![]() |
Win 98se i adsl - problem
Molim vas za pomoć...
Na kompu su win 98se i sve sam složio pa se komp spoji na internet (kasda) i u službi za korisnike kažu da vide da sam spojen. Problem je u tome što internet explorer i firefox ne mogu otvoriti niti jednu stranicu... Ima li netko ideju što treba napraviti? |
Spojeno preko USB kable ili LAN? Probaj obrnuto.
Kako si se prije spajao? Koristiš neki firewall? Probaj pingat neku stranicu (start run, cmd, ping www.net.hr npr.). |
spojeno je preko lana. Prije sam išao na net preko modema. Nema nikakvog firewalla.
|
Odustajem, komp je totalno poludio i stalno se smrzava. Probat ću s drugom verzijom windowsa...
|
Ako se radi o kompu jačem od nekih 200 MHz i 64 MB RAM-a, slobodno stavi Windows 2000 SP4, radit će sasvim solidno.
|
Meni je raspppoe prilikom instalacije na win98 javljao da moram updateati ndis.vxd s Microsoftovih stranica inace bi mi veza mogla pucati itd.
Jesi to napravio? edit: win2000 i 64mb ram... ici ce, radit ce, ali nece bas biti brzo. Vidio sam takvu nekakvu konfu (p200, 64mb ram) i 98ica je puno zivlja. No, ccim imas 128mb ram i bar p2/233, win2000 je bolji. |
Radi se o celeronu 488 i 128MB RAM-a pa sam stavio win xp - tiny edition i radi brže nego kad je bila 98-ica. Problem riješen...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58. |