![]() |
Proljetno čišćenje
otvorih ja svoj komp malo i :stoopid:prošine ko u bajci:lol2:
eh pa 1.kako odvojit ventilator na procu od baze(ne dirajući proc)jer ima mnogo prašine 2.jel smijem preko grafe proć suhom krpom 3.ona obična puhala koja ispuhuju/upuhuju zark..njih smijem usisuivačem male snage?? 4.tako i ostat kučišta..jel može usisivač tak nesh usisat(neki dio matične) |
1. Ovisi koji je cooler u pitanju. Obicno postoje sarafi na coskovima ventilatora, pa odsarafi njih.
2. Radije ne. vidi 4. 3. Smijes, ali ne preporucam. Ako usisavac potegne rotor, moze doci do ostecenja lezajeva 4. Preporucam ti da odneses komp na neku benzinsku i propuses je onim za pumpanje guma. |
evo tu povise tvoje teme imas sticky od Raka http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16231
|
Citiraj:
kako onda očistit grafu i hladnjake(ak ne krpicom) |
Kompresor na 6 bara radi čuda po pitanju proljetnog čiščenja, oprez sa sitnijim djelovima , ja tako svaka 3 mjeseca i komp mi više nego zahvalan po pitanju temperature :D
|
prvo sam oprezno koristio usisivač ali otkrićem kompresora sam postao drugi čovjek :kafa:
|
kompresor i samo kompresor:goood:
on čuda radi:kafa: |
još jedan glas za kompresor! :goood:
ja odem kod dede u radionu i tamo propirim :D |
jep kompresor je zakon samo svakako paziti na ventove dok se s njim cisti jer ih zna dobro sje** :D
|
E sad zašto i je i nije dobar kompresor:
Je: stvarno ispuše svaki dijelić prašine koji se nalazi u kompu, i nakon toga je komp čist. Nije: ukoliko prašina prilikom ispuhivanja ode u ležajeve ogromna je vjerojatnost da će vent točnije ležajevi prozujat, pa bi i sa tim trebalo računat. |
meni čišćenje treba odmah i sad,a kompresor nemam..pa stoga kako očititis grafu i dali smijen onda obična puhala valažnom krpom
|
Ak ti nije problem izvadi ju i puši sa ustima (valjda nisi alergičan na prašinu :D ), uzmi kist i skini ostatak što ostane sa nje.
|
Citiraj:
kad bi išao kompersorom sljedeće jutro bih bio crven k'o pijani rus:no2drug: |
Onda izvadi van odi na otvoreno i sa kistom čisti ako je baš tako kritično ako nije onda zamoli sestru, buraza, staru, starog :)
Hint: potplati ih pivom (žene sa sokom) ak neće odmah pristat :D |
Možeš probat pumpom za bajk ispuhat ventove i hladnjak. :)
|
probaj nabavit zrak u spreju, to ti je nešto slično kompresoru,samo što baš nije jeftino:D
|
Citiraj:
thx,budem kist+mini usisivač za kučište+usta(za puhanje)=clean comp operacija je danas poslije škole pa nemoje još lockat :D |
onda poslikaj prije i poslije čišćenja da vidimo kak si to očistio:D
|
Citiraj:
sure thing |
kako skinut puhalo na procu,al tako da pasivni dio ostane:stoopid:
|
anyone:stoopid:
|
Imaš valjda neke šarafiče ili ?
|
Pumpa za loptu cuda radi..... a sa svojom tankom iglicom se moze zavuc u svaki i najmanji kutak pa tako i uz socket i u baze od coolera....
|
Citiraj:
|
Ako stvarno nemaju profil onda su vjerovatno neke zakovice u to slučaju ih nebi diro.
Daj probaj to onda ispuhat pumpom za bicikl,lopte ako imaš ,ako nemaš posudi od frenda. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40. |