![]() |
skidanje glazbe
Postoji li webmjesto (=website :)) sa kojeg mi u hr možemo legalno skinuti glazbu u cd kvaliteti. Ove mreže u kojima korisnici međusobno razmjenjuju pjesme nisu baš najbolje rješenje zbog neujednačene kvalitete i mogućnosti da se skine virus. Odakle vi skidate glazbu.
Hvala |
Ono sto je legalno - ili se nalazi kao promo materijal na stranici izvodjaca,
ili moras platiti preko nekakvog web-music servisa/portala. Sve ostalo spada pod ilegalu. |
Znam, ali koristi li neko od vas te servise koji se plaćaju. Koliko znam itunes nije dostupan kod nas. Osim toga mp3, wma i aac nije cd kvaliteta.
Hvala |
MySpace :D
|
Gle, ne znam za dostupnost iTunes-a, ali dosta ljudi koje znam najnormalnije kupuju glazbu preko tzv. "digital downloada", odnosno sajtova poput Beatport itd.
Inače, Soulseek je odlična aplikacija, IMHO najbolja za glazbene datoteke. Što se tiče neujednačene kvalitete - nema nikakvog problema s tim, pokraj svakog fajla piše na koliko je kodiran, a uostalom većina ljudim tamo sharea iznimno kvalitetne ripove - od 192 na dalje, a hrpa je kodirana i na 320.Što se virusa tiče - stvarno nema nikavih problema s tim - to jedino može biti problem ako skidaš preko shareaze i sličnih servisa, a Soulseek je ionako 100 puta bolji od njih (i ima daleko veći broj shareanih datoteka). www.slsknet.org |
Hvala na savjetu gorluk ali to nije ono što ja tražim. Tražim legalan website za skidanje glazbe u cd kvaliteti. Čemu inače hi-fi komponente (da ne kažem hi-end) koje imam doma. Glazba koju najviše slušam je rock, newage, jazz itd.
Hvala |
to i mene zanima :)
|
Citiraj:
Ako već imaš kući komponente te kvalitete i težiš za kvalitetom u glazbi, pretpostavljam da nisi kupio ni najjeftinije. Čak, štoviše, pretpostavljam da si uložio poprilično novca u sve to. Ako je to slučaj, onda ćeš najbolji kvalitet iz CD-a dobit ako ga kupiš u dućanu, a tad se novac ne gleda. Jer za kvalitetan zvuk potrebno je uložit u sve, a ne samo u dio. S druge strane, ako imaš neke osrednje komponente i gledaš na svaku uloženu kunu (radi kojekakvih razloga), onda ti stupanj kodiranja (da li 192 ili 320) ne bi trebao bit toliko bitan, jer ćeš svejedno bit ograničen u kvaliteti radi komponenti koje posjeduješ. |
Citiraj:
Ima li jos kakav slican site sa slicnim sadrzajem pjesama? |
Mudro zboriš Rivi :). Izgleda da audio kvaliteta nije nešto što se danas traži. Jedini site koji u ponudi ima i glazbu u cd kvaliteti je ruski allofmp3. Svi ostali idu do najviše 192kbps, apple do 128kbps.
|
To jednostavno nije točno. Beatport (kao i hrpa drugih Digital Download sajtova) nudi opciju skidanja u 320kbps, ali čak i u wav-u (a neki su počeli nuditi i Ableton warp file s trackovima).
|
Otkud ti znaš da netko pjesmu u 128 kbps (npr.) nije konvertirao u 320 kbps? :stoopid:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ima nacina (spectral analyzer) ;) |
Gorluk, možda beatport i nudi tu opciju ali desetak najpopularnijih servisa ne nude. Osim toga beatport je uglavnom dance glazba. O kojim ti to servisima govoriš.
|
Ja muziku skidam 90% u FLAC-u. MP3 nemogu podnijeti ni na integriranoj zvučnoj u laptopu. Najveci problem MP3-a je to što recimo ja uzmem 128 kbps MP3 i spržim ga u CD, a prijatelj uzme isti CD i izripa ga u 192 kbps koji opet napravi kompresiju. Na kraju dobiješ telefon :D. I nije mi nikako jasno zašto se za 128 kbps MP3 kaže CD kvaliteta. Daleko je to od CD kvalitete.
|
Citiraj:
|
Nije to ni blizu CD kvalitete...
Al ima li tko da moze kupovati na beatport-u? Ako ima neka mi se javi na PM. plz plz :) |
Citiraj:
Ali bi za 128 kbps ipak trebalo pisati (Miles away from CD quality ):D Ne zagovaram ilegalni download, ali imam flat i skinuti flac album mi je nekako draže nego platiti 140kn za cd :D jer dobijem istu stvar. Imam NOD32 i za sada nikavih problema sa virusima unutar FLAC albuma nisam imao. |
---
|
MadBoY, koju karticu koristiš. Sa običnom amex, visa classic ili mastercard nebi trebalo biti problema.
|
----
|
Pa dobro jel nitko ne čita pravila? Svaka, ali baš svaka tema o glazbi, filmovima, aplikacijama itd. završi tako da netko pametan puca linkove na ilegalne stranice. Čestitam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44. |