![]() |
3800 X2 ili SD 3700+
ej ljudi, prijatelj namjerava mjenjati procesor
pa koji preporučate od ta dva, koji je bolji po perfomansama 1GB DDR400 Corsair ABIT K8N Ultra Geforce 7900GS 320GB Segate Vista ultimate |
x2 3800 bez razmisljanja
|
3800+X2
|
yep, 3800 x2
|
da li se isplati prijelaz sa venice 3000+ na san diego 3700+ ?
|
Citiraj:
|
evo, ja sam imao dosta promjena proceva :D najprije sa winchestera 3000+ koji nije isao iznad 2400Mhz na venice-a 3200+ koji opet nije isao iznad 2500Mhz, pa sam presao sa toga na venice 3000+ E3 koji je isao na 2800Mhz... onda mi vrag nije dao mira pa sam kupio Opterona 144 koji nije isao iznad 2.7Ghz, pa San Diega 3700+ koji je radio na 1.45V i 2.8Ghz :)
i sad nakraju sam ga prodao (jucer) i kupio sam 3800+ X2 (stize mi preksutra) i mislim da sam napravio dosta zamjena proceva :D |
Ako je na Venice-u revizija E6 i nije ti puno potreban Dual Core, ne isplati se prijeći jer se taj proc s tom revizijom bolesno kloka. Al i sa odgovarajućim hlađenjem
|
dal se promjeti razika dok imaš dvojezgrenoga, točnije u visti, i opčenito
|
Citiraj:
Znao si odma s prvim šta želiš! Priznaj! :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
no to je vec OT :D |
Citiraj:
Uzmi X2 3800+ |
O sorry dečki, ja mal zamijenio, htjedoh napisat E3 al kolko vidim od MadMaxa nisam ni s tim u pravu... Moje greška
|
zavisi šta radiš na kompu, SD imaš po 500kn dok X2 je minimum 800kn.
Ak ne radiš sa par programa odjednom jedan SD na 2.8Ghz ti je i više nego dovoljno. |
uzmi X2 3800+ da neplačeš za 2 mjeseca kad se pojave igre i programi koji će koristiti DC dobrano
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
u najboljem slucaju (osim ako spora posta nece shebat), sutra mi dolazi 3800+ X2 od Bruni-a iz Rovinja pa cemo vidjeti, rekao je da na 1.55V ide na 2.7Ghz sto je sasvim ok :) |
Pozz!
Mislim da je to s procesorima pretjerivanje. Doma koristim desktop Socket A, Duron 1400 (obicno uz smanjeni napon 1,40V) ili @2100MHz (1,65V - usporedivo Athlon 3000+) 1GB RAM-a, a na poslu sam dobio pred par dana laptop s 2GB RAM-a i Intel Core 2 Duo T7400 (Merom) @ 2166 MHz koji po testovima je u rangu AMD x2 4400. U praksi za zahtjevne poslove koje radim (nemam vremena za igre) ne osjetim nikakvu razliku izmedju ta 2 kompa., tako da ulaganje puno love u CPU nema smisla. Vise znaci imati brzu memoriju i HDD, te po potrebi za igre graficku nego forsirati najjaci CPU. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam osjetio razliku između 1.8Ghz i 2.1Ghh Duronu, a kamoli da nebi osjetio razliku između Durona i Core2Duo |
Citiraj:
|
Citiraj:
Obrada fotografije? Obrada videa? Kompajliranje velike količine koda? CAD/CAM projektiranje? Proračuni strukturalne čvrstoće? Proračuni hidrodinamike/aerodinamike? Proračuni vibracija? |
gledaj, zahtjevnost programa i brzina, odnosno multitasking procesora su vrlo subjektivni pojmovi :)
da kupujem sada uzo bih dual core proc, iz već gore navedenih razloga kako su naveli freek i SU. pošto već imam dobar komp, meni u obzir za kupnju dolazi samo opty 165 ili x2 u tom rangu, i to samo ako se bolesno kloka, jer me nitko ne može razuvjeriti da ovaj moj opty nije nije najbolji single core proc na svijetu (obzirom na uloženo i dobiveno) :D :D :D patzim na njega kao SU na northwoode s HT-om :D |
ja imam x2 3600+ 512kb am2,
na koliko smijem ici sa naponom? sa vodenim i sa zracnim hladenjem? cpu-z kaze ovo windsor revisija BH-F2 napon 1.264 |
Citiraj:
|
a do koliko Ghz-a?
imas li problema kakvih sa plocom? da se recimo smrdaju postavke biosa, ili da se upali pa ugasi i slicno? imam 400w napajanje i x700Pro karticu... sa kojim programom iscitavas napone i temp. sa ploce? |
evo, dosao mi procesor, nije neki preludi clocker, ali sa 1.55V drzi 2.7Ghz stabilno... e sad, razlika, ovako u igrama se ne osjeti, ali recimo kad sa ALT+TAB izadjem iz igre onda sve brze otvara :)
jedino me muci temperatura, pa zar je moguce da se grije oko 7-8° vise od venice-a/san diega?! http://img47.imageshack.us/img47/9564/tempfu9.th.jpg i digla mi se PWM IC temperatura za oko 10° u loadu u odnosu na venice/san diego... :stoopid: i jos me jedna stvar muci, buduci da mi je ovo prvi puta da imam dual core procesor, dal se nebi trebala recimo kod otvaranja nekog programa opteretiti samo 1 jezgra? evo, sad sam otvarao Sony Vegas 7.0 i gledao opterecenje jezgre i na obje jezgre se isto digao load :stoopid: |
Citiraj:
|
Temperature najbolje gledati sa nećime što hvata senzor iz jezgre (Everest v3.50 pa na više, Coretemp, coretempmeter). Vidiš temperature obje jezgre...
Load kod dizanja programa ovisi o programu. najćešće se i obje jezgre pri pokretanju podignu, no programi bez podrške za DC će na opterećenju uzeti samo jednu jezgru... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:56. |