PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kupnja stvari online (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6305)

Garfield 23.10.2003. 21:50

Kupnja stvari online

Zanimaju me kakva ste iskustva imali sa ovime jer planiram si uzeti slusalice preko neta jher ove kod nas su preskupe ili prelose.

Konkretno najvise me strah dostave po cijeni vecoj od cijene slusalica koje narucujem.

Eh da preporucite mi e-shop gdje ste imali dobra iskustva.

tihomir 23.10.2003. 23:19

Re: Kupnja stvari online

Citiraj:

Originally posted by Garfield
Zanimaju me kakva ste iskustva imali sa ovime jer planiram si uzeti slusalice preko neta jher ove kod nas su preskupe ili prelose.

Konkretno najvise me strah dostave po cijeni vecoj od cijene slusalica koje narucujem.

Eh da preporucite mi e-shop gdje ste imali dobra iskustva.

i isto,šta je s carinom,pdv-jem,i tako to...?

Isus 23.10.2003. 23:32

na cijenu računaj nekih 30%
Konkretno ja sam za Komandosicu koja me dojde 960Kn platio 388kn carine i PDV-a+25kn poštarine.
Sad ti vidi dal ti to paše.

miato 23.10.2003. 23:33

ja sam kupovo sve i svasta....
uglavnom, ako su posteni trgovci... postarina nece bit prevelika... recimo meni postarina za par bocica tinte iz engleske je bila 25kn.
ako ide DHLom i slicnim prijevoznicima, racunaj $20ak do nekih pola kile tezine.
a sto se tice carine i pdva.... hm....oko tog je zajebancija... naime carine na info robu nema, a pdv ti nebi smjeli naplatit na vrijednost robe manju od 300kn (ako je "poklon") ili na vrijednost robe manju od 60kn (ako je "kupljeno online")

Isus 23.10.2003. 23:36

Mogu naime stvari stojr ovako :Svaki građanin RH može uvesti novu robu kupljnu u inozemstvu do vriejdnosti od 300kn bez Carine i PDV-a, ako se radi o rabljenoj robi onda do 150kn, bez obzira dal su to pokloni ili ne. N asve ima carina...Nažalost..

Tooma 25.10.2003. 01:09

a ako se radi o iznosu vecem od 300kn nadodaj 10% carine pa na taj iznos jos 22% (PDV)

miato 25.10.2003. 01:22

Citiraj:

Originally posted by Isus
N asve ima carina...Nažalost..
si zicer?
kak to da ja onda nikad ne platim?
a redovito mi na paket nalijepe onu ljepljivu traku carinarnica zagreb, sto znaci da su otvarali paket

sNNooPY 25.10.2003. 10:49

ja sam sa amazon.co.uk narucivao Gospodar prstenova, extended edition (prvi dio), total je iznosio 33 GBP. I toliko sam platio, nije bilo nikakve carine...vjerovali ili ne...

msvrtan 25.10.2003. 11:59

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
ja sam sa amazon.co.uk narucivao Gospodar prstenova, extended edition (prvi dio), total je iznosio 33 GBP. I toliko sam platio, nije bilo nikakve carine...vjerovali ili ne...
sva informaticka roba nema carinu...dvs nije informaticka roba stoga imas srece...

a to s inf. robom cesto carinici ne kazu nego nabiju 10% na to a ljudi sretni posto je carina na tehnicku robu oko 20-25% pa sute ko zaliveni

miato 25.10.2003. 13:19

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
da to mi je i frend reko, da je narucio 2 knjige i 2 dvda, i da je platio tocno kolko je pisalo na amazonu... ma cudan je taj nas zakon, a tek oni koji ga provode....

msvrtan 25.10.2003. 14:00

Citiraj:

Originally posted by miato
da to mi je i frend reko, da je narucio 2 knjige i 2 dvda, i da je platio tocno kolko je pisalo na amazonu... ma cudan je taj nas zakon, a tek oni koji ga provode....
ma carinici mozda neznaju da s amazona neidu samo knjige...jer na knjige nema carine i pdv-a

miato 25.10.2003. 14:09

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ma carinici mozda neznaju da s amazona neidu samo knjige...jer na knjige nema carine i pdv-a
HE HE...
dobro za nas :)

Jelc 25.10.2003. 14:42

Ja sam se negdje prije pola godine interesirao za nekakav hardware-ali su hladno izjavili da ne vrše dostavu u "Rvatsku:mad:

Mene interesira da li je netko baš kupovao komponente tipa grafa,proc,memorija...

I bilo bi lijepo da ako je, hiti link i iskustva kak je prošao...

miato 25.10.2003. 15:41

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ja sam se negdje prije pola godine interesirao za nekakav hardware-ali su hladno izjavili da ne vrše dostavu u "Rvatsku:mad:

taj sam ja odjeb dobio na svim stranicama na kojima sam trazio hardveraj ("sorry, no international shipping" )
ako me sjecanje ne vara, newegg se hvalio sa international shippingom, ali su mi bili preskupi za to sta sam trazio...
pogledaj svejedno

Jelc 25.10.2003. 16:01

Citiraj:

Originally posted by miato
taj sam ja odjeb dobio na svim stranicama na kojima sam trazio hardveraj ("sorry, no international shipping" )
ako me sjecanje ne vara, newegg se hvalio sa international shippingom, ali su mi bili preskupi za to sta sam trazio...
pogledaj svejedno

Nije ni npr. u SLO drugačije...ko" da smo u Tunguziji:D
Ili nekaj naručiti pa otići u poštu u "Rajh po to...
onda ti je isti bog...možeš i sam do tam pa si nekaj kupiti...
Bar dobiješ merver...za koji se neke on-line trgovine vole guzičariti...

miato 25.10.2003. 18:36

evo bas sam maloprije trazio Creative ZENa i trgovinu koja shippa izvan SADa, da bi naso neku ewiz.com koja naplacuje faking postarinu FedExom $120.
Hebote, dok mi deda posalje paket iz SADa, koji ima 3 kile, plati istim FedExom $30ak.... djubrad...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:54.