PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Firefox - otvaranje odredjenih stranica u startupu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62566)

atha 04.03.2007. 15:44

Firefox - otvaranje odredjenih stranica u startupu?

Mozda nije dobar naslov, ali je i cudan zahtjev.

Zelio bih da mi se svaki puta po podizanju firefoxa automatski otvori u tabovima 6 stranica koje svaki dan posjecujem npr. forum.pcekspert, vip.hr, bla bla...

Malo sam googlao, ali nisam nasao nista odredjenoga. Postoji li nesto slicno?

Thx unaprijed...

morph 04.03.2007. 15:49

Citiraj:

Autor atha (Post 664558)
Mozda nije dobar naslov, ali je i cudan zahtjev.

Zelio bih da mi se svaki puta po podizanju firefoxa automatski otvori u tabovima 6 stranica koje svaki dan posjecujem npr. forum.pcekspert, vip.hr, bla bla...

Thx unaprijed...

Stranice koje zelis da ti se otvore stavis u jedan folder unutar bookmraksa. Odes u opcije i kod home page stavis opciju use bookmarks...tamo ne odabres jednu stranicu nego cijeli "folder" u kojem su ti bookmarksi koje zelis otvoriti

DrTom 04.03.2007. 16:04

U starijim verzijama Firefoxa da bi imao tu mogućnst pamćenja otvorenih
stranica prilikom sljedećeg pokretanja Firefoxa trebalo je skinuti neki dodatni
plugin. U ovim novim verzijama to radi automatski. Imaš u opcijama za
podesiti. Fora je u tome da 1. otvoriš sve stranice koje hoćeš da ti se i
ubuduće otvaraju i pomoću opcije u setupu, nemam sad pri ruci Firefox da ti
kažem točno ime, on pamti sve otvorene tabove i otvara ih prilihom idućeg
pokretanja Firefoxa. Ja konstantno koristim taj način, trenutno u IE7. Probao
sam i znam da istu tu foru podržava i Firefox, za koji ti pitaš i Opera.

Joke 04.03.2007. 16:11

DrTom mislis na opciju postavljenu "Show my windows and tabs from last time"?

DrTom 04.03.2007. 16:11

Evo evo, da mi se ne plačeš...
Instalirao sam Firefox i to ti je ova opcija:

http://img159.imageshack.us/img159/8...age1bf8.th.jpg

morph 04.03.2007. 16:39

Citiraj:

Autor DrTom (Post 664575)
U starijim verzijama Firefoxa da bi imao tu mogućnst pamćenja otvorenih
stranica prilikom sljedećeg pokretanja Firefoxa trebalo je skinuti neki dodatni
plugin. U ovim novim verzijama to radi automatski. Imaš u opcijama za
podesiti. Fora je u tome da 1. otvoriš sve stranice koje hoćeš da ti se i
ubuduće otvaraju i pomoću opcije u setupu, nemam sad pri ruci Firefox da ti
kažem točno ime, on pamti sve otvorene tabove i otvara ih prilihom idućeg
pokretanja Firefoxa. Ja konstantno koristim taj način, trenutno u IE7. Probao
sam i znam da istu tu foru podržava i Firefox, za koji ti pitaš i Opera.

A sto ako je u medjuvremenu posjetio neke druge stranice za koje ne zeli da mu se otvore na startu?

mymoon 04.03.2007. 16:43

otvaraju se samo oni tabovi-stranice koje su bile otvorene prilikom ZATVARANJA ffox-a. ;)

to i ja koristim.

morph 04.03.2007. 16:49

Citiraj:

Autor mymoon (Post 664607)
otvaraju se samo oni tabovi-stranice koje su bile otvorene prilikom ZATVARANJA ffox-a. ;)

to i ja koristim.

Ok, ali to znaci da ukoliko te stranice nisu otvorene kod zatvaranje nece se pojaviti niti kod otvaranja. Sto je nezgodno i ogranicavajuce.

A kod onog mog nacina ce se svaki put otvoriti stranice koje mu trebaju. Lakse je sa bookmarksima, ali moze i rucno upisati urlove i samo ih razdvojiti okomitom crtom. Znaci da se recimo jutarnji i pcekspert otvore kod starta u tabovima treba upisati kao home page
Citiraj:

http://www.jutarnji.hr/|http://www.pcekspert.com

greenfly 04.03.2007. 17:36

morph :
Citiraj:

Stranice koje zelis da ti se otvore stavis u jedan folder unutar bookmraksa. Odes u opcije i kod home page stavis opciju use bookmarks...tamo ne odabres jednu stranicu nego cijeli "folder" u kojem su ti bookmarksi koje zelis otvoriti
Kako si tamo otvorio novi folder , i unutra strpo pet adresa,,???:fiju:

morph 04.03.2007. 17:39

Citiraj:

Autor greenfly (Post 664667)
morph :
Kako si tamo otvorio novi folder , i unutra strpo pet adresa,,???:fiju:

Bookmarks - Organize bookmarks ili desni klik na bookmarkse >> new folder pa drag&drop

fear1666 04.03.2007. 17:44

Bookmarks-Organize Bookmarks...

EDIT: a jesam spor :(

greenfly 04.03.2007. 18:00

Mrak,,,,,,,hvala,,,,,,,,,,,,,,...

atha 04.03.2007. 19:50

Citiraj:

Autor morph (Post 664564)

To je to. :)

Hvala Dr.Tom, no kako su rekli pomalo je ogranicavajuce jer otvara zadnju posjecenu, a meni treba uvijek otvaranje istih. Uglavnom, stvar je rijesena, hvala morph - rep up.

domy_os 04.03.2007. 21:03

A možeš si i preko ekstenzije Tab Mix Plus napravit novi session i stavit da njega pokreće u startu.

msvrtan 04.03.2007. 22:06

u Firefoxu 2.0 odes na Tools-Options i pod homepage napises

ULR ADRESA1|URL ADRESA2|URL ADRESA3|URL ADRESA4|URL ADRESA5|URL ADRESA6

B-varijanta koju ja koristim je da otvorim samo tih x stranica i odem na tools->options i ispod homepage stisnem gumb 'use current pages'

ako to slucajno nemas u ff2.0 onda skini tabmix plus sa firefoxovog sajta. nisam siguran da li dolazi defaultno ili s tabmix plusom.

crn 04.03.2007. 23:13

Kao što je doomy_os (:respekt: ) već rekao najbolja varijanta je preko session managera. Otvorite tabove koje želite i snimite ih u session koji označite da se otvara prilikom pokretanja programa. U taj session lako možete dodavati ili brisati nove tabove ili ga potpuno zamijeniti s nekim drugim.
IMHO sessioni su jedna od najkorisnijih a nekako najmanje korištenih opcija u FF jer preko njih možete snimiti i otvarati automatski različite tematski povezane grupe tabova umjesto da svaki put tražite po bookmarcima linkove... Pogotovo su korisni kad istražujete neku temu jer možete npr. snimiti 10ak otvorenih tabova vezanih za temu u jedan session umjesto da svaku stranicu snimate posebno u bookmarkse itd itd

domy_os 04.03.2007. 23:22

Da, i sve to uz jednostavno stiskanje CTRL+F1. :) A učitat session možete odakle želite. Trenutno imam tipku za njih u toolbaru i samo odaberem koji hoću.

Rivi 05.03.2007. 09:35

A kakve komplikacije, a sve je tako jednostavno.

Otvori stranice koje oćeš. Prvi put ručno. Kad si sve tabove otvorio odi na Tuls-Opšns i pod Mejn (main) označi Use current... i brajo ti sam postavi stranice odvojene |. I nemaš frke.
Kakvi sešni... :D

LAcy 05.03.2007. 12:49

Citiraj:

Autor Rivi (Post 665300)
A kakve komplikacije, a sve je tako jednostavno.

Otvori stranice koje oćeš. Prvi put ručno. Kad si sve tabove otvorio odi na Tuls-Opšns i pod Mejn (main) označi Use current... i brajo ti sam postavi stranice odvojene |. I nemaš frke.
Kakvi sešni... :D

Čitam redom i čudim se da nitko nije dao ovo rješenje, i konačno u zadnjem postu :)

msvrtan 05.03.2007. 15:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 665467)
Čitam redom i čudim se da nitko nije dao ovo rješenje, i konačno u zadnjem postu :)

onda probaj detaljnije citati posto sam ja to rekao prije 4-5 postova ali nisam bio siguran da li je to od nekog extenziona ili ne...

LAcy 05.03.2007. 16:09

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 665659)
onda probaj detaljnije citati posto sam ja to rekao prije 4-5 postova ali nisam bio siguran da li je to od nekog extenziona ili ne...

Istina previdio sam.

morph 05.03.2007. 16:19

Citiraj:

Autor atha (Post 664558)

Ovo je vjerojatno dobar primjer kad krenes i fali ti kljucna rijec (u ovom slucaju vjerojatno multiple), a ne pada ti napamet. Nije mi se jedanput desilo. :sweating:

morph 05.03.2007. 16:19

Citiraj:

Autor atha (Post 664558)

Ovo je vjerojatno dobar primjer kad krenes guglat i fali ti kljucna rijec (u ovom slucaju vjerojatno multiple), a ne pada ti napamet. Nije mi se jedanput desilo. :sweating:

Rivi 06.03.2007. 08:35

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 665659)

Ne se ljutit, nekako si to samozatajno naveo, pa nismo primijetili. Jer, ne bi nija pisao, da sam pročitao tvoje. :chears: :D

Hrvoje xyz 09.03.2007. 12:11

ja mislim da ja na svom 1,5/512 ddr stavim tih 5,6 stranica najposjecenijih kao homepage da bi mi se dobrih minutu otvaralo to sve :D

al za one s jaci masinama super opcija..da ne pricam da je ovaj lik na kraju dao najbolje i najjednostavnije rjesenje , netreba nikakve ekstenzije ni nis.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39.