![]() |
TV izlaz widescreen
imate li kakvih savjeta glede toga? nigdje u driverima ne vidim mogućnost odabira TV formata, kao da je pretpostavka da je TV uvijek 4:3. a nije.
grafička je Leadtek 6600, driveri nVidijini 81.93 (noviji mi rade probleme sa MediaPortalom, ne radi baš u dualviewu), spojeno s-videom na Sony 32" fala unaprijed :) |
???Pa ako je TV wide prebaciš u njemu na omjer koji ti paše. I onda, ako je u pitanju playback wide videa s kopma u playeru podesiš isto i to je to. Ne pratim te baš...
|
da znam da mogu na TV-u to regulirati zoomovima i smart modovima. ali može li grafička davati neku wide 1024x576 rezoluciju na TV izlazu, a ne da se 800x600 ili 1024x768 rasteže?
|
Preko klasičnog TV-outa ne vjerujem da može, prije preko HDTV-a, HDMI-ja, D-SUB-a, DVI-ja,... Ne znam što imaš.
|
ništa od navedenog. s-video. okej, fala na informacijama. kopam i guglam već neko vrijeme ali ne nalazim konkretan odgovor - samo slična pitanja
:respekt: |
Preko S-videa možeš dobiti samo standarnde 4:3 reze ali ako spojiš karticu sa komponentnim ili hdmi kabelom trebao bi dobiti standardne wide reze a preko VGA/DVI i ostale reze koje ti display podržava.
... http://img154.imageshack.us/img154/1875/rezeem9.th.jpg ... SDTV |
Može se dobiti 16:9, 16:10 rezolucije preko kompozitnog videa :) Jedan način je custom kreiranje profila (sad sam pod Vistom i ne da mi se restartati da pogledam gdje točno u starijoj verziji drivera), drugi način daju Vista driveri (koji su inače teško smeće) odabirom TV rezolucije:
640x480 720x480 720x576 800x600 848x480 960x600 1024:768 Ove rezolucije sam prepisao iz 10.65 drivera za Vista x64. Pretpostavljam da jednake mogućnosti imaju i driveri za WinXP. Ako se sječaš crn, mučio nas je prikaz slike na TV-u u novijim driverima, upravo je ovo rješenje. Klasičnom CRT TV-u je 720x576 nativna rezolucija, tako da veća ionako nema smisla. |
e, zaboravih: prima RGB na scartu, i imam RGB na grafi. ne znači ništa što se ovoga tiče?
|
Jesi pročitao moj post? jesi skužio da su neke od rezolucija WD? RGB spajanjem bi trebao dobiti kvalitetniju sliku. Što se tiče MP, da problem je u novijim nVidia driverima koji ne omogućuju više ono što se nekad moglo, da MP bude u prozoru na monitoru i full screen na TV-a. Rješenja možeš vidjeti na MP forumu, jedno je kreiranje custom profila u driverima. U Visti sad jednostavno odnesem MP na desno, kad se pojavi na TV-a, u njemi iskalibriram sliku i to je to. Čak sam bio napravio scriptu koja ga sama starta i prebaci na TV.
|
slican problem imam, zasto mi je slika na lcd 27 inca(htdv) veca od 16:9 neznam kako da objasnim, kao da je zumirana, na tv sam rikto i neide, spojeno je sa dvi-hdmi, dali mogu na kompu nekako namijestit da mi je izlazni video formata 16:9.graficka mi je 7900gs
|
priključičt ću se ovdje, jer imam problem isto sa tv outom..
uglevnom, ja više ne mogu dobiti da mi na LCD monitoru bude 1440x900 a na TV-u da bude klasičnih 1024x768... ODMAH mi prebaci i na monitoru u 1024x768... i da bih dobio 1440x900 moram disebalti TV u device properties u postavkama grafičke.. i tako svaki put kad hoću gledat nešto preko TV-a... ATI 1600pro.... ja više lud... |
Citiraj:
http://www.keohi.com/keohihdtv/learn..._vs_yprpb.html postoji shema kako to srediti al ne budem se upuštao. eventualno da probam sa grafičke preko nekakvog VGA na RGB adaptera. ma... ostajem na s-videu |
Možeš i na s-videu dobiti wd, zar se ne može u driverima staviti RGB kao opcija? Uostalom shema nije tako složena za napraviti, to bi čak išlo na onu proto pločicu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07. |