![]() |
DFI Infinity Ultra-U 939
Vidim da se ova ploča u navrate spominje... Vlasnik sam 2 dana i ploča me ugodno iznenadila, no imam i par pitanja.
Izgled - da ružna je! Layout - za slaganje kablova dušu dala, budu uskoro slike. Zujalica - na 3000rpm se ne čuje, no čuje se ipak zujanje, na 4000 rpm ugodno prede, load 58C, na 3000rpm ide i do 61C, u sobi prilino hladno, kučište provjetreno, na 6000rpm 2X stavio i nikad više. Ići će gore plavi zalman i neki vent po njemu da piri. (BTW - temp između 200 i 306FSB zanemarive, radi na 1.5V na oba FSB-a) Voltaže - u biosu 1.625V na CPU, iddle u winu 1.61, load 1.600V i NE MIČE SE! 5V i 12V također uredni, oscilacije iddle-load zanemarive, ali ako je u loadu npr. tih 11.96V se ne miče. Memorija undervolta 0.05V, znači 2.7 je 2.65-2.67, 2.6 je 2.55, najmanji problem. Sad da ne pričam o biosu i sl. može se naći na netu. Ima i tu, nažalost njemački baš i ne znam. http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=317081 1. Imam gore zadnju verziju biosa, modane nisam pokušao još tražiti, ako neko ima savjet... Naime temp procesora mi je 42-43C, na trenutke skoči na 48C i brzo se vrati, sonda gadno vara, 1.6V i ispolirani freezer na 1100rpm, topal je na dodir, netko je na forumu spominjao 10C više?! 2. Neki savjet općenito, spominjao sam biose... :-) |
Citiraj:
Inače meni se ploča, iako je malo ružna, čini kao dosta dobra, čitao sam po netu i ljudi su dosta zadovoljni njome... |
Mislim da sam našao plafon procesora 306X9, zanimljivo da se na 307X9 jednostavno restartira. Iako ću za SuperPI 1MB ići na 1.65V i tražiti frekvu na kojoj će mi moći proći 1MB... :-)
Evo 12h primea... http://www.imagesforme.com/thumbs/856612h.JPG |
ajd ak nades koji moddani bios postaj link tu jer ja sam nasao full malo/nista o toj ploci......ugl svi su zadovoljni s njoma,al modova i sl O......
|
Jedno pitanje! Kad stavim divider na 150 u A64info komp mi se restartira, ne brinite voltaže su namještene i memorija mi je stabilna na tih 459MHz koliko dobijem! Ideje?!
|
Probat naci neki modani BIOS koji ima u sebi divider 150 iako neznam jel postoji za tu plocu.
|
Namontirao sam na NB ZM-47J (plavi zalman) i stavio na njega 40mm@5V, propuh je stvarno mal, load mi je 49C, dok je sa stock ventom išlo do 59C na 4000rpm. Napomena da mi u sobi nije toplo, kad dođe ljeto ako bude problema ide nešto drugo gore.
|
da li si testirao memu opteronom...i do kud si je potjerao?
|
hmm ja sam imao tu plocu i rjesio sam je se... bio sam uzasno razocaran.
FSB nikako nije isao preko 250MHz,a i to tek kad sam makao zujalicu s kojom mi je u idleu bila temp 65°C, a full 69... u jako dobro provjetrenom kucistu. Sa zlatnim zalmanom i 60mm Titanom chipset se ohladio na 45°C u full, al nazalost nista nije pomoglo clocku... sa manjim voltazama na LanParty je islo sve preko 300 glatko. Moguce doduse da sam ja dobio los primjerak :( Evo sad opet idem na Infinity... po izgledu to mi se cini identicna ploca ovoj Ultra-U... pogledajte: http://links.hr/index.php?naziv=MBO+...kl=050.303.235 9800pro kaze da njemu s ovom plocom FSB ide na 380 iz biosa :S |
nije isla mema na 300 ili samo proc sa nekim mem dividerom?moja ide na 320 bez beda kaj se proca tice.....jedino veniceov mem kontroler neda ramu preko 250-260.....
za sad sam super zadovoljan plocom pa ce bit da si dobio neki los primjerak valjda..... |
ma ni s dividerom, nista. Memu bih ostavljao na 400, a proc nije tio na 260 :S
I evo sad ista stvar sa Infinity Ultra II-M2 (pogledaj link, to je u biti Ultra-U samo za AM2). Northbridge na 60°C u idleu i FSB nece na 250 da buta. |
A da se nisi slcajno zapitao da li ti sve radis kako treba?
Nije bas moguce da kupis dvije ploce koje kod svih ostalih rade kako treba i dobro se clockaju, a da kod tebe ni jedna ne ide preko 250. |
nitko ne zna sve, al nisam bas neiskusan u OCu. Nemam sto falit puno... PCI lock na 100, mema na default (trenutno 667), dignem voltazu CPU, i dizem pomalo FSB.
Bas pokusavam stupiti u kontakt sa 9800pro da vidim sto on tocno radi :( sumnjam da je moje napajanje problem... iako nikad ne znas :S |
Molim da ne spamate, otvorite thread sa svojom pločom, ova moja je 939...:offtopic:
|
ma to ti je ista ploca... imao sam obje, i moja je samo AM2 verzija... no apsolutno isti layout, isti chipset, bios - sve...
al bez beda, otvaram svoj whining thread :chears: |
Netko je spominjao biose... Ovo obečava! :care:
http://www.diy-street.com/forum/showthread.php?t=22031 |
0 bodova, biosi su za ultru, upravo mi je jedan gore! LOL
|
kaj si biosom od ultre flashao infinity ?ako jesi javi jel ploca boot-a i kak to radi sve skupa.
|
Citiraj:
|
Je li probao netko navedenu ploču u kombinaciji sa TCCD-om. Imam Corsair TWINX1024-3200C2v4.2, u win hoće jedino na 333 i to auto postavkama, probao sam postavke od masnog na 400, ali 0 bodova.
|
Ovako, u planu mi je za 24/7 350X8... Jel li netko probao tjerati ploču na 350FSB, koliko je struje morao dati ploči i jel bi mogao to tako držati?!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |