PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Reputacija? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62700)

Bartuc 05.03.2007. 17:12

Reputacija?

Pozdrav

Zanima me zašto ne mogu ljudima u "RepUP" prozorčiću napisati svoje mišljenje? Mogu im dodati "dobru" reputaciju ali kad napišem rjeć ili dvije mi ne želi prihvatiti ocjenjivanje.

Dali je to zato što sam nov na ovom forumu ili možda moram i sam imati visok "Rep" za to? Ili je neka druga stvar u pitanju?

Hvala!

SRV 05.03.2007. 17:27

Mozda prije nije moglo, sad bi trebalo moc. Imas rep. power 3, onome kome das rep, dobija/gubi 3 boda.

Swarm dude 05.03.2007. 17:28

Ne smiješ koristiti hrvatske znakove niti ostaviti predugačak komentar. Onda će raditi.

Bartuc 05.03.2007. 17:34

Da, moguče da sam stavljao hrvatske znakove tipa "odliČan"!

Evo probao sam, dao sam Swarm Dude-u repup na postu iznad i radilo je, nisam koristio palatale!

Puno hvala, problem rješen!

EDIT: Evo i "Željac" mi je objasnio isto to u mom "rep-u". Hvala na pomoći!

-POP- 09.03.2007. 18:15

Moram pitati iako mi ne igra veliku ulogu!
Na koju foru sam u trenutku izgubio cca 100 bodova?! Nitko mi nije dao bad rep?! :wtf2:

Nicholas 09.03.2007. 18:31

Di opće vidite te bodove?

morph 09.03.2007. 18:37

Citiraj:

Autor Nicholas (Post 669863)
Di opće vidite te bodove?

http://forum.pcekspert.com/usercp.php

Postoji malo nize topic od 15 strana o ovoj tematici.

Citiraj:

Na koju foru sam u trenutku izgubio cca 100 bodova?! Nitko mi nije dao bad rep?!
Pa bila je u jednom trenutku ona rekalibracija cijelog sustava, ali to je bilo jos polovicom 12. mjeseca.

-POP- 09.03.2007. 18:39

Meni se to desilo noćas ili danas ujutro ako se ne varam, odgovor i dalje očekujem.

buljo 09.03.2007. 19:34

Ima razlog za to i nadam se da će ti Tor odgovorit. :)

Da ostali ne pomisle nema brisanja ili napucavanja reputacije tako da se ne veselite unaprijed.

tor 09.03.2007. 20:59

Neki članovi više nisu u bazi pa su tako i njihovi bodovi postali nevažeći.

Milentije 09.03.2007. 21:25

A sta znace i kakvu ulogu imaju oni sivi kartoncici? Imam 6 zelenih, 2 crvena i 2 siva. Za crvene i zelene sam shvatio sta rade, ali sta znace ovi sivi?

LAcy 09.03.2007. 21:29

Sivi su bezveze :) I mene zanimaju što znače, čini mi se daje to do člana koji nema visoku reputaciju.

Bartuc 09.03.2007. 21:37

Ja sam skužio :)

Sivi dobiš od člana koji ti želi dati dobru reputaciju ali on sam ima 0 bodova reputacije odnosno "nema kristalno jasnu auru :)"! Tada ti se nemre povisiti reputacija pa je to kao neki neutralni bod!

Ja imam 6 sivih i 14 zelenih :)

morph 09.03.2007. 21:41

Evo informacija sa topica malo nize

Citiraj:

Autor atha Pregled postova
Kako to funkcionira...

Osoba sa vise rep points daje ili uzima vise bodova nego osoba sa manje bodova. Sivi "kartoncici" su pozitivni, a znace da ste dobili pozitivan komentar od osobe koja nema dovoljno reputacije.

Dati nekome zeleni "kartoncic", odnosno rep points, mozete bez upisivanja komentara.

Dati nekome negativan komentar ne mozete, a bez da ne upisete razlog zasto je ta osoba zasluzila negativne rep points.
Citiraj:

Autor informacija s bespuća interneta
Reputation Power & Boxes
Rep Power = the amount of rep that you can give or take away from someone. Right now, you can give 1 point to anyone, but this will increase as time goes on. This is calculated based on the following:

* For every 250 posts (OT posts do not count) = 1 additional rep power
* Every 150 days of active membership = 1 additional rep power
* For every 100 rep points (explanation below) = 1 additional rep power + 1 additional green box.

The box beside your rep power is an indication for users to tell if you are helpful user or not a helpful user. Since you are new, you are neutral, but this will change in time. When a user feels that your post is helpful they can click on the icon between the green light and red triangle, and give you rep.

* Grey = neutral (or zero rep power if you see this in UserCP).
* Red = negative feedback
* Green = positive feedback

Reputation Points
When a user gives you rep, the amount that is in their rep power is added to your reputation points (click on UserCP to see what rep was given to you). Rep points is basically the numerical amount of reputation that you have receive, and is located on the main page of UserCP. You will see a list of thread titles, green/grey/red boxes (explained below), User Name, and any comments that they might have left. Above the reputation given box, you'll see a number. Once you have accumulated 100 points, your rep power will increase by 1 and you'll receive an additional green box.

Everyone on the site is allowed to give rep five times to during a 24 hour period, but must be a different user. You can not give rep to the same user twice in the same day.

Citiraj:

Autor atha Pregled postova
Ovisno o forumskim postavkama, ako osoba nema jos 10 reputacijskih bodova, niti 25 postova (postavke po defaultu) ne moze davati prave bodove ostalima stoga nema zelenu vec sivu rep power kucicu. Znaci to je osoba koja jos nema izgradjenu niti utvrdjenu reputaciju.
O tome sam vec pisao na ovoj temi i na upgrade foruma temi pa potrazite da se ne ponavljam na svakoj stranici.

WeD@ 10.03.2007. 00:37

http://www.lanceandeskimo.com/girl/advice.shtml

rendula 10.03.2007. 00:55

Citiraj:

Autor tor (Post 669968)
Neki članovi više nisu u bazi pa su tako i njihovi bodovi postali nevažeći.

Pobrisali ste Fleksa?

Crash009 10.03.2007. 01:18

fleks je smaknut

požežani ce odahnuti :D

zivo me zanima sto je dovelo do takvog raspleta?

tutix 10.03.2007. 01:21

Dajte vratite Fleksa? Kad mu istječe ban?

LAcy 10.03.2007. 13:39

Nema Fleksa!? Onda možete zatvoriti radnju, sad će se broj postova drastično smanjiti :D

Crash009 10.03.2007. 21:40

ah sta ches ova reputacija je jako chudno stvar...

http://www.imagesforme.com/images/9346untitled.JPG :D

n00b

Matesonik 10.03.2007. 21:49

Fleks je prognan dozivotno. Osim ako na sljedecim zderonjama ne umoli Tora... :D

Mislim, bolje je kad je red i mir, ali Fleks je bio poseban, znao je o cem prica, kad se sjetim rasprava o TT kucistima... :frend: Jedino nije imao dlake na jeziku ni samokontrole. Steta.

Ph03n1x 10.03.2007. 21:53

ah cuj.
nedostajat ce nam sage o TT kucistima, RaptoX i slicnim napajanjima itd :D

Vuco 10.03.2007. 21:55

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 670970)

Ovo nek ti tor pogleda (ako već nije). Ovo je u stilu "kreten" i takvih komentara na raputaciji...

Fino javi Tor-u / Jelcu, pa će i taj dobit ban ili infraction...

EDIT:
Javio mi se krivac, ispričao se Crashu, bila je pogreška taj rep.
Tor i Jelc, nema kazne danas :p

Bartuc 10.03.2007. 22:48

Mislim ono! Daj pogle ovu reputaciju: http://img402.imageshack.us/img402/8...t001lf7.th.jpg

Fakat ima čudnih ljudi!

EDIT: To je slika ali je jadno ispao Thumb... :lol2:

EDIT EDITA: Hvala Željac, ali mislim da bi bilo u redu da se bar potpiše čovjek koji ti daje lošu reputaciju i da stavi neki konkretni argument zašto ti daje lošu reputaciju! A ne ono "njubeeee"!

-POP- 10.03.2007. 23:31

Citiraj:

Autor Vuco (Post 670984)
Ovo nek ti tor pogleda (ako već nije). Ovo je u stilu "kreten" i takvih komentara na raputaciji...

Fino javi Tor-u / Jelcu, pa će i taj dobit ban ili infraction...

EDIT:
Javio mi se krivac, ispričao se Crashu, bila je pogreška taj rep.
Tor i Jelc, nema kazne danas :p

Samo malo kad smo vec kod toga, zar admini nemaju uvid u reputacije? Koliko se sjećam ne. :stoopid:

Smartguy 10.03.2007. 23:42

Citiraj:

Autor -POP- (Post 671034)
Samo malo kad smo vec kod toga, zar admini nemaju uvid u reputacije? Koliko se sjećam ne. :stoopid:

meni se čini da sam ja negdje pročitao da samo oni mogu vidit ko je dao reputaciju

Jelc 11.03.2007. 00:07

Citiraj:

Autor -POP- (Post 671034)

Krivo se sjećaš:)

trpi 11.03.2007. 00:07

meni baš prezakon kad se neko žali na crvenu rep jamu zaljepim još jednu, isto je prakticirao i fleks:D :lol2: :goood:

btw mogu mislit kolko ću ih ja imat nakon ovog posta:D

Jelc 11.03.2007. 00:13

I kad ti admin jednog lijepog dana stisne bananka-budeš pitao zašto:)

trpi 11.03.2007. 00:19

ok neću više:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:24.