![]() |
sata i sata 2 problem??
kako podesit sata hdd da radi na sata2 ploči...jeli izvedljivo uopće jer stalno stvara probleme prilikom instalacije xp-a
hvala |
Ako ima jumper onda je SATA a ako nema onda je SATA2.
|
Koji disk? Koja ploča? Fera, nemaju svi diskovi jumpere. ;)
|
Citiraj:
kakve probleme tocno? sata hdd ce raditi bez problema na sata2 ploci. vjerujem da mislis na to da ti ga win ne vide kod instalacije? ne mozes ovako samo napisati problemi bez da ides u detalje i ocekivati neku pomoc. |
da nije do drivera?
ono da ubacis disketu sa SATA driverima.. prilikom instalacije Winsa (ODMAH na pocetku) stisnes F5 (bar je tako meni na vec vise ploca bilo, iako pise press F6 LOL) i onda te pita za vrstu kompa i driver... http://xphelpandsupport.mvps.org/how...ws_xp_on_a.htm |
znan,ispričavan se,nije bilo do mene jer nije moj kompjuter a prijatelj nije dobro ni meni objasnio,uglavnon sad radi normalno...šta je napravio ni sam neznan...:D
ploča je asus P5LD2 SE,Intel 945 chipset ,procesor Pentium IV uglavnom njemu nije htio instalirat xp nikako,jer nakon prvog restarta javi da nema hdd-a i tako na 5 različitih diskova,svi su sata...on je nešto prčka po neznan ni ja čemu,nisan skonta al sad radi....tako kaže..... u svakom slučaju hvala... @ TomRi najvjerovatnije si u pravu mada nisan siguran jeli on instalira ili nije drivere sa floppy-a |
Citiraj:
nije bas ms toliko blesav, samo useri :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a ti mozes biti malo precizniji oko svoje izjave ili ostaje ovako u magli? :stoopid: ja evo potkrepljujem dokazom. http://img340.imageshack.us/img340/1...0010ff9.th.jpg pise press F6 za driver install, a ako to stisnem nis se ne dogodi. Apsolutno nista. samo ako stisnem F5. isprobano evo i sad pred par minuta kad sam i slikao :goood: F5 se uopce ni ne pojavi kao opcija, samo onaj F2 - recover i F6 - driver (nije to samo za raid, vec i za obican sata kontroler, ista procedura, i to na Asrock, Abit, Asus plocama koje sam koristio u zadnjih mjesec dana) mozda je na tvojoj drukcije. Velim, objasni svoju izjavu malo bolje :care: iza toga stojim, pa mi sad objasni kako je user smotan ako stisne drugu tipku(pravu) da dodje do izbornika? LOL |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |