PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Spdif ne radi? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62786)

micek_kc 06.03.2007. 14:01

Spdif ne radi?

na maticnoj iz siga spdif ne radi i fakat ne znam kako ga osposobiti da radi...htio bih koaksijalnim kablom spojiti sa receiverom...moram nekako izdrzati dok ne kupim novi i receiver i neku zvucnu a preko cinceva mi je ogavan zvuk(previse piskutav) tako da bih htio probat sa koaksijalnim...

domy_os 06.03.2007. 14:30

Uključio si u driverima digital out?

micek_kc 07.03.2007. 09:50

ma jesam ali nista....

Dretar 07.03.2007. 11:38

probaj nabavit ili kupit opticki kabl (30-tak kn) pa vidi...ako reciever isto ima spdif...ak ima signala baca crveno svijetlo

Gabre 07.03.2007. 12:07

ma gdje ima kupit optički kabel za 30ak kn??

micek - jel goniš Vistu? ja na Visti nisam uspio natjerat digital out da mi radi.... :( iskreno, nisam se previše ni trudio, ali nije iz prve proradilo, ni iz druge, a na XP iz prve... :D

micek_kc 07.03.2007. 12:08

pa nema ta maticna opticki koliko ja tu vidim...govorimo o integriranoj zvucnoj na ploci iz siga...ma izdrzat cu na kompozitnom kablu do dolaska neke dobre zvucne...

SPLiFF 07.03.2007. 12:17

ja na sony reciveru imam tipku "Input" - mogu stavit na auto, coax i analog. To je ok?

Gabre 07.03.2007. 16:30

evo ja opet probao, i nema mi zvuka na receiveru ako spojim na zvučnij na digital out... upalim u postavkama da koristi samo digital, ali nikakvog zvuka nemam... :( ZAŠTOOOOOOOOOOO

Ubleha 07.03.2007. 16:41

Bas cudno kod mene na Asusu radi bez ikakvih problema, samo tako i mogu slusati analogno je uzas.

Gabre 07.03.2007. 17:37

ma kad jednom probašdidgitalno, odnosno preko receivera, svaka druga zvučna je u kurxu.... ali ZAŠTOO... meni pod Vistom ne radi digital out...

buljo 07.03.2007. 18:26

Vista zašto me ne čudi?

Jesi gledao na stranici od ASRocka da ima nešto po tom pitanju?

Dretar 08.03.2007. 00:53

[quote=Gabre;667423]ma gdje ima kupit optički kabel za 30ak kn??

u emezeti

SPLiFF 08.03.2007. 05:51

svaki puta mislim da pise Splif ne radi :stoopid:

micek_kc 08.03.2007. 20:12

nakon mnogih pokusavanja odustao sam od toga i lijepo spojio sacd player preko digitalnog optickog i snimio par cda i slusam... dok ne dodje zvucna...

LAcy 08.03.2007. 20:58

Ne radi ti iz dva razloga. Prvi je što moraš prebaciti jumper na ploči (prouči manual na strani 33) u ovisnosti da li želiš koristiti S/PDIF od nforca ili realteka. Drugi razlog je što za Vistu još nema nforce drivera tj. ima ali ne za audio a i te što postoje NEMOJ slučajno instalirati jer će ti hardovi početi škljocati kod restarta/gašenja.
Pod WinXP meni nforce S/PDIF (sa nforce driverima) izlaz radi savršeno, i uredno prosljeđuje DTS, Dolby Digital, PCM na receiver. Oni audio driveri od nvidie koje možeš skinuti preko Vista update, su totalno smeće i znaju srušiti Vistu, alternativa je na realtek stranci ali tada moraš prebaciti jumper (u stvari vjerojatno ne moraš jer je meni po defaultu bio realtek S/PDIF). Postoje driveri i za x86 i za x64 ali su ružni, radi S/PDIF, ali 5.1 u igrama nekad radi nekad ne, dok sub u biti ne radi iako u testu radi.

micek_kc 08.03.2007. 21:01

thnx,probat cu pa javim...opce se nisam sjetio gledat manual...
btw koje drivere imas za plocu pa da ih skinem...
i konacno...koliko si dobio koaksijalnim spajanjem umjesto kompozitnim posto je ovo integrirana zvucna

LAcy 08.03.2007. 21:33

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 669155)
thnx,probat cu pa javim...opce se nisam sjetio gledat manual...

Tko će čitati manual, lakše je pitati :D

Citiraj:

btw koje drivere imas za plocu pa da ih skinem...

Za WinXP zadnje nvida a za Vistu opet zadnje realtek

Citiraj:

i konacno...koliko si dobio koaksijalnim spajanjem umjesto kompozitnim posto je ovo integrirana zvucna

Moram priznati da ne kužim pitanje, vjerojatno si mislio na analogni izlaz. Imam računalni 5.1 sustav spojen na analogne izlaze (sig) za igre i 5.1 sustav (nema u sigu) sa receiverom na koji sam spojen S/PDIF koaksijalnim kabelom (drugi niti nema na ploči). Naravno da je razlika ogromna, prvenstveno zbog velike razlike u kvaliteti zvučnika i receivera. Analogno nisam, niti ću pokušavati spojiti PC sa receiverom.

micek_kc 09.03.2007. 10:24

i nista...od sad sluzbeno razmisljam da cjepam plocu sjekirom...novi driveri...jumper...nista... popizdim i stavim nove windoze slazem sve ono polako i pazljivo nista...probam staviti nove windowse i onda druge drivere...nista...uglavnom za***avao sam se do pola 4 u noc a slozio sam nista,niente,nič,zero...

Dac 09.03.2007. 13:48

kupi neku zvučnu, polovnu, novu, bilo kakvu sa digitalnim izlazom. ako ti ne treba analogno (ili DD Live! ili DTS Connect) bilo koja će ti podjednako dobro raditi, pa i najjeftinija C-media :). samo da ima Vista drivere, ak sam dobro skužio...

buljo 09.03.2007. 13:57

Imat će ih sve zvučne nakon određenog vremena, svi bi htijeli to odmah al to ne ide tako. nažalost.

micek_kc 09.03.2007. 14:01

pa nemam ja vistu...xp imam
tko je poceo o visti ? :offtopic:

Dac 09.03.2007. 14:04

a ne znam, neka Vista brija je na početku topika :)

ja sam imao redom: CMI jeftinjavu (optika), Audigy (koax), Terratec (optika), Soundstorm o/b (koax) i ne mogu baš reći da sam preko digitalije čuo neku razliku. ako ti to što znači :)

istina rado bih na ebayu ubo ovakvo nešto ali poslije nekog vremena bit će valjda i kod nas :kafa:

LAcy 09.03.2007. 20:02

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 669522)
i nista...od sad sluzbeno razmisljam da cjepam plocu sjekirom...novi driveri...jumper...nista... popizdim i stavim nove windoze slazem sve ono polako i pazljivo nista...probam staviti nove windowse i onda druge drivere...nista...uglavnom za***avao sam se do pola 4 u noc a slozio sam nista,niente,nič,zero...

Kako ne radi?! Imaš skoro pa istu ploču kao i ja. Zar nema onaj karaian ili tako nekako modul? I lijepo ti piše u manualu koji jumper je za realtek a koji za nforce. U nvmixeru odeš na wizard kažeš da imaš digitalni izlaz i to je to. Za realtek pod winxp neznam jer su mi bili odvratni driveri.

micek_kc 10.03.2007. 18:15

nista od ovog svega...pribavljao deset vrsta drivera i nista...odustajem i cekam novu zvucnu :banned:

LAcy 10.03.2007. 19:27

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 670797)
nista od ovog svega...pribavljao deset vrsta drivera i nista...odustajem i cekam novu zvucnu :banned:

Ma mora raditi! Nemoj da ti dođem to namjestiti :) Meni je godinama to radilo bez greške na WinXP, i DTS i DD i PCM.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:31.