![]() |
Onemogućavanje neovlaštenog ulogiravanja
Znate onu foru kad ste na onom skrinu za biranje usera, i onda ctrl+alt+del ionda kao administrator bez problema se uđe, kako to onemogućiti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
neće, isto se može
|
stvar je u tome da se na defaultnom logon screenu kada se stisne ctrl+alt+del dva puta uzastopce (znači ne jednom, već dva puta uzastopce) pojavi drugačiji logon screen na kojem korisnik sam upisuje i username i passsword.
To je najobičniji logon screen samo druga verzija koja se inače može odabrati i iz Control Panel/User accounts. Ispravan način da štitiš admin accaunt je da mu dodijeliš password kako je rekao rendula. |
ja sam stavio pasvord jedinom useru, a to sam ja, kak stavim tom administratoru ak sam ja administrator, ili kako onemogućim ulogiravanje na taj način??
|
pri instalaciji se uvijek odredi jedan user, i napravi se administrator, uz tog usera.(osim ako se ne definira drugacije.) tom drugom adminu se ne doda password. mozes mu dodat pass tako da udjes na njegov acc, znaci dvaput kliknes dtrl+alt+del, i u control panelu pod userima dodas njemu pass ko i svakom drugom useru
|
ajd probaj ako si i ti admin, kad se ulogiraš, otići na start-run-control userpasswords2-user must enter a user name and password...-i dolje vidi jel ti omogućuje da resetiraš lozinku drugom adminu
|
Start > Run > control userpasswords2 > klikni na Administrator > Reset Password > upiši novi pass i potvrdi ga > OK > OK
EDIT: Kasnim... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26. |