PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   kada smo kod HTPC-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62295)

axe counter 01.03.2007. 22:09

kada smo kod HTPC-a

4 privitaka
mom htpc-u je teško utvrditi starost jer je sklepan od dijelova različitih GODIŠTA, rječ je o:
PIV celeru na 2.2 dgnutom pa 500-tinjak MHz-a (ne sjećam se iskreno)
MB Asus P4S800
512 no name rama
hdd maxtor 40 gb
mx-ica sa 64 mb i tv outom naravno
asusov TV hibrid
na komp su spojeni zvučnici od kućnog kina (koji su još prije razvučeni po sobi)
+ dvr rw
+ bežična BTC 9019 URF tastatura
i da osim tv kartice,tastaure i mx-ice svi su djelovi kupljeni tu!

a sada malo sličica:

e da ne bude nismo znali u gajbi ima jos par piva ;) a parket na kojem je komp je hrast he he he i doprinosi hlađenju ioniziranjem zraka :)

axe counter 01.03.2007. 23:31

ova zadnja slika (rupa u zidu) vodi u dnevni b.; iza zida se nalaze tv, zvučnici tj kabeli idu ispod lajsne od parketa pa se ne vide

ali kako sam bio (i jesam) mazohistički nastrojen želio sam i ovaj htpc umrežiti sa ostala 2 kompa na drugom kraju kuće pa sam:

1. skinuo sve lajsne od parketa u dnevnom b. kako bih skrio kablove
2. imam i jedna vrata koja su me najviše i namučila pa sam morao skidati i ukrasne lajsne sa njih a zatim kako je bilo više kabela (antenski,mrežni i kabeli od zvučnika) morao sam malo štemati i dlijetom dubiti štok kako bih sve ugurao a opet da lajsna sve prekrije
3. nakon "premoštenih" vrata probijanje zida (hilti i udri´) i evo kabela u mojoj sobi
4. dizanje lajsni 7-8m opet ali onih od laminata koje su mila majka jer nisu zalijepljene lakom za parkete
5. opet hilti i isti postupak kako bih probio opet pregradni zid do druge sobe (sada samo za antenski i mrežni)
6. dizanje opet lajsni 7-8m
7. BALKONSKA VRATA :)!!!!!!!! bušenje ispod njih na fugu od pločilca i guranje antenskog kabela, onaj mrežni je produljen još metar dva i spojen na komp u toj sobi

KRAJ POSLA i GAJBE PIVA

što je najgore, sam sam više-manje stavljao elektro instalacije i KONJ-JA nisam se sjetio ostaviti par praznih el. cijevi u podu za ovakve stvari....

mat 02.03.2007. 14:03

fino si si to slozio. a uskoro bus valjda i piknuo kakvo ljepse kuciste pa stavio HTPC gdje ga svi vide, ispod telke :)

Matesonik 02.03.2007. 14:15

Zgodna ideja! zahebi skupa kucista ubar tihe ventove i ostalo-baci PC na balkon! :cool: :respekt:

Doom 02.03.2007. 14:35

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 662755)
Zgodna ideja! zahebi skupa kucista ubar tihe ventove i ostalo-baci PC na balkon! :cool: :respekt:

To ja vazda kažem http://img145.imageshack.us/img145/1...0234ev7.th.jpg :D
Ispricavam se za OT al nisam izdržao.

axe counter 02.03.2007. 16:59

meni se nije dalo (čitaj nisam imao love) dati za kućiste i ventove koliko mi više-manje vrijedi čitav htpc

prednosti ove izrade:
1. buke nemam (kada zatvorim vrata)
2. ne moram brisati prašinu sa njega :) :) :)
3. uvijek prošetam da ubacim kakav dvd - što je pozitivno za moje opće zdravstveno stanje (kao kladionica za MALBU)
4. imam na čemu držati alat

nedostaci:
1. klijaju mi krompir i luk u špaizi

axe counter 02.03.2007. 17:03

Citiraj:

Autor mat (Post 662739)
fino si si to slozio. a uskoro bus valjda i piknuo kakvo ljepse kuciste pa stavio HTPC gdje ga svi vide, ispod telke :)

meni osobno nije bas lako izdvojiti toliko $ za to - ne pričinjava mi toliki užitak
kako ide ona satra "svaka budala svoje veselje" - tako i ja

malba 02.03.2007. 19:18

htpc je vrhunski urađen:respekt: , osobito kablovi i papirić s uputama za samouništenje, ali veliki minus dobivaš za prehranu. kakva je to gay juha od brokule? i nigdje kobasica, kulena, čvaraka, žive divljači, slanine, a o pršutu da ne govorimo...:zdero2:

axe counter 02.03.2007. 21:25

Citiraj:

Autor malba (Post 663016)
htpc je vrhunski urađen:respekt: , osobito kablovi i papirić s uputama za samouništenje, ali veliki minus dobivaš za prehranu. kakva je to gay juha od brokule? i nigdje kobasica, kulena, čvaraka, žive divljači, slanine, a o pršutu da ne govorimo...:zdero2:

juha od brokule je prava investicija (dug rok trajanja a niko je ne jede) pa ako sutra zapuca nisam gladan :)

kobasice, kulen...vidio sam to prije par godina zadnji put :care:
znas i sam da sam ja i moja kuhinja sa GAVRILOVIĆEM na "ti"

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:52.