![]() |
OC 1950Pro za zalmanom
koliko se max moze dignut memorija i GPU ....zalman je AL CU kombinacija....
naravno da radi stabilno... |
GPU nikako, a za memu isprobaj....
|
ja sam mu stavija GPU na oprimum ti to mi sad radi na 601Mhz a memorja je ovako i onako 1400Mhz
|
Citiraj:
|
Ma mema na tim grafama potegne i na 1600, ali oc gpu-a nije vrijedan spomena...
|
kako mogu vidit temperaturu GPU i rama na grafici....
|
Ati Tool (najbolje 0.27beta), Ati Tray Tools (takoger zadnja beta najbolje za 1950pro), mozda u CP/CCC drivera (nisam siguran za ovo dvoje, nisam ih dugo koristio)...
|
Frend ima club 3D x1950pro AGP i GPU bez beda radi na 620 ali mema nece s defaulta ni megaherza probano s ati try tools
|
Citiraj:
|
To je istina za OC x1950 kartica, baš zbog toga razloga svi preporučaju 7900GS! Serijski je uglavnom jača x1950 ali kad se 7900GS OC-ne onda mu ATI nije niti do jajca:)
PS: Iz mog iskustva, OC memorije i nema neki utjecaj na performanse. Bar ne sudeči po testovima 3dMark xxxx! |
Ma bolest je clockat takvu karticu, zato je i takva i nema potrebe da se clocka,
Sve, ama bas sve, naslove mozes gurati na max detaljima s ukljucenim max aa i af i da to sve super ide, a to sto su netki ovisni za clockanjem i rezultatu u 3dmarku je druga prica |
Citiraj:
Slazem se to je ovisnost :D |
Ljudi može pomoć, evo danas dobio grafu od Moki-a(tj kupio), te se bacio na clockanje, gore je zalman, ali memorija se ne mrda s mjesta?
Kaj da povećam napon i do koliko ga mogu povećati (ide do 1,85V mislim) jer on je napisao da mu grafa radila na 625/1550, a meni memorija neide ni megaherc! Hlađena je odlično, to nije problem. |
Probaj ATT/driver level overclocking
|
Citiraj:
Još gledam kaj je to ali neću probati, jer za mog x800pro to nije bilo, ili nije bilo potrebno. Nemogu vidjeti temp gpu-a i okoline, na x800 bez problema. Probao novim att-om i atitool-om. |
Mema neide nikud, tj. ide ali uglavnom zavrsava smrzavanjem i crnim ekranom.
Jezgra je isla sa 580 na 635... i ubrzo pocela bacati artifakte tako da sam u pravilu odustao od je.avanja. U pitanju je Sapphire X1950 Pro 512mb |
Citiraj:
Gpu -640 mema-1580 Ide i više, igro sam bez problema na 650/1600, jedino mi je u nekoj igri izbacilo, nemrem se sjetiti kojoj, ali neka stara. |
Citiraj:
|
Da, sve je moguće!
|
Prije će biti da je problem baš u tom modelu sa 512 MB:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04. |