![]() |
ideja za izradu DivX i DVD playera...
ovo mi je palo na pamet dok sam sjedio na zahodu :smoke:
fino se za cca 2k5 dlakavih zivotinja kupi jedan od onih onih miniPC-ja opisanih u zadnjim brojevima buga, chipa itd. simpa izgledaju pa ih se moze stavit ispod telke ili videa, bla bla. naravno treba imat TV-izlaz, i proca i rama dovoljno za vrtit DVD i divx filmove. onda fino jos se nabavi ili hot-swap ladica ili USB ili FireWire 3,5'' ladica, i neki HDD od recimo 80-ak GB, ili kolko vec kome pase. i to je u biti cijela ideja (pametna ste vi ekipa, skuzit cete kaj treba dalje). Da ne napominjem da "TO" moze sluzit i za igranje (Ako imate velku telku), MP3 player, i hrpa ostalih funkcija. jedina potencijalna konkurencija tome je onaj chip za PS2 (Mars 2 mislim da se zove) kaj navodno cita divX filmove, samo kaj je to isprogramirani chip a svi znamo probleme sa codec-ima i driverima u racunalstva u homo sapiensa. Pa vi vidite jel vam to pase... je da dodje ukupno oko 3-4k kuna, al ebiga, s tim mozete sta ocete (valjda?):D :beer: :beer: |
pa to im i je originalna namjena s kojom se sve i jedan MiniPC reklamira :clap: :beer: :D
|
iskreno, nisam procitao ni jedan clanak, al sam prvenstveno razmisljao o hot swap diskovima i tim stvarima, jer sam u nekom postu od prije par dana pratio ono DVD vs HDD tu na forumu, pa mi se cini ipak bolje kupit 3 diska od 80 GB ili tak neku kombinaciju, pa to imat na polici, nego kupit DVD pekaru i hrpu praznih, a nekak mi se cini da ce taj dvd medij krepat prije od harda.
a evo, ipak, posipam se pepelom... nisam citao pa nisam znao.. samo gledao naslovnice :beer: |
Moram priznati da i ja razmišljam o nečem takvom čim sam ugledao prve miniće:beer: Dobro bi to bilo.
|
dobra ideja! ali morate imati na umu da hard disk moze otici samo tako ! pa ti lijepo snimis hrpu filmova na HDD i on najedamput rikne! Znam puno ljudi koji su snimali mp3 na hard i imali oko 80Gb 3x mp3-ca i ono najedamput rikne! ne bi volio biti u vasoj-njegovoj kozi kada ste to dogodi! kod pc nikada ne zans
|
A jebiga, rizik posla.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |