![]() |
web stranica...
ovak ja sam početnik teški u ovome i napravio sam web stranicu i sve super :lol2:
ali zanima me sad kak da se napravi ono da ekipa nađe stranicu prek pretraživača, jer u google upišem svoju stranicu i nemre ju nać. nekužim se pa bih molio da mi netko objasni hvala unaprijed |
prijavi ju na http://www.google.com/addurl/ ;) (samo google)
|
hvala, ak imaš tza još koji pretraživač daj
|
nije se potrebno prijavljivati (uglavnom).
crawleri sami pronađu stranicu nakon par tjedana (neke i nakon par dana). što više linkova imaš na stranicama okolo (koje neki pretraživač uredno crawla), to ćeš prije doći u indexe. |
Yep, caka je u parama...
|
ne, caka nije u parama. tražilice (barem one koje drže do sebe) ne zahtijevaju ni lipe da bi crawlale neke stranice. jer je njima u interesu da pocrawlaju sve i odmah. ako vam netko pokuša provalit spiu "mi ćemo vaš site dovesti na prvo mjesto u google-u", možete ga slobodno odvalit iz uha i poslat u 3 krasna ćoška :)
|
Google, MSN, Yahoo spideri redovito posjecuju siteove/forume i slicno...
Stranica naseg CoD2 teama je za cas dosla u vrh call of duty aktivnosti u EU. Kako je Horza rekao, stvar je i u linkanju. |
Možeš je staviti i na tražilicu pogodak.hr jer ti oni svako malo dodaju svoje stranice na google
|
Citiraj:
kao što već rekoh, nemoguće je dodati stranicu u google. može se "reći" google-ovom crawleru da stranica postoji pomoću http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl , ali to samo kaže guglu da u nekom trenutku (za par tjedana) baci oko na taj URL pa pocrawla ako ima štogod. i onda je kao stranica dodana. ali daleko veći uspjeh postiže linkanje. ako si stavite u signature ili generalno na bilo koju stranicu koju google crawla stavite link, to je isto (i bolje) kao da ste ju dodali preko gornjeg linka. |
1. ak cekas da google sam pronadje tvoju stranicu, onda to nie u roku od nekolko dana, vec nekolko tjedni, zato je bolje sam prijaviti stranicu na google i onda si gore vec nakon tjedan dana
2. linkanje s drugih stranica na tvoju, znaci da moras razmjenivat linkove, ak oces da ti stranica bude linkana na neke zesce stranice, onda se to naravno mora i platit, ili neka druga vrst kompenzacije, pogotovo ak ta druga stranica ima oveci ranking 3. bitne su takodjer i krljucne rijeci iliti keywords, jer prema njima google indexira stranicu, naravno i ovisno kolko se te kljucne rijeci pojavljuju u sadrzaju tvoje stranice 4. recimo prijavak stranice na Stumble upon ti isto povecava posjete, pogotovo ak je vezano uz neke kaj ljudi puno traze... |
Citiraj:
|
Mislil sam i na jedne i na druge...
Kuzim ja da je ovo s linkovima najbolja stvar, al realno gledajuci to je relativno tesko izvest, zasto?, npr ak zelis da ti stranica bude linkana s recimo monitor.hr-a onda ces bome i platiti mjesto za reklamu, ne? takva mjesta za reklamu se krecu izmedju 1k kn do 4k kn i vise... opet ovisno od stranice do stranice, tj ovisno kolki ima ranking. S druga pak strane kaj ti znaci ak te je neko linkal na svojoj stranici a kod njih ima cca 30 posjeta dnevno, opet nist od tvog rankinga... Moze se jedino prijaviti stranica u raznorazne web kataloge, tad ti se povecava ranking, al to opet ne daje neznam kak dobre rezultate... |
Zato su potpisi ok, ne placas ih i ako te admin ne oshine po ledjima, posluzi kao dobra reklama i linkage. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |