao master, jer mi je netko rekao da IBM-ovi diskovi vole biti master. E, kad mi je frend to napravio, došlo je do efekta poznatog kao " izlazak bijelog dima koji se nalazi unutar svakog elektroničkog uređaja dok je isti ispravan". Izgleda da je crknula elektronika, malo je nagorio dio oko konektora,, pa ako netko ima isti disk sa ispravnom elekronikom ili mi ju može popraviti, bio bi zahvalan, jer na disku ima dosta backup-a.

Veky 29.10.2003. 11:35

Imao sam isti, riknuo je par dana nakon sto mi je grom pogodio komp. :D

Sky 29.10.2003. 11:57

Čuj, bar je izdržao prvi udar:)Jel ga možda imaš negdje, da kanibaliziramo elektroniku ili bar dio nje?

Rivi 29.10.2003. 12:13

Mislim da cijeli taj slučaj nema baš pretjerano veze s tobom. Ja sam jednom prilikom prodao ink jet printer i izričito naglasio da "glava" uređaja mora biti u osnovnom položaju kad se isti ugasi jer ako se osuši, možeš ga bacit. A frajer me nakon par dana zove da printer "neće da printa". Razlog neću ni navodit.
A i vidim po forumu da neka grancigula (za one koji ne znaju, vrsta raka), ima rješenje "za sve probleme", pa se javi njemu.

RAK 29.10.2003. 12:17

Radim stvarno svašta ali nisam mađioničar. By default ne primam ono što je davalo dimne signale. I kao klinac sam bio kauboj.

Sky 29.10.2003. 12:59

Daj, Rak, jel možeš bar pogledat? Ili ako znaš nekog tko se bavi time?

Rivi 29.10.2003. 13:04

A, mogu i ja pogledat. :D
Možda ti se i smiluje. Uostalom, sumnjam da može izgorit još nešto. Vjerojatno je sve već otišlo u vječna lovišta.

RAK 29.10.2003. 13:06

Mogu ga pogledati ali je to šhit posao. Moglabi i moja elektronika riknuti. Nisam bašInfoLab koji bi to obavili a da se ni oznoje.

Ostavim ti broj moba na PM pa se javi.

Sky 29.10.2003. 17:24

Danke, RAK!

Veky 29.10.2003. 17:30

Citiraj:

Originally posted by Sky
Čuj, bar je izdržao prvi udar:)Jel ga možda imaš negdje, da kanibaliziramo elektroniku ili bar dio nje?
Nemam, dao sam ga nekom tipu.

miato 29.10.2003. 17:53

Citiraj:

Originally posted by RAK
...InfoLab koji bi to obavili a da se ni oznoje....
da, i za to 'neznojenje' ti masno naplate...
hebote, za obicni recovery sa r-studio fatom ili sl. naplacuju valjda po 400kn...
a meni je vrisnuo jedan maxtor na kojem je slucajno zavrsilo malo vode :)
i reko mi tip da ispod 800kn ga nece ni otvarat... naravno platio sam neko 'testerisanje' 120kn
ne mogu rec da su fer.....
znam da su cijene u europi tu negdje, ali nismo mi europa :D

>>>KUKY<<< 30.10.2003. 18:08

Ma najjaci je moj frend s faxa. Riknio mu disk i sta? ode on njega rastavit otvori on disk provrti ploce drko po glavi (od diska jelte) sastavio disk i proradio :clap:

Dragutin 30.10.2003. 19:15

Re: Skureni hard...

Citiraj:

Originally posted by Sky
Eto, ljudi moji, ponovo tražim pomoć....
Evo mene sa savjetom, prvo probaj s Rakom, plati mu pivu i čips i poklonim mu bajaderu, a ako nemože se ništa pričekaj još 2 tjedna i iNfo.
Infolab je barem do sada uvijek je imao štand, pa s diskom kod njih molit elektroniku za jeftine pare, mislim da su nekada prodavali reparirane diskove. :beer:

:D :D :D upisujem njihov URL da im malo pogledam stranice ali umjesto naše registracije utisnem G (tipka do tipke) pa mi se otvori www.infolab.gr :D
Iako sam bio sa stranicama diljem svijeta: barbadosa afganistana, južnoruskebaltičkoperverznemonarhije i inih gdje su registrirani vlasnici nikada nisam otvorio ništa s grčkim Zanimljivo

INače je www.infolab.hr
:cool:

Sky 30.10.2003. 23:20

E, ja i moja sreća, ostavio sam broj od RAKa doma, a cijeli dan sam bio van Zagreba, vratio se prije 10 minuta... Ako ovo čitaš, RAK, oprosti, nazvat ću te sutra, danas zbilja nisam bio u prilici.
Nego, Dragutine, kupio sam novu grafu, daj mi javi broj moba na PM da napravimo onu kupoprodaju.:)
A sad budem malo prošvrljao po stranicama Infolaba. Hrvatskog.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28.