![]() |
Vađenje tipaka sa G15???
Evo kupio sam G15 topkovnicu ali trebao bi ju očistiti i premjestiti si neke tipke jer sam naučen na drugi raspored pa mi je malo čudno! Dali je neko to več radio? Kolko se teško skidaju tipke? Na što treba pridodati pozornost?
|
Citiraj:
|
ma di je z i y i još neke sa hrv znakovima imam pa bi probo zamjeniti
|
Citiraj:
Možeš ih ti mijenjati koliko hoćeš, ali funkcija mjesta na kojem se neka tipka prvobitno nalazila ostaje. |
pa ne kuzim... kaj imas QWERTY G15??
moja je 'normalna' http://img180.imageshack.us/img180/5...a113aa2.th.jpg |
omg, pa covjek ocito koristi englesku tipkovnicu :D kao i ja :P
inace, jedino mi je logicno da zamjenis z i y. Sta si jos mislio mjenjat? :stoopid: |
Ja imam G11 i isto me jako sekiralo to što nemam HR slova i što su mi Z i Y zamjenjeni ali kako ni ne gledam previše u tipkovnicu odviko sam se od toga ali problem nastaje kad mi cura sjedne za kompjer se izgubi... no što sad... jedino bi zamjenio Z i Y ali već sam se i na to naviknuo pa bolje čuvati garanciju jer nikad ne znaš....
|
a da zamjenite preko windowsa sa eng. tipkovnice na hrvatsku i onda je sve ok. Ili obrnuto
|
Ovo je eng tipkovnica i nema hr znakova a i neki su se znakovi ono istrošili pa bi ih zamjenio jer našal sam pokvarenu g15 za ok pare da da sve promjenim.
|
Nekontam jeli vam to zao sto radi, zar se nije lakse naviknuti nego rasturati novu stvar.
|
Isuse jeste zakomplicirali stvar... kao prvo tipke idu vn najnormalnije, kao i na svakoj drugoj.. gurni nekaj tanko nutra i "na polugu" izvadi van.. pazi da si ne ogrebes boju na tipkama i to je to. Ja sam sebi isto Z i Y odma zamjenio jer je kao prvo tastatura na eng i HR slova/znakovi su dodani i u mraku se naravno vide samo ona engleska. A kao drugo, i ono vaznije, koristim opcenito eng tastaturu i eng znakove... kaj ce mi hrvatski :) ? hebiga nejdem vise u skolu pa da pisem referate i slicno :)
a kad i trebam nekaj, ALT+SHIT (to je standardni hotkey) i prebacis se instantno na HR, utipkas kaj trebas i natrag istim putem... poanta.. sam ti vadi tipke van ko i na svakoj drugoj tastaturi. P.S. Ne odgovaram za potencijalnu stetu koju ti naneses svojoj G15 motiviran bilo kojim mojim postom :) |
inace vade se kao kod svih non slim tipkalica znaci samo podbocis slovo sa ravnim odvijacem i iskoci van.
|
Evo sve sam povadio i zamjenio kaj sam htio. kada pervog izvadiš van ostali samo iskaću
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38. |