![]() |
Misteri-grozni disk!!??
Naime, na jednom lapu sam skidao "jako lijepi rad jednog klinca" koji se naziva password u biosu i na hardu..resetirao sam bios izvadivši bateriju i svi passwordi su se pobrisali, stavio sam windows cd..počela je instalacija do onog djela gdje se pokaže na koji se disk instalira OS..no pisalo je da samo postoji 7 giga na disku i da se windozi ne mogu instalirati na tu particiju..a particija se nije mogla obrisati..praktički nije se mogla izvršiti niti jedna komanda osim izaći iz setupa..
.sljedeće sta sam napravio je pokrenuo Acronisov Tool za disk i u njemu ga particirao i formatirao (što je trajalo brutalno dugo)..ušao u setup windowsa..sve se instaliralo bez bada..pokrenuli se windowsi i sve super..radi. No, danas upalim lap da cu instalirati mu jos neke programice i comp se nece da upali..odvrti onaj pocetak s podacima compa i napise "no operating system"..i to je to..ništa..ne diže sistem..kao da sam ga formatirao.. Kada zelim instalirati ponovo xp..ponovo nece formatirati iz XP setupa nego moram s acronisom..nije valjda da je disk prdnuo..ili je moguce da je nekakva zastita na disku??? |
Pokreni ponovo taj acronis i pogledaj koji sistem diska ( fat32 ili ntfs) ako si upamtio na koji sistem si instalirao! Ako ti je slučajno promjenjen sistem formata vjerojatno je disk odsviro svoje tj. otputovao u vječna lovišta!
|
Eto upravo sam ga formatirao u ntfs..ubacio windowsXP cd..instalirao windowse bez bada..resetirao..i više ga ne diže..samo svjetli lampica od diska..
..bit će da je riknuo.. |
Vađenjem baterije nisi pobrisao password. Jesi od laptopa ali ne i od diska. To se ne može tako napraviti. Što si po putu uspio pokvariti, ne znam. Nešto sigurno jesi obzirom na to da si nekako uspio instalirati Win. Nikakvim Acronisom se to ne može više popraviti. Bojim se da je disk crko. Stavljanjem drugog diska bi mogao dobiti još jedan zaključani disk. Jedino ako disk ipak nije bio zaključan što je vjerojatnija stvar.
Skidanje passworda sa diska je prilično nelegalna radnja i teško ćeš naći nekoga tko ti to može napraviti. Naravno, postoji način ali uz određenu cijenu, papire od lapa kao dokaz i pismenu potvrdu. Pogledaj malo google pa ćeš vidjeti kako su svi složni da se to ne može napraviti. Tako niti ti nisi mogao napraviti običnim vađenjem baterije. |
OMG o_O vidi ko nam je dosao :D
drugim rjecima - nemos to napravit da 'ebe rak raka :D |
@Rak - Hvala na potsjetniku da bi se moglo raditi o passwordu na hardu.
Password s biosa je skinut vađenjem baterije (vjerovao ili ne).. Šta se tiče diska mali update: ..skidanje passworda uopće nije bilo nimalo teško kao šta si spominjao..niti sam trebao "nalaziti nekoga" tko ce mi to napraviti..dos..atapwd..dva klika i gotovo..i ne moras se "bojati"..ništa disku nije bilo..ušao sam u prethodno instalirane windoze, instalirao drivere i lap radi ko novi. Može lock. |
"Skidanje" passworda sa diska nije nimalo teško ako znaš password. "Malo" je veći problem kada ga ne znaš.
Atapwd bi bio najjednostavniji tool za skidanje ili postavljanje poznatih passova. Ima toolova koji rade i pod Windosima, a postoje i neka komercijalna rješenja. Za skidanje nepoznazih passova postoje neke aplikacije koje nisu skinule niti meni poznati pass od 5 slova. Bez kerefeka, brojeva i znakova. A probao sam ih kamaru. |
Citiraj:
Password je bio i na biosu i na hardu..kao što sam već rekao, no nisam znao niti jedan. |
Citiraj:
To je ono o cemu Rak prica. |
Baš da se isplati s Rakom natezat kad su HD-ovi u pitanju, nisam siguran. :D
|
Ma nema se tu što natezat, opće je poznata činjenica da je sa tim hardovima priča takva da ako neznaš pass a isti je "na disku" da se tako izrazimo tj disk ima password lockdown (a imaju ga AFAIK svi i to već neko vrijeme) da je skoro nemoguće normalnim metodama to rješit...
Naravno ako je samo password "sistemski" na razini biosa to rješava baterija a ako je na razini osa format c, ali na laptopima je i to malo gora stvar čisto konstrukcijski, a lockdown je i napravljen tako da se neda samo tako smrdat, pa to i je cjela poanta - ako neko drpi lap... :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |