![]() |
AutoCAD 2007
Trebo bi napisat u CAD-u nešto u razlomku pa me zanima daal postoji opcija za tak nešto...znam da se to može sve nekako posebno napravit i treba malo mrljanja oko toga, ali me zanimalo dal postoji neko elegantnije rješenje...?
|
da ima
napišeš xxx/yyy onda to zaokružiš i imaš opciju a/b napisanu kao razlomak, klikneš na nju i baci ti xxx/yyy u razlomak |
Citiraj:
|
E sad da ne otvaram novi thred- mogu kako izbrisati layer-e koji nisu u uporabi a piše mi da ih nemogu izbrisati??? Unaprijed hvala
|
Citiraj:
Poceo sam raditi neki template za firmu i sad se ne mogu rijesiti jednog layera koji je bio u datoteci koja je posluzila kao pocetni predlozak. |
čisto za provjeru uključite layer koji želite izbrisati a ostale ugasite, selektajte sve oko crteža i ako ništa nije označeno onda nema layera, ako je onda brišite pošto vam ne treba
i još nešto: http://img63.imageshack.us/img63/8840/autocaddz3.jpg dalje... taj layer je vjerojatno dodan tako što se jedan nacrt/crtež insertao iz prvog file-a koji ga je koristio a insertao se crtež koji ne koristi taj layer npr ja sam dosta puta insertao kote s jednog dwg-a u drugi zato da ih ne moram ponovno raditi i svi layeri su iz prvog dwg-a su se insertali u drugi layer to je dosta veliki bug u autocadu, bar prema meni nema baš nekog pametnog rješenja, ali meni je na starijem Auto cad-u pomoglo: - svi layeri osim onog koji se želi maknuti uključeni - zoom out, i select svega - kopiranje u novi dwg i tamo onda neće biti tog layera nego samo oni koji su bili kopirani |
Ovo s prekopiravanjem crteža u novi dwg izgleda da jedino šljaka...
|
mene isto zanimaju neke sitnice oko AutoCad-a.
|
Slobodno pitaj, ja ga dugo koristim, dosta ga znam..ali jos ima stvari koje ne znam ili nisam dokucio... pomoci cu ako znam/mogu.
|
pozdrav, trebao bi pomoc oko autocada, točnije kako printati iz modela ili layouta. Kod layouta mi nije jasno zašto mi se crtež ne vidi, možda trebam nešto uključiti?
|
Citiraj:
edit: tek sad vidim da je topic malo stariji :D |
Citiraj:
|
da, u modelu sam označio display.
|
ako printaš iz ''modela'' onda ideš na window u print okviru
|
Citiraj:
- PLOT i MJERILO u Autocadu (tutorijal) |
ok, hvala, nisam stigao prije vidjeti.