![]() |
Lap preko firme
Interesira me po kolikoj cijeni tvrtke tipa Vemil, Ventex i sl. kupuju Laptope..naime da bi se vidjeli cjenici od recimo M-Sana mora se imati MB firme..no u nedostatku iste obracam se vama..interesira me cisto neki postotak tipa:
Za koliko je love XY tvrtka kupila laptop koji naplaćuje 10 000kn od M-Sana. Čisto neki postotak..imam si neku računicu u glavi pa ono.. Thnx. |
mislim da su rabati negdje oko 5-10%
|
ovisno o modelu i proizvođaču ali računaj negdje 10-15% rijetko više da dignu cijenu. samo šta sumnjam da ti možeš direktno na veleprodaji kupovati po cijenama koje dobivaju velike trgovine.
tu proviziju odbijaš od cijene bez pdv-a |
Nema šanse da kupiš lap ili bilo koji drugi hardver po cijeni po kojoj ga neka firma nabavlja. Moraju i oni zaraditi.
|
dok sam radio u prodaji sjecam se da je obicno marza bila 10%.. u iznimnim slucajevima kad dobijes neki popust od dobavljaca onda je mogla doci do 15% al obicno se u tom slucaju davao neki popust za gotovinu pa je opet marza padala na 10%... nerijetko se znalo desiti da ak covjek uzme naprijer laptop i stolno racunalo dozvoli jos malo popusta pa ta zarada pada na 6-7%... uglavnom moras prodati hrpu laptopa da bi nest zaradio....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |