![]() |
athlon X2 skidanje bakrene plocice?
da li je tko to radio?
zanima me jer su temp puno manje onda..onda proc izgleda ko barton;) i puno je hladniji;) podzrav. |
I po meni. Dobitak je u ekstremnim situacijama max 5°, a gubi se garancija i postoji mogucnost unistenja proca...
|
Pa ovisi ti dobitak o tome kako ti leži heatspreader na jezgri,ako ima dobar kontakt dobit češ manje poboljšanje u temp i obrnuto,Ivan OS je skidao sa ovog Opterona što ja imam i dobio je oko 10C u loadu.
|
neisplati se ako ti je trenutačna temperatura u loadu manja od 55C
|
ne, nema smisla to radit.
|
Zašto nema smisla,sve je to relativno :) Što nekom nema smisla,nekome ima...
|
Sa single-core procesora jos i nekako mogu shvatit, ali X2 939 Athloni su jos uvijek dosta skupi i rijetki, pa zato mislim da ih se ne isplati sakatit pogotovo ako se ukljuci mozebitni rizik od s*ebavanja proca trajno.
|
Ja isto nebi to preporučio! Ne vidim razlog da bi to netko išao raditi, osim da može obarati rekorde sa direktnijim hlađenjem pomoću tekučeg dušika :)
Procesor je osjetljiva komponenta i ne smije se previše prčkati oko njega, pogotovo kada je u pitanju upotreba mehaničke sile! Ali u svakom zlu jedno dobro... Ak ipak odlučiš to napraviti i shebeš proc bar buš ga mogel nosit kao privjesak oko vrata ;) |
pa vodeno cu stavljati na njega.......nemam toliko plocu da stavljam na povrsinu...hocu direktni prijenos topline sa proca...jedino me zezaju zakacke i one spuzvice na XP-u koje sprecavaju da se proc okrnji..dok se stavlja..
|
Dobro prouči kako ćeš to napraviti ako se odlučiš,budeš oprezan i to je to.
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=59068 Ja sam skinuo sa Opterona 148 i 165. Meni je na oba proc pad temperature bio ogroman. Oblijepio sam površinu proca izolirkom oko jezgre,isjekao onu spužvicu iz kutije za proc i stavio na sve 4 strane isto kao na starijim AMD-ima. Ako nećeš clockati ne isplati se. |
ma normalno da cu clockati...:)
zato to i radim..;) |
razmišljam da i ja svojeg 3500+ skalpiram, radi većeg clocka i manje temp.
tjekom igranja mi temp. dolazi do 44°C, a hladnjak izgleda jako hladan tako da mislim da bi efekt bio velik da ga skalpiram i stavim TT Big tayphoon-a direktno na jezgru.vaša mišljenja?:D |
Heatspreader se lako vrati nazad, samo malo super gluea i vratis ga nazad, ako ti je premali dobitak u temp steta se lako popravi.
|
Baš kao što CatKiller kaže. Skini ga. I ja sam na svom starom 2.4B Intelu skinuo...
Sve ovisi o tvorničkoj konkavnosti IHSa |
je istina, nisam mogao vjerovati kad sam vidio da povrsina proca nije ravna..nego konkavna..sad moram ismirglati tako blok:=)
uglavnom, ja sam zadovoljan sa tim sto sam skinuo bakrenu kapu.. |
skinuo sam, jezgra izgleda dosta krhko, kao da je od zrcala...
|
This topic is worthless without pictures! :)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |