![]() |
koje napajanje?
p4 3.2C Northwood
nvidia 6600gt 2x optički pogon (cd pržilica+dvd čitač) WD 120GB Hitachi 320GB sve to je ukopčano na P4C800 Deluxe želim promijeniti napajanje, trenutno imam codegen 400W. ono što mi je bitno kod napajanja je da ima minimalno 5 onih konektora na koje se spajaju hardovi i optikaneri (to su valjda tzv. 4-pinski?), jer mi ih toliko treba (2 harda + 2 optikanera + grafička), da bude tiho (jako bitno), da ima stabilne napone, da može sve ovo pogoniti (300W će biti dovoljno? - što manja snaga, manja cijena, pa se nadam da će biti dovoljno), te da je čim jeftinije (kvaliteta je na prvom mjestu, a onda od kvalitetnijih-zadovoljavajućih da bude jeftinije) |
Citiraj:
bilo tko? |
Citiraj:
Osobno mislim da je to napajanje najbolje kvaliteta i snaga/cijena |
Citiraj:
jel su HDD-ovi SATA, ako jesu onda ih možeš prikočnat na SATA naponski kabel u svakom slučaju Seasonic 380W 450kn ili može Seasonic 430W 650kn (ako imaš love jer je i seasonic od 380W dovoljan) ako nemaš love onda možeš i ovo moje iz siga za 230kn u ve-milu, jako je tiho, ali ima samo jedan SATA kabel(dobro u disk možeš prikopčat i na molex), molexa ima 3-4(nisam siguran), a po snazi je približno jako kao seasonic 380W |
Citiraj:
|
u 3 minute 3 preporuke Fortrona 350PNF :lol2:
sorry na :offtopic: |
Evo još jedne preporuke za 350W PNF-a. Napajanje je izvrsno za tu cijenu. Frend mi ga ima. Ima 4 ili 5 MOLEXA, 1 S-ATA konektor, 120mm vent i jako je tiho...
|
a gdje da kupi seasonic 380 ili 430??
definitivno Fortrona 350 iz ve-mila ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima u Linksu Seasonica S-12 430W za 702kn...
|
hvala vam, očito mi ne preostaje ništa drugo nego kupiti ovo napajanje :fiju:
|
Citiraj:
|
Jedino to ovo napajanje ima 4 moleksa, a ako ti treba vise kupis si razdjelnik ili sam napravis.
|
Citiraj:
dakle to je onda paralela, napon ostaje isti, a struja se grana pa onda odma i opada snaga(jer P=U*I) koju može davati na tom razdjeljenom vodu, e sad pitanje je jel bi na tom razdljenjeom vodu mogla biti HDD-a uglavnom super napajanje za taj novac |
Citiraj:
|
Citiraj:
S cime se može vidjeti koliko watta troši komp u kojem trenutku? |
sa watmetrom :) ili multimetrom mjeris napon i struju i izracunas ;)
|
Citiraj:
E j*** ga, vidim ja da sam trebao u elektrotehnicku, a ne u ekonomsku:hitthewal: |
Ja imam uz napajanje mali displey koji pokazuje potrošnju, relativno točno.
http://img341.imageshack.us/img341/7...1216gl5.th.jpg |
Pretpostavljam da bi to napajanje gonilo i moju konfu + buduće nadogradnje(6800 neka + koji hard,eventualno 2 )
to bi bilo prvo po redu http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?string=fortron e sad jedino kaj me još zanima je di ima za ubost konverter s 24 pinskog konektora na 20+4:kafa: |
Pa 4 pina su ti odvojiva.
|
Citiraj:
|
Ja ti imam to napajanje.....moju konfu napaja bez problema.....i da,ima 4 molexa...jedan SATA..i ima 24 pinski koji je odvojiv na 20 pinski...i dosta je tiho....preporuka :D...jer za te novce dobijes dobro napajanje
|
cisto da provjerim...
jel bi guro taj PNF Gigabyte DS3 E4300 7300GT 1 GB DDR2 2 harda, 2 optikanera 2 PCI kartice i tako :) |
Ja mislim da bih...
|
Bi, bez problema. Neko je gore napisao da može pogurat neki C2D, s 2 gige kvalitetnog RAM-a, 7900GS, S-ATA hard i ostale potebne optike, kartice itd...
|
I daleko jacu pilu bi gurao. Tako da imas i prostora za nadogradnju. :)
|
tnx :) gro puta sam procitao iste odgovore, ali svejedno moram pitat radi unutarnjeg mira :P :D
|
Citiraj:
e da imam još jednu šrot zvučnu na koju mi je spojena tv kartica tak da imam dvije PCI kartice |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |