![]() |
Usporedba LCD monitora - link
Odlican link za usporedbu raznih monitora, a osim toga stranica je ultimate izvor informacija o LCD-ima :goood:
http://www.prad.de/en/guide/vergleich_auswahl.html TIP: drzati CRTL pri obiljezavanju monitora za usporedbu. |
odlican link :)
|
tu stranicu sam ja izučavao kad sam si uzimao monitor :)
Odlična stranica sa dobrim(kvalitetnim) recenzijama. Nisam znao za ovo uspoređivanje ;) |
Uz gpureview još jedan u mojim bukmarkima.
|
To je defitivno korisna stvar, a i Prad je ok izvor informacija za monitore (ne bih ga baš nazvao ultimativnim doduše), no morate znati kako gledanje u specifikacije monitora nikako ne bi smjela biti baza za odluku o odabiru monitora. Proizvođači koriste razne načine mjerenja određenih vrijednosti (kontrast, kutevi gledanja, response time itd itd) koji variraju i od modela do modela isto proizvođača, a da ne pričam o različitim proizvođačima. Specifikacije mogu eventualno biti okvirna smjernica, ništa više.
|
Odlicno,bas sam u kupnji LCD :goood:.tnx
|
Mogu reći da mi je čika Prad dodatno pomogao u odabiru i odluci. :)
Nisam bio siguran dali uzimati 4:3 ili wide,a di je tek sve ostalo... :goood: Sad kad sam to malo proučio,vidim da mi se za moje potrebe ponajbolje isplati 19" - 4:3;dok mi je wide potrebno minimum 20" a možda i 22"...a toliku lovu opet nemam da bih uzeo toliki,a opet kvalitetan monitor,tj. dovoljno kvalitetan (za moje pojmove jel)... I konačno sam se odlučio,odnosno suzio izbor max. - P-MVA matrica mi je sad kad gledam dosta bolja nego TN,tako da će biti P-MVA ili S-MVA a monitor najvjerojatnije! Philips 190P7ES :) - 2700kn,malo puno ali nagurat će se... :goood: Također sam malo gledao i NEC 90GX2/Pro,ali imaju TN matrice pa nemaju tako dobar kontrast niti kut gledanja (za kut manje-više);a koji je opet i golemih 3200kn... Još ostadoše Dell 1905FP i HP1965 ali mislim da su i oni lagano preskupi za mene,pa će Philips izgleda biti sasvim dovoljan. :) EDIT: Još Dell ima malo stariji model P-MVA matrice nego Philips. A također recimo fora mi je i LG Flatron 1920B,ali ne vidim ga kod nas po cjenicima;no vjerojatno je i on sigurno 3000kn + jer ima S-IPS matricu...ali opet nisam grafičar pa mi nije nužda IPS. A vidio i da ima response time : rise + fall čak 25ms :fiju: A gorenavedeni Dell i HP imaju taj rise + fall 20ms :stoopid: Kod HP-a G2G deklariran kao 6ms... :goood: Za Philipsa je Grey to Grey 8ms ali ne piše response time za rise + fall,a nadam se da neće patiti od ghostinga... :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:46. |