![]() |
Zvucnici od kucnog "kina"
Dakle imam kucno kino (dvd player + 5.1 zvucnici) koje je kucno kino u drugom smislu rijeci. DVD player sam skurio kad sam se zahebavao sa izmjenom ventilatora, i sada tray neradi.
Kako bi imao barem neke koristi od propale investicije zapitao sam se da li mogu iskoristiti zvucnike i spojiti ih na laptop. Zvucnici nemaju nikakve konektore, dakle ubaci se zica i stegne se saraf : stoopid Mogu li ja to spojit na laptop? |
bez nekakvog pojačala (koje je inače u toj skurenoj kutijici) bolje ne
|
Citiraj:
|
Nije u tome stvar, već je stvar u tome da su ti zvučnici pasivni i treba im pojačalo koje će ih pogoniti. Tvoj laptop može dati vrlo malo struje van na izlaz, i nećeš čuti skoro ništa.
Zato je bitno pojačalo za takve zvučnike. Nećeš ništa skuriti, ali nećeš ništa ni dobiti. Bez pojačala :) |
Ali opet mora pazit ako je to izlalz za slušalice na laptopu onda nemoj spajat te zvučnike ni da probaš jer izlaz za slušalice ima 16-32 ohma a zvučnici su najčešće 4,6,8 ohma pa da nebi bilo dima.:D
|
Citiraj:
imaju 3 audio ulaza/izlaza jedan do drugog, a u control panelu se moze podesit 5.1 output znaci trebam samo pojacalo? |
da... makar neko sitno 5-10w.
|
Imaš jednu finticu, uzmi si najjeftinije zvučnike neke ( tipa codegen stereo) ili slično iz hgšrota ili kvarka po 30kn i u jednom zvučniku je pojačalo ( dakle onom koji pališ ).
Jednostavno taj zvučnik ti je pojačalo, razreži žice i spoji... Ja sam tako spojio kada sam kupio dvd player, a imao sam zvučnike od kučnog kina, malo izolirke i već pol godine radi. |
Citiraj:
Kaj će na pojačalce od tih malih sranja gonit 5 satelita i subwoofer? Nea neke koristi od toga... |
Jeftino geek do it your self rješenje :)
|
Napravi neko pojačalo ili kupi polnovo.;) Se može znat o kojem se kućnom kinu radi(lo)?:D
|
Citiraj:
Schneider Silva :wtf: :suicide: :wtf: :suicide: |
kupi neko rabljeno 5.1 pojačalo, ak nisi pri parama, pa poslje lako ubaciš i jače zvučnike ;)
|
Radije ti to prodaj pa kupi drugo kućno.:D
|
ma imam ja drugo, samo sam krenuo ovo da bacim, pa ajd reko mozda se zvucnici mogu iskoristiti, jer njih nisam dirao :D
|
Imaš po oglasniku 5.1 pojačala i od kućnog kina i recivere pa pogledaj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:09. |