![]() |
8800gtx hladjenje
kako je ohladiti????
temperatura u mirovanju je preko 62C (u radu i do 70): hitthewa ako stavim njezin ventilator na 100% temp pada na 57-58C u mirovanju (u radu oko 62) kakava su vasa iskustva koje su prosjecne temp i temperaturne oscilacije da li su moje tep u kriticnim vrijednostima? konfuguracija je slijedeca atlnon x2 4600 sa zalmanom 9500 mbo asus m2 crosshair 2 gb rama gpu je 8800gtx hdd 2 x wd raptor napajanje antec 650w kuciste thermaltake soprano vx sa 2 12 cm ventilatora |
ma to su sasvim ok temperature,najbolje stavi vent na 70% i sve 5.Recimo meni ti je na 8800GTS 67-68°C idle a load bude oko 80°C što je sasvim u normali,a ti imaš i manje temperature,tak da ili možeš ostavit vent na 60% po defaultu ili ga stavi na 70% pa si miran
|
samo problem je i sjediti pored njega
otraga puse ko iz kalorifera: stoopid |
Citiraj:
pa stavi komp na pod,ili negdje dalje....meni i ne piri toliko jako na 70% |
ne razumijem zašto te muči temp? to je normalna temp za jezgru sa 600 milijuna tranzistora. a ionako imaš garanciju 3 godine. nemoj se brinut. nema smisla nafrljit vent. da radi glasno jer je koma. ak je tako tvornički i imaš dugu garanciju to znači da nemaš brige ;)
|
nekako jmi je to suludo visoka temperatura
ja stalno racunam kako bi trebala biti max 50C |
ma niš ne brini. ima kartica po defoltu automatsku kontrolu venta. kad joj bude prevruće ubrzat će ga.
|
Ja se ne zabrinjavam s time... računam da su mislili na to kad su radili karticu, a vjerujem da su tu bila i ozbiljna testiranja u igri.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni isto radi na jos i vise od 65c idle.. ali svi ventilatori su dosta usporeni i komp je recimo tih.. ne zabrinjavan se, kad treba, ubrzat ce se vent... jedini problem je sto grije sve oko sebe tako da mi je temp cpu i chipseta dosta veca nego sto bi bila s "normalnom" karticom ;)
ali nije da se zalim, igre idu ko blesave :D |
boli nas briga. garancija je u ladici :) nek kartica izgori ak hoće
|
kaj stane 8800gtx u Soprana??
|
Bez brige. Meni je idle 53,dok komp duze radi i 57. Load do 75. To je sve normalno, 6600gt se grije vise:),jedino ovaj gtx u idleu drzi "prvo mjesto".
Vent je na 80% i tu se ne osjeti previse buke. Bez brige,ako rikne,garanciju imas,kao i svi. : goood : Stavi neku 12-icu ako si u mogucnosti da direktno puse i snizit ce se temp bar za 5-6'C. http://www.imagesforme.com/thumbs/6531DSC01257.JPG |
Citiraj:
|
Pa to je vruća roba mora bit i vruća u radu! Nemaš brige sve je normalno.
|
Citiraj:
Eh a sad na OC-anoj da ne govorim, iddle je 68C, a NFSC isto postavke na max sve i reza ista joj temp ide na 113C, i još k tome kaj je hlađena vodom, ih kilera puše ko iz kalorifera.: evil : |
Real hottie! :). Cool it down. Da joj ne bi izraz gpu-a bio poslije ovakav--->:grrr:
btw..malo previse za H2O... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:00. |