![]() |
asus M2N-E SLI i winxp pro problem
stavim windows xp pro (bez SP1 ili SP2) na sistem:
asus M2N-E SLI athlon64 x2 3800+ 2x 512mb corsair DDR800 (ona koja ima oznaku SLI ;) stagod im to znacilo) seagate 250gb sata2 16mb chieftec 450W napajanje leadtek 7600gt tdh extreme i imam problema da nakon prvog restarta nakon stavljanja OS-a vise ne zeli uci u win. cak ne pocne ni bootat nego jednostavno imam crni ekran. nece ni u safe mode nego pocne listat one fajlove i nakon treceg jednostavno stane. flashao sam zadnji bios. memorija je namjestana da radi u kao dual channel. nisam jos probao izvrtit memtest. i osim toga cu jos probat stavit ATA disk pa na njega stavit OS jer mi je nesto cudno tu kod toga. jel imate jos kakvu ideju ta bi moglo bit, da probam stavit neki WinXP sa ugradenim SP1 ili nedajboze (;)) SP2? btw imam kuci enermax 300w napajanje (ono sto je bilo na akciji kod linksa pred par mjeseci, nekih 150kn) i nije mi jasno da sva ona napajanja Chieftec 450W i Fortron 400W npr. daju iste vrijednosti u tablici kao i ovo od enermax-a od 300W ;)? jel Enermax laze ili je stvarno toliko bolje od ovih ;)? |
Citiraj:
dajte ljudi bar nekakve savjete puknite jer doma sam samo svaku 2. subotu, a trebam namjestit taj komp malom bratu. nepada mi napamet sta bi moglo bit koji vrag opet. s ovim novim kompovima samo neki problemi koji god da idem slozit ;). jel istina da postoje neki "issue"-i sa WinXP i PCI express ka se ne stavi SP2, da nije u tome problem? |
Jesi li stavio SATA driveri kod instalacije vindoza? I kad već ideš instalirati, stavi vindoze sa SP2. Naime, neke funkcije vindoze nema u normalnoj verziji već su dodane putem SP1 i SP2. Mislim da je dodano i prepoznavanje diskova većih od 138Gb, a tebi i to treba.
|
Ne kontam zašto ne nijedan SP a pogotovo ne SP2?? Probaj kao što je coconat reko za sata drivere. Il ih integriraj na CD ili ih bootaj pomoću floppy-ja. Znaš šta, dobro si reko, najbolje prvo probaj sa ATA diskom-njemu ne trebaju nikakvi driveri pa ćeš tek onda vidjet na čemu si. Što se napajanja tiče: (radi se o dosta kvalitetnim proizvođačima napajanja), dakle, Enermax-ovih 300W su pravih 300 a Fortron-ovih 400 ili čuftekovih 450 su isto pravih tolke snage(a dobro možda nisu, mal manje su). Railovi na 12V ovise o jačini isto. I iz toga svega zaključujemo da su naravno fortron i čuftek jači... I još sam nešt. Ima obični, Bluestorm i PNF model Fortrona 400W. Ako se radi o PNF-u: on će pojest Enermaxa i čufteka zajedno LOL
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:42. |