PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Sata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6270)

Mr.Vivi 20.10.2003. 19:08

Sata

1 privitaka
Hej helloo evo mene opet prvo zahvaljujem svima koji su našli vremena i strpljenja da odgovore na prednodni post. E sad iako sam shvatio manje više sve što se tiće ove teme imam još nekoliko krtkih pitanja vezanih uz nju tako da budem 100% siguran prije kupovine pa evo ih:

1. Znam da SATA diskovi koriste drugaćije konektore za spajanje tj. Ne koriste IDE (40, 80 pin) kabele ali nije mi jasno dali im je utor za napajanje drugaćiji od onih na UDMA diskovima i ako jeste postoji li kakvi adapter kojim bi se to moglo premostiti.

2. Ovo se tiće kontrolera: U prilogu imate sliku jednog kontrolera i sad ja nikako ne mogu odrediti na koji se utor on prikljućuje zato molim vas pogledajte i napišite.

gpremec 20.10.2003. 19:57

PCI. Ne kuzim kaj te zbunilo?

tor 20.10.2003. 20:04

Da, PCI što ti tu nije jasno:confused:
I da koriste drugačije konektore. Sve im ide preko istog kabela (i napajanje i podaci). Postoji ti adapter za priključivanje IDE diskova na SATA sučelje...

Mr.Vivi 20.10.2003. 22:23

1 privitaka
zbudilo me to što ja imama već dva PCI uređaja i oni ne izgledaju tako već ovako: pogledaj prilog.

horza 20.10.2003. 23:04

Citiraj:

Originally posted by tor
Sve im ide preko istog kabela (i napajanje i podaci).
:confused: sad si i mene zbunio :confused: kako šta gdje na kojem ? imao sam nekoliko SATA diskova, i svi su imali data konektor i odvojeno konektor za napajanje (bez obzira na to dali je napajanje bilo molex ili onaj novi za SATA diskove)... kaj fakat sve može preko data (SATA) kabla ?

Mr.Vivi - briješ... to je PCI

tor 21.10.2003. 13:19

1 privitaka
sory, nekaj ja malo hick... krivo, krivo:D

Mr.Vivi 21.10.2003. 18:19

evo još samo posljednje pitanje odlućio sam se za
HDD SEAGATE Barracuda serial ATA 7200.7 120 GB, 7.200 o/min., 8 MB cache DISK i jedan Serial ATA kontroler (Jedini kojeg HGSpot ima) pa me zanima da li ću ja s tim diskom ili kontrolerom dobiti SATA kablove tj. jesu li oni u paketu ili ih treba kupiti posebno. Pa ako tko ima ovaj gore disk neka mi posta odgovor.

gpremec 21.10.2003. 23:16

Citiraj:

Originally posted by Mr.Vivi
evo još samo posljednje pitanje odlućio sam se za
HDD SEAGATE Barracuda serial ATA 7200.7 120 GB, 7.200 o/min., 8 MB cache DISK i jedan Serial ATA kontroler (Jedini kojeg HGSpot ima) pa me zanima da li ću ja s tim diskom ili kontrolerom dobiti SATA kablove tj. jesu li oni u paketu ili ih treba kupiti posebno. Pa ako tko ima ovaj gore disk neka mi posta odgovor.

Imam takav od 80GB. Dosao je sam kao takav. SATA kabel sam dobio s plocom, a konektor za napajanje sam morao posebno kupiti (kostao me oko 30kn).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55.