![]() |
Passsporrttt... povrat poreza na Mađarski...
Ajmo ljudi malo humora ;D
Ko zna? :) Kako dobiti povrat poreza u Mađi?..., a oni... a) ne znaju niti jedan strani jezik (radi se o: engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom) (troje nas u grupi pa znamo sveukupno te jezike) b) čekaš 2/3h (izgubio sam pojam o vremenu) da nađu nekoga ko zna koji k***c ti njima pričaš... c) nakon toga lik viče passport (na vrlo debilan način...) (i dobije j****i "passssssporrrrt")... i naravno nema pojma engleski (a kao treba znat)... d) nakon toga te još sat vremena z*j*b**a i muči mađarskom verzijom engleskog... (lik bljedunjavo gleda pasoš) ... nije mi trebalo dugo da popizdim, kažem im da su je*e*o glupi i da hoću samo povrat poreza... ... i lik kaže (paz' sad): "passporrrrrtttttt"... (i pokazuje mi moj pasoš...) Ko zna vodim ga na prej*be*e ćevape... (luk & kajmak uključeni :D ) p.s. i koliki je povrat poreza kod njih? ( % ) |
: stoopid
|
nerazumijem cemu cudjenje valjda je covjek u madjarskoj i pita kako se na madjarski kaze povrat poreza....
|
aha rofl :D ja mislio to neki vic : bonker :
mogu ti pomoci tek navecer... ak ti to nije kasno :D |
Jednostavno das madjarskom cariniku na izlazu iz drzave uredno ovjeren obrazac za povrat poreza koji si dobio u trgovini, mozda mu tada bude jasno sto trazis.
|
fakat ni meni nisi jasan. ja sam na carini samo izvadio obrazac i putovnicu i to je to. nisam se uopće niš s njima razgovarao.
|
Stvar je u tome što se nisam pomjerio iz trgovine, tj. uspio dobiti bilo kakvu potvrdu o povratu poreza... (niti im objesniti što hoću... a troje nas je pokušavalo)
Tako da s carinom isto nisam imao veze... |
@zare
Pa šta ideš u Mađarsku ako neznaš Mađarski? Ja isto očekujem od njih kad dođu k nama da mi objasni šta hoće, a ne da mu ja nudim 5 stranih jezika. |
čuj kužim kaj te muči,ali u principu ako mene netko izvana nešto pita ako mi se ne obrate jako pristojno ne odgovaram ni na njemački ni na engleski,a oba tečno govorim,samo odmahnem glavom i produljim dalje,mislim si u hrvatskoj si uči hrvatski(tako valjda i ti tvoji mađari)
|
@AMD
Idem zato što tamo imaju prej**en gulaš i da procunjam malo po trgovinama u potrazi za stvarčicama kojih kod nas u Slavoniji NEMA!!! Nismo svi iz Zagreba i okolice, tak da znaš... @MAHER Od naših ljudi očekuješ da znaju barem "1" (jedan) jezik engleski/njemački (nekada davno ruski, koji npr. moj stari perfektno govori)... i da ako ništa drugo zaključe šta netko od njih hoće... Mislim da je guranjem mog pasoša njima u ruke i traženje povrata poreza na 5 jezika i upiranjem prstom u naljepnicu na kasi koja upravo to pokazuje, dovoljna stvar da neko shvati što hoćeš, a ne da zaključi - da si mu dao pasoš u ruke - i to ko papagaju ponavlja... za to moraš biti jednostavno idiot... drugog objašnjanja nema... p.s. radi se o Media Markt-u Ugl. povrat poreza bi bio oko 400 krznenih, što i nije mala stvar (uzeo sam sam da im je porez 16%) |
Ma Zare od***i Mađare. Oni su u EU.
Da je u EU tako dobro nebi Slovenci od kada su ušli u EU k nama bježali po špeceraj. |
Pa kupiš si u media marktu kaj očeš, npr. Ja sam si tam u Seiersbergu gde je veliki šoping centar isto nekaj kupil pa odeš tam po meverštojera, tak se veli neznam kak se piše, normalno da im računa daš i onda na granici daš to cariniku i to je to.
|
Tamo ću se samo vratiti po povrat poreza, ništa više...
(s kolegicom Mađaricom) ... :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29. |